Grizlob 15 #1 Napisano 18 Grudnia 2016 Hej, ostatnio w lombardzie nabyłem taką fajną sztukę za nieduże pieniądze, może ktoś zna ten model, powie coś więcej o zegarku? Chyba jego nowsze wersje (z szafirem) można jeszcze znaleźć w internecie. Poza designem zaczerpniętym od rolexa zegarek nosi się bardzo przyjemnie. chociaż może się wydawać nieco damski... Sorry za jakość zdjęć, to przez brak światła... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7696 #2 Napisano 18 Grudnia 2016 To Orient 46E001-91 (tak, jak napisano na dekielku). Bardzo fajny zegarek. Gdy dojdziesz do wniosku, że jednak niezbyt CI odpowiada chętnie się nim zaopiekuje 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12866 #3 Napisano 18 Grudnia 2016 Zegarek z lombardu, który nie wygląda jak kupa? Jestem w szoku. Fajna sztuka i nie ma w nim nic damskiego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grizlob 15 #4 Napisano 18 Grudnia 2016 Niewiele po tym numerze seryjnym można znaleźć w internecie. Można mniej więcej ocenić z którego jest roku i czy jeszcze je robią? Co do lombardow, to i fajniejsze sztuki tam szarpalem. To Orient 46E001-91 (tak, jak napisano na dekielku). Bardzo fajny zegarek. Gdy dojdziesz do wniosku, że jednak niezbyt CI odpowiada chętnie się nim zaopiekuje Zegarek z lombardu, który nie wygląda jak kupa? Jestem w szoku. Fajna sztuka i nie ma w nim nic damskiego.Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #5 Napisano 18 Grudnia 2016 Bardzo ciekawy i fajny model.W tych latach chyba bylo jakies spore cisnienie na rolka. Moj tez z lombardu. 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grizlob 15 #6 Napisano 18 Grudnia 2016 Bardzo ciekawy i fajny model.W tych latach chyba bylo jakies spore cisnienie na rolka. Moj tez z lombardu.Genialny! Jakie to lata mniej więcej? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #7 Napisano 18 Grudnia 2016 Lata mniej wiecej 90'Jeszcze doxa miala podobne modele. 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jbravo 547 #8 Napisano 19 Grudnia 2016 Też mam Rolka od Orienta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7696 #9 Napisano 20 Grudnia 2016 Mam dokładnie ten sam model, tylko że niebieski. Bardzo dobry zegarek. I fajnie wygląda Mam też model inspirowany Rolexem DJ II - jeszcze lepszy zegarek (zdjęcie z internetu). 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #10 Napisano 18 Stycznia 2017 Orient miał kilka wersji kolorystycznych tego "day-date": już nieprodukowany, ale gdyby któryś z kolegów chciał się pozbyć dwukolorowego to jestem zainteresowany jest też wersja z kamieniami: ciągle dostępna na ebayu i amazonie jako "orient oyster" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boskimarian 5 #11 Napisano 19 Stycznia 2017 Na DUTY free dostępny http://www.dutyfreeislandshop.com/orient-sev0j001by-cev0j001b-dignitary-oyster-japan-automatic-sapphire-gents-elegant-watch 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach