Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Nikola

Zegarek bisset

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy mógł by mi ktoś napisać, czy ten zegarek to rzeczywiście chińskie badziewie jak piszą? Ja się kompletnie nie znam, a zegarek ma być prezentem.

Z góry dziękuję :-)

post-95711-0-39879500-1485710538_thumb.jpgpost-95711-0-56470700-1485710519_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow, nawet bisseta podrabiają.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, co ma Pan na myśli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie  na tych zdjęciach nie wygląda dobrze.

Witam

Czy mógł by mi ktoś napisać, czy ten zegarek to rzeczywiście chińskie badziewie jak piszą? Ja się kompletnie nie znam, a zegarek ma być prezentem.

Z góry dziękuję :-)

Raczej chodzi o to że w tym budżecie możesz kupić coś dużo  lepszego .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie  na tych zdjęciach nie wygląda dobrze.

Raczej chodzi o to że w tym budżecie możesz kupić coś dużo  lepszego .

Jeśli chodzi o jakość zdjęć, to nie mogłam dodać innych. Albo nie wiem jak.

Czyli szkoda było na niego kasy? A w ogóle to oryginalny zegarek? tz. szwajcarski jak niby mnie zapewniano?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może teraz będzie widać lepiej

Ile ten "Bisset " miałby kosztować ?

Cena to 420 zł

post-95711-0-72286600-1485716877_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za podpowiedzi, ale ja go już kupiłam i jak widzę ładnie mnie na minę wpakowano.. Zamiast szwajcara dostałam chinola i od kogoś kto sprzedaje zegarki kilkanaście  lat (znajomy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupiłaś zegarek, w sklepie stacjonarnym czy w internecie? Od krajowego czy zagranicznego sprzedawcy? Jeśli w sklepie internetowym podlegającym prawu UE, to możesz odstąpić od umowy bez wskazywania jakichkolwiek przyczyn w terminie 14 dni. 

Jeśli termin do odstąpienia minął albo sprzedawca będzie robić problemy, to możesz zwrócić się o pomoc, do Powiatowego Rzecznika Konsumentów. Możesz nawet iść do prokuratora, bo sprzedawanie podróby jako oryginału to oszustwo, aczkolwiek tutaj zależy wiele od treści oferty sprzedawcy. 

Jeżeli kupiłaś na olx, to w przypadku oszustwa (do tego potrzebna analiza sprawy, co oferował sprzedawca, jak to sformułował, jakich informacji udzielał), to również możesz iść do sądu. Tyle, że będzie trudniej, bo musisz ustalić personalia sprzedawcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem fanem marki, ale postaram się być obiektywny:

1. Skoro Pani kupiła, to pewnie się spodobał ...

2. Mam znajomego, który nosi złotego Bisseta. Ma go już kilka lat i z nadgarstka nie spuszcza. A człowiek na kierowniczym stanowisku ... 

3. Nie słyszałem o jakichś problemach technicznych z tymi zegarkami, przeciwnie - znajdzie Pani nawet na tym forum trochę pochlebnych opinii  ...

4. Forum rządzi się swoimi prawami, trzeba pobyć tu trochę dłużej by wiedzieć, jak to działa. Ale krótko: są zegarki świetne, znakomite i te z założenia byle jakie - i tak klasyfikowany jest m.in. wspomniany Bisset.

5. Proszę pamiętać, że dużo firm miewa wpadki, wskutek czego zegarek ląduje w naprawie gwarancyjnej. Czy musi się to zdarzyć temu Bissetowi? Oczywiście, że nie :) ( rozumiem, że Pani znajomy prowadzi jakąś cywilizowaną sprzedaż ...) 

6. Niestety, wiele bardziej uznanych firm niż Bisset ma w sobie większą lub mniejszą część wspomnianego ,,chinola" ...  takie czasy, globalizacja, cóż zrobić ... 

7. I na koniec - najlepiej kierować się własnym gustem i niezależnym myśleniem

Serdecznie pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój poprzednik zapomniał dopisać 8 punktu,

8. Bisset jaki by on nie był jest 3-krotnie przepłacony za to co oferuje a w każdym razie 2x to na pewno, to takie Q&Q tylko z lepszym marketingiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ptaku, ogólnie na forum panuje opinia, że większość zegarków jest przepłacona ... poza oczywiście Seiko i Orientem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt :) choć przy innych zegarkach oprócz samego urządzenia kupujemy sobie odrobinę naszej próżności żeby polepszyć sobie nasze wyobrażenie siebie samego czy inne ego :)

A przy tym Bissecie kupujemy tylko zegarek tak jak w Q&Q i nie mam tutaj na myśli droższych zegarków nawet kupując tanie Casio to oprócz np urządzenia kupujemy pewność że zegarek nas nie zawiedzie a tutaj co najwyżej mamy pewność ze powłoki sie zetrą i wyjdzie czarny szajsmetal spod niklu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A skąd mamy tą pewność? Ilu z nas ma zegarki tej marki i na jakiej podstawie tak naprawdę budujemy te negatywne stereotypy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdziwa wolność to kupić zegarek dlatego, że się po prostu podoba i jest dobrze wykonany. Te całe prestiże to lekka lub większa próżność, nie wydaje Wam się? Czy to nie aby takie dowartościowanie się? Nie chcę nikogo oceniać, a już na pewno urazić. W zasadzie to sam zastanawiam się, o co chodzi z tym prestiżem marki? Ładnie brzmi dla ucha, ma fajne logo, noszą ją znani ludzie, nie każdego na nią stać, ma wiekowe tradycje, super jakość? Zegarek powinien być dobrze wykonany, to fakt, ale przecież nie uzasadnia to takich cen prestiżowych marek. Czy kupować prestiż? Ja nie chcę go kupować, ponieważ nie jest dla mnie wartością wartą swej ceny. Może, gdybym był bogatszy, ale na szczęście nie jestem ;) Na razie liczy się dla mnie wygląd zegarka, materiał koperty i niezawodność mechanizmu oraz cena (czy jest adekwatna do jakość produktu).... Jeśli te warunki spełnia bisset, to jest wart polecenia, jak każdy inny zegarek. Pochodzenie firmy i opinie o niej nie są ważne. jeszcze opinia "bezawaryjności" czy wytrzymałości" na którą dana firma solidnie zapracowała, ma wartość. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za każdą odpowiedz, zegarek kupiłam bo mi się podobał najbardziej z kilku innych mi przedstawionych.

Sprzedawcy powiedziałam by zegarek był dobrej firmy i niezawodny. By mężowi długo posłużył. Wcześniejszy jaki ode mnie dostał to casio i miał 7 lat. Sprzedawca zapewniał, że  bisset posłuży równie długo. Tym mnie przekonał, bo firmy wcześniej nie znałam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy kupiła Pani zegarek w sklepie stacjonarnym? Jeśli tak, to może Pani odstąpić od umowy z powodu niezgodności towaru z zapewnieniami sprzedawcy. Chciała Pani zegarek renomowanej firmy, a zegarek udający renomowaną firmę nie jest takim zegarkiem. 

Jeśli mogę coś doradzić, to najpierw spokojnie przedstawiłbym sprzedawcy swoje zdanie: zegarek nie jest oryginalny i nie jest wart 420 zł. Poprosiłbym o polubowne załatwienie sprawy i zwrot pieniędzy.

Jeśli nie uda się porozumieć ze sprzedawcą, polecałbym Powiatowego Rzecznika Konsumentów. Może on coś doradzi, może napisać pismo, nawet pomóc w sprawie sądowej (sporządzić pozew).

pozdrawiam i powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek, ale po co?! :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wolał nosić i się cieszyć, a swoją energię przeznaczyć na coś innego :o  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy kupiła Pani zegarek w sklepie stacjonarnym? Jeśli tak, to może Pani odstąpić od umowy z powodu niezgodności towaru z zapewnieniami sprzedawcy. Chciała Pani zegarek renomowanej firmy, a zegarek udający renomowaną firmę nie jest takim zegarkiem. 

Jeśli mogę coś doradzić, to najpierw spokojnie przedstawiłbym sprzedawcy swoje zdanie: zegarek nie jest oryginalny i nie jest wart 420 zł. Poprosiłbym o polubowne załatwienie sprawy i zwrot pieniędzy.

Jeśli nie uda się porozumieć ze sprzedawcą, polecałbym Powiatowego Rzecznika Konsumentów. Może on coś doradzi, może napisać pismo, nawet pomóc w sprawie sądowej (sporządzić pozew).

pozdrawiam i powodzenia :)

Witam

Zegarek był kupowany od znajomego bez paragonu ponieważ spuścił z ceny (mój błąd, bo nie myślałam, że mnie oszuka). Więc tu nie mam pola manewru i zegarek zostaje z nami. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma znaczenia, że umowa została zawarta ustnie bez formalności, tzn. ma znaczenie w aspekcie dowodowym. Rozumiem, że szkoda Pani czasu i nerwów na egzekwowanie swoich praw. Czasem zdrowiej jest odpuścić. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.