Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Nikola

Zegarek bisset

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiem, skąd pewność, że to podróba (kto by się wziął za podrabianie Bissetów???), i oskarżanie znajomego o oszustwo, wydaje mi się to nieco pochopną decyzją. Po samych zdjęciach trudno stwierdzić, trzeba by wziąć do łapki. 

I wspomniany wcześniej np. Lorus wyższych lotów wcale nie jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lorus to marka należąca do seiko, stosuje mechanizmy tej firmy. Co więcej, ma oficjalnego dystrybutora i serwis na terenie Polski. Co do bisseta, to wpisując w wyszukiwarkę oznaczenie z dekla, znalazłem taki model, w sprzedaży u pewnego (tj. rzetelnego) sprzedawcy (firma Demus). Tutaj linki: https://www.demus-zegarki.pl/product-pol-35511-Zegarek-Bisset-BSDE02-BSDE02SISB05AX.html mozna porównać, ewentualnie napisać do sprzedawcy z pytaniem czy byłby chętny zweryfikować oryginalność zegarka.

Można samemu wykonać test, który może, choć nie musi wykazać jednoznacznie, czy to podróbka: wcisnąć przyciski nad i pod koronką. Jeśli to chronograf, a taki ma być model bisseta, to powinny ruszać się, jak mi się wydaje: duża wskazówka sekunundowa i malutka na subtarczce na dole - minutowa (30 minutowy chronograf).. Jeśli nic się nie dzieje, to na pewno podróbka. Jeśli chronograf działa, to można kontynuować sprawdzanie. Nawet jeśli to podróbka, to chociaż mechanizm jest z prawdziwym chronografem, a nie jego atrapą.

Tak czy inaczej zegarek musi otworzyć fachowiec. Wygląd mechanizmu może wiele wyjaśnić. Podobno bisset stosuje mechanizmy szwajcarskie, a mechanizmy z tego kraju mają określoną jakość (i wygląd).

Nic ponadto nie jestem w stanie doradzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Podróba Bisseta :huh:  Niby kto podrabia ten pseudo swiss produkt od Chińczyków? Kosmici? :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek trafi do zegarmistrza i przy okazji zmniejszania bransolety poproszę o sprawdzenie,to taz. Dwa zegarek mi sie podoba i ja gdybym dostała bym nic nie robiłam, nie pytała. Natomiast mój mąż jest inny, wszedł na forum sprawdził firmę(nie znał wcześniej, jak i ja) i zezłościł się, że chinola kupiłam. Dlatego postanowiłam zasięgnąć opini kogoś kto się zna i trafiłam tutaj. Czy rzeczywiście podróbka, co do znajomego to twierdzi, że oryginalny i mam nadzieję, że tak jest.

A mąż musi się do niego przyzwyczaić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najważniejsze, żeby się podobał posiadaczowi i dobrze służył  :) czyli okazał się przedmiotem dobrej jakości tak, jak Pani założyła, kupując ten zegarek.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam że się wtroncę ale czemu czepiacie się  firmy Bisset. Taka sama jak Adriatica , Doxa czy Roamer składana na etach, rondach czy isach w zależności od modelu, koperty stalowe, dobre pvd. O co chodzi wprowadzać zamieszanie robicie ludziom wodę z mózgu. Jeszcze raz pytam o co chodzi. 

Ps.kupiłaś Nikola napewno zegarek oryginalny co do tego niema wątpliwości i jak się podoba to nosić i się cieszyć ze sprzedawca dał upust po znajomości. 

Pozdrawiam Damian 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam że się wtroncę ale czemu czepiacie się  firmy Bisset. Taka sama jak Adriatica , Doxa czy Roamer składana na etach, rondach czy isach w zależności od modelu, koperty stalowe, dobre pvd. O co chodzi wprowadzać zamieszanie robicie ludziom wodę z mózgu. Jeszcze raz pytam o co chodzi. 

Ps.kupiłaś Nikola napewno zegarek oryginalny co do tego niema wątpliwości i jak się podoba to nosić i się cieszyć ze sprzedawca dał upust po znajomości. 

Pozdrawiam Damian 

Słuszne spostrzeżenie, że w wątku nie chodzi o ocenę marki, lecz o oryginalność zegarka, tj. czy to rzeczywiście bisset. 

edit: dyskusja zeszła na oryginalność, a mnie się wydaje, że chodziło jednak o ocenę zegarka marki bisset (pierwszy post w temacie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to wg mnie jest Bisset. Tak jak Casio robiony w Chinach. O co tu się czepiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja, w pierwszym poście pada pytanie, czy ten zegarek to chińskie badziewie. Nie o weryfikację pod kątem oryginalności, tylko ocenę zegarka. To dyskusja zeszła na problem oryginalności, niemniej ma ona kluczowe znaczenie w odpowiedzi na pytanie, czy zegarek wart jest swojej ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi nie chodziło czy drogo czy nie (może źle sformułowałam pierwszy post i wprowadza w błąd), tylko czy zegarek jest oryginalny. Bo jak czyta się forum to każdy, a napewno większość pisze, że ta firma robi chinskie marnej jakości zegarki. Wiec człowiek już głupi się robi. Czy to co kupił, jest napewno tym czym powinno być. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba powtarza Pani pierwszą pomyłkę, w pierwszym zdaniu pisze Pani, że chodzi o weryfikację autentyczności, a w drugim zdaniu przytacza Pani część opinii z forum n.t. marki bisset ;)

Może chodzi o obie sprawy? Tylko ogląd zegarka przez osobę wiedzącą, jak wygląda oryginał umożliwi weryfikację autentyczności. Co do samej marki, to nie wiem, jakiej jakości zegarki produkuje, nie miałem bisseta. Jeżeli jakość jest porównywalna do marki Lorus, to jest to dobry zegarek, mogę powiedzieć tylko tyle, że lorusy są w detalu o połowę tańsze. Oryginalny bisset za 420 zł nadal jest nieco droższy niż lorus.

poniżej link do przydatnych stron, które mogą pomóc znaleźć fachowca, który byłby w stanie zweryfikować oryginalność zegarka: 

http://www.bisset.pl/page.php?s=przedstawiciele

http://www.bisset.pl/marki.php?s=dystrybucja

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam kompletnie oferty marki Bisset, ale nie przypuszczam, że komuś chciałoby się podrabiać zegarki tej firmy. Bissety są po prostu zwykłymi zegarkami które próbują aspirować do miana przyzwoitej szwajcarskiej marki, ale to głównie nadmuchany marketing. 

Nieprawdą jest, że to marka jak np Doxa, Adriatica czy Roamer. 

Nikola, nie do końca wiem czy chodzi ci o fakt, że Bisset jest niespecjalnej jakości zegarkiem który marketingowo próbuje przekonać, że jest inaczej, czy po prostu obawiasz się, że ktoś ci sprzedał podróbkę Bisseta (wątpię, żeby takie robili)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również wątpię w podrabianie Bissetów. Bisset to marka chyba nadal należąca do polskiej firmy. Kiedyś mocno wprowadzali w błąd rzekoma szwajcarskościa. Dzis maja w ofercie sporo modeli oznaczonych Swiss Made. Trzon to nadal zapewne zegarki z daaalekiego wschodu. 

Oczywiście nietaktem jest porównywanie do Doxy, Roamera itp. Bisset bardzo chciałby być a tym poziomie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.