Slaw 480 #126 Napisano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) Kolejny zegar , ktory nie wiadomo która strona nosić do góry . Piękny o oby stron ! Tudor , klasa sama w sobie Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #127 Napisano 2 Kwietnia 2017 Nurki mają w sobie to coś. Duże, ciężkie i rzucające się w oko. I jak nie mieć chociaż trzech w kolekcji Obowiązkowo Sumo, koniecznie SBDC003, bo co blue to blue kontrowersyjny a jakże piękny zegarek. Kontrowersyjny, bo tak jak jedni go uwielbiają tak inni patrzeć nie mogą na niego Deep Blue, tu wprawdzie mamy zegarek tylko sygnowany DB ale i tak ma w sobie to coś Monster, no jak to jaki, tylko orange, nie miałeś monstera to nigdy nurka nie miałeś, chociaż wybierając między Sumo a Monsterem Sumo górą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #128 Napisano 2 Kwietnia 2017 Pilot Ładny zestaw Odnosząc sie do twoich słów, Seiko miałem sporo i zawsze trafiały na sprzedaż , po czym znów jakiś kupowałem. Tęsknota za nimi mnie nachodziła Z DB miałem Sea Ram w limitacji. Był ze mną dosłownie trzy dni, sprzedałem. Zapamiętałem go jako naprawdę dobrze wykonany zegar za bardzo przyzwoita kwotę. 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #129 Napisano 2 Kwietnia 2017 DB już może i bym sprzedał, jest to chińczyk, który sprowadził, sygnował i sprzedał DB, stąd na tarczy ich nazwa. Ma troszkę niedoróbek lecz......... nikt na forum nie ma takiego tylko ja Seiko. To już osobny temat, łatwo kupić, łatwo po ponoszeniu sprzedać a po czasie znów kupić i tak w kółko. Miłośnicy kochają wszystkie zegarki a nie tylko jeden i chcą jak najwięcej zaliczyć tzn ponosić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3403 #130 Napisano 2 Kwietnia 2017 No to jeszcze jeden.Operacja Pustynna Tarcza .Kolega mayor tak kiedyś napisał o tym zegarku: W dniu 15 stycznia 1991 roku upłynął termin ultimatum wzywającego Saddama Huseina do wycofania wojsk z Kuweitu.,Wieczorem 16 stycznia Prezydent Bush ogłosił rozpoczęcie działań wojennych,a 17 stycznia Lotnictwo US Navy przeprowadziło pierwsze naloty na pozycje wojsk Saddama.,Działania wojenne trwały 5 tygodni i byly pierwszym takim wydarzeniem w historii ,które można było obejrzeć siedząc wygodnie przed ekranem TV.,Z tej okazji warto przypomnieć wyjątkowy owoc kooperacji amerykańsko-sowieckiej ,zegarek Wostok Desert Shield .,Zegarek jest wyjątkowo rzadki ,wyprodukowano tylko 10 000 sztuk a na dodatek większość egzemplarzy przechowywane jest w domach amerykańskich weteranów jako pamiątka rodzinna ,dlatego nieliczne egzemplarze pojawiają się na rynku.,Często jest mylony z późniejszymi zegarkami o podobnej stylistyce,ale oryginał jest zupełnie inny i ma kilka niepodrabialnych detali i łatwo go odróżnić od produkcji "dla turystów"., A to mój egzemplarz nr 09005 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #131 Napisano 2 Kwietnia 2017 Można powiedzieć-rarytas!. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_prezesso_ 245 #132 Napisano 2 Kwietnia 2017 O, widzę temat z potencjałem Teraz tak:Rano tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #133 Napisano 2 Kwietnia 2017 Od czasu do czasu będzie i tu gościł Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #134 Napisano 2 Kwietnia 2017 Witam kolege. Piękny i ponadczasowy klasyk Zrzesza reszta tez bomba!Wostoka zacznę szukać Alpina - palce lizać. Muszę ja gdzieś na żywo dopaść , bo juz ze zdjeć widac ze mnie pozamiata 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_prezesso_ 245 #135 Napisano 2 Kwietnia 2017 Jestem otwarty na korupcję bo chyba jednak wolę starszą... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Picy 2746 #136 Napisano 2 Kwietnia 2017 Ta Alpina ma bazel szafirowy nie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_prezesso_ 245 #137 Napisano 2 Kwietnia 2017 Tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #138 Napisano 2 Kwietnia 2017 Wyślij mi z łaski swojej cenę na priva I druga kwestia : co z moja zagadka panowie Nic ? 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #139 Napisano 2 Kwietnia 2017 Była jakaś zagadka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #140 Napisano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) W jaki zegarek masz dziś na ręku Wrzucę i tutaj Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaroslaw Jerry Esowy 1756 #141 Napisano 2 Kwietnia 2017 slaba profilacja choc i tak lepsza 9d Big Mako 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_prezesso_ 245 #142 Napisano 2 Kwietnia 2017 Pisałem przecież to Heniek A co do Alpiny to muszę najpierw zbałamucić jednego na starą wersję. Jak się uda to podam ci swoją cenę wtedy Ok? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #143 Napisano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) Nie ma sprawy To nie Heniek Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_prezesso_ 245 #144 Napisano 2 Kwietnia 2017 Nie?! A toś mnie zaskoczył 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #145 Napisano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) Na zdjęciu, Heńka można dostrzec na dole Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lexxus 64 #146 Napisano 2 Kwietnia 2017 Witam Koledzy , wejdę z absolutnym oklepańcem ... ale odkąd pamiętam bardzo chciałem go mieć... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Smoliński 15 #147 Napisano 2 Kwietnia 2017 I zrobiło się grubo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #148 Napisano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) Oklepaniec powiadasz ? No nie wiem panie .... Polemizował bym nad jego powszedniością Zapewne większość naszy drogich kolegów tez zawsze chciała taki mieć . Ci którzy nie chcą , juz sa szczęśliwymi posiadaczami Gratki świetnego zegara ! Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filipeczek 4160 #149 Napisano 2 Kwietnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lexxus 64 #150 Napisano 2 Kwietnia 2017 Dziękuję Koledzy , zapisałem się tu w 2013 r i wtedy Sub był moim niedoścignionym marzeniem , po czterech latach jestem szczęśliwym posiadaczem! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach