jaha 22 #1 Napisano 4 Kwietnia 2017 Witam.Zakupiłem ostatnio takiego LFS (bardzo chciałem mieć jakiegoś LFS). Z naklejonych plakietek wywnioskowałem, że sprzedany został w Baden-Baden, mechanizm jest 14 dniowy. Czy dobrze myślę ?Mam pytanie na zwieńczeniu zegara jest aplikacja w kształcie tarczy. Jest ona jednak wyblakła. Co tam było pierwotnie?. Może posiada ktoś taką wiedzę, może ma ktoś katalog LFS z widocznym rysunkiem tej aplikacji.Przez kilka dni przeglądałem NAWCC jednak w tematach o LFS nic nie znalazłem.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2977 #2 Napisano 4 Kwietnia 2017 Nie chcę krakać, ale szanse są znikome. Ja np w życiu nie widziałem katalogu LFS, tylko pojedyncze obrazki w reklamach.Niemniej zamieść zdjęcie korony o znośnych wymiarach. Jak masz problem z ograniczeniem, napisz na PW. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2977 #3 Napisano 4 Kwietnia 2017 Tak mi to wygląda, ze w tym odwróconym ryngrafie była jakaś grafika, fotografia itp. Najjaśniejszy Pan np. To tylko herb z salonki... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #4 Napisano 14 Sierpnia 2021 Wrzuce tutaj zdjecia LFS ,moze komus sie przyda... 3 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tatyana 618 #5 Napisano 14 Sierpnia 2021 Witam! Rosyjskie forum jest zafascynowane tematem LFS, ale takiego rezonatora gongu nie pamiętamy. Janek, masz zdjęcie mechanizmu z numerem seryjnym? Pozdrawiam, Tatyana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #6 Napisano 14 Sierpnia 2021 Wiedziałem, że gdzieś widziałem taki rezonator. Nie jest identyczny, ale bardzo podobny. Zegar jest nadal na allegro Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #7 Napisano 14 Sierpnia 2021 3 godziny temu, Tatyana napisał(-a): Witam! Rosyjskie forum jest zafascynowane tematem LFS, ale takiego rezonatora gongu nie pamiętamy. Janek, masz zdjęcie mechanizmu z numerem seryjnym? Pozdrawiam, Tatyana niestety nie ale moze sie uda dzisiaj zrobic 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #8 Napisano 15 Sierpnia 2021 Cd zdjecia mechanizmu 1 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tatyana 618 #9 Napisano 15 Sierpnia 2021 Wielkie dzięki! Mechanizm kalibru 111 i skrzynia nr 740 z katalogu http://forum.watch.ru/showpost.php?p=4394789&postcount=17 Rezonator gongu tego zegar nie ma liter AG. Oznacza to, że zegarek powstał przed 1895 rokiem. W 1895 roku firma została zreorganizowana w Aktiengesellschaft (AG). Pozdrawiam Tatyana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wafelek 54 #10 Napisano 22 Września 2021 Mam kilka LFS-ów ale ciekawa dość jest ta miniatura, Też poszukuję katalogów Jak go oceniacie??? 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #11 Napisano 23 Września 2021 (edytowane) Numer 803/128 Katalog 1915 rok Wymiary pasują Pozdrawiam Jacek Edytowane 23 Września 2021 przez JASI 3 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach