willek777 79 #2851 Napisano 13 Sierpnia 2018 To ja dla uspokojenia nastrojów wrzucę jakieś foto znad morza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #2852 Napisano 13 Sierpnia 2018 Ja, apostata, czyli renegat... Przez mocherowe zastępy jestem postrzegany właśnie jako zdrajca, odszczepieniec i pomiot szatana Od dziecka ktoś mi coś wpajał. W pewnym momencie dojrzałem do tego by mieć własne zdanie. Idealnie wpisuję się w tę definicję. I nie uważam, by słowo renegat miało znaczenie negatywne. Mój egzemplarz może się tak nazywać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxim 49 #2853 Napisano 13 Sierpnia 2018 Jakiego uspokojenia. . Tutaj nie ma podniecenia. Nazwa zegarka to rzecz ważna. Wiem o co chodzi Thomasowi - o buntowanie się przeciwko zasadom, ustalonym kwestiom....Bardziej pasowałoby tu REBEL (buntownik).Mój zegarek nazywa się Breitling Avenger BANDIT . No tez nic pięknego raczej i noszę ... 0 "...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy imidż..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #2854 Napisano 13 Sierpnia 2018 Obaj panowie Thomas i Maxim macie racje to slowo w zaleznosci w jakim zdanu padnie daje odpowiednie znaczenie a jak wam sie Budrys, Orkan albo Rigid widzi? 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #2855 Napisano 13 Sierpnia 2018 a co to Rigid? Brzmi dobrze... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #2856 Napisano 13 Sierpnia 2018 Rigidsurowy, nieugięty, twardyniezmienny, niepodatny dla mnie pasuje surowy, nieugiety jednym slowen twardziel 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablozpueblo 70 #2857 Napisano 13 Sierpnia 2018 A nazywajcie go sobie jak chcecie Mam nadzieję, że na tarczy napisu nie będzie. 0 Zegarki nie mają duszy... one ją kradną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxim 49 #2858 Napisano 13 Sierpnia 2018 proponuję dodac jeszcze kilka fajnych nazw i zrobić ankietkę.Chyba, że Piotrek weźmie wszystko za pysk i...sam sobie nada imię tamu grzmotowi. ups..Grzmot chyba nie może być bo pisze się za bardzo po polsku ..hehehehe.. 0 "...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy imidż..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8567 #2859 Napisano 14 Sierpnia 2018 Rigid Piotra też bardzo dobre, współgra z charakterem zegara Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4709 #2860 Napisano 14 Sierpnia 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #2861 Napisano 14 Sierpnia 2018 A może niech każdy egzemplarz ma swoje imię, zamiast numeru limitacji? I grawerujemy we własnym zakresie, a potem się chwalimy kreatywnością... U mnie wszystkie zegarki się nazywają, Majonez: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxim 49 #2862 Napisano 14 Sierpnia 2018 to dobre było. Każdy zegarek miałby swoje imię wygrawerowane. Extra. To tylko 15 sztuk a kazdy byłby jeszcze bardziej indywidualny. Jak miecz . 0 "...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy imidż..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #2863 Napisano 14 Sierpnia 2018 (edytowane) PowitołDzięki za wątek kumotrowie.Bardzo lobię obserwować wasze projekty.Skutecznie też wydacie moją kasę Niechętnie, ale przyznać się muszę: cierpię na mały rozmiar... nadgarstka (17-17,5cm) i większość tu umieszczanych zegarków to potwory. Wygodnie nosi mi się SKX007 i to mój punkt odniesienia (mógłby być z milimetr z wysokości ścięty).Szukam:- nurka lub coś w klimacie,- L2L 45-48mm,- grubość 12-15mm,- szerokość okolice 45mm (fajnie jakby już z koronką)- data wskazana=>konieczna,- dzień tygodnia mile widziany,- wewnętrzny bezel byłby fajny.Byłem napalony i prawie gotowy kupić Balticusa Grey Seal, ale to już ponad 5cm L2L. Zrobiłem makietkę (jak w VaBanku ) i przyłożyłem do ręki: no nie będzie dobrze.Drugi który mi się podoba to Zelos Helmsman 2 (@piotrek39 mi to uczynił), ale znów obecnie ponad budżet (2-2,5kPLN) doliczając koszta poboczne. Zastanawiam się który: bezel z mosiądzu czy ceramiczny.Zegarek ma być na moją czterdziestkę i czasu mam ponad rok więc mogę uzbierać do czegoś ciekawego (vide helmsman). Nowości będę śledził na bieżąco (bazar też), ale czy coś z obecnych produktów będzie spełniało powyższe wymagania?Dzięki p.s. Nazwa "Renegat" fajna Edytowane 14 Sierpnia 2018 przez porcelanowy 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #2864 Napisano 14 Sierpnia 2018 Wejdź na stronę seriouswatches com jest to sklep z zegarkowymi microbrandami,mają duży wybór brązów. Witamy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #2865 Napisano 14 Sierpnia 2018 - L2L 45-48mm,- szerokość okolice 45mm (fajnie jakby już z koronką) 45 szerokości i 45 l2l to tylko seiko tuńczyk Możesz zostać przy Zelosie, Hammerhead albo Mako mają bardzo rozsądny rozmiar, a przy tym fajny niepowtarzalny design.Jest też fajny Chris Ward C60 Trident w dwóch rozmiarach (43 i 38), ale trzeba polować na obniżki.Helson Shark Diver w pełnej gamie od 38 do 45mm, i brąz i mosiądz.Armida A1 jest w takich bardziej "kwadratowych" wymiarach jak poszukujesz, 42mm szerokości i 46 l2l, ale aktualnie tylko rynek wtórny.Z klasyków to może też Steinhart - jak większy sub, tylko że w brązie.Powodzenia! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2866 Napisano 14 Sierpnia 2018 (edytowane) Ale dziś cicho A ja pracuje dalej Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 14 Sierpnia 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #2867 Napisano 14 Sierpnia 2018 ja też... tylko w innej branży 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablozpueblo 70 #2868 Napisano 14 Sierpnia 2018 (edytowane) Czy to mój egzemplarz? Piotrek fajna fotorelacja.Moczysz kopertę w mleku? Edytowane 14 Sierpnia 2018 przez pablozpueblo 0 Zegarki nie mają duszy... one ją kradną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2869 Napisano 14 Sierpnia 2018 (edytowane) Tomek a ty nad czym pracujesz To chłodziwo , olej z wodą Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 14 Sierpnia 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablozpueblo 70 #2870 Napisano 14 Sierpnia 2018 Tomek a ty nad czym pracujesz Produkcja chłodziwa na upały? 0 Zegarki nie mają duszy... one ją kradną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #2871 Napisano 14 Sierpnia 2018 Ja pracuję nad preparatami rozgrzewającymi. Obecnie odciskam ostatnie zalanie pigwówki'2017. Oszszywiźździe testuję organoleptycznie... Jest niezła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2872 Napisano 14 Sierpnia 2018 Ku..wa , zazdraszczam Ale myśle ze będzie okazja przetestować Oczywiście jak zaprosisz Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablozpueblo 70 #2873 Napisano 14 Sierpnia 2018 Smacznego 0 Zegarki nie mają duszy... one ją kradną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #2874 Napisano 15 Sierpnia 2018 Piotrek, Ty wiesz... Dwudniówka najmarniej Póki co to nie trafiłem muchy packą... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #2875 Napisano 15 Sierpnia 2018 Super super dwu piurowe endmille . 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach