ravraj 136 #4451 Napisano 14 Stycznia 2019 Na czasoholikach jest Helson w brązie 45 mm do sprzedania. Nówka nie śmigany. 1,6 k pln.Jak cos 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #4452 Napisano 15 Stycznia 2019 (edytowane) też gratuluję! to ja nic już nie mówię... Piotrków (obu naszych) produkcje zżerają toto na podwieczorek i wypluwają skórki Tomasz , Ty słodziaku Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 15 Stycznia 2019 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8437 #4453 Napisano 15 Stycznia 2019 No i mnie tym brązem skusiliscie Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkGraty. Teraz na massdrop leży jakiś brąz od glicynePiotrek, tobie już nie będę słodzil. Tomek zrobił to za nas wszystkich 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #4454 Napisano 15 Stycznia 2019 To jest mocne Renegat Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rangy67 39 #4455 Napisano 15 Stycznia 2019 Piotr fanie wygląda ten zegar ze zmienioną tarczą .Ale efektowność psuje trochę widok śrubek kilkakrotnie odkręcanych bo mają widoczne ślady skręcania/odkręcania i lekką deformacje gniazda.To samo jest w nożach/folderach wielokrotne rozkręcanie/skręcanie skutkuje po pewnym czasie wymianą śrubek... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #4456 Napisano 15 Stycznia 2019 Śrubki nowe , pierwszy raz skręcane. Ale widzę , że kolega jest naprawdę pedantyczny i szczegółowy. Po prostu zapomnijmy o ustaleniach i proponuje zapolować na rolexa. Za miłe słowo oczywiście dziękuje. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rangy67 39 #4457 Napisano 15 Stycznia 2019 (edytowane) Nie chciałem Cię urazić...po prostu jestem spostrzegawczy i bardzo dokładny.A rolex to nie moja bajka przymnajmniej na razie(może po 60-tce)... Na forum nożowym twórcy noży są przyzwyczajeni do tego typu wskazówek i chwalą sobie oraz cenią spostrzeżenia i uwagi(to ich rozwija i motywuje)...ale rozumiem nie jesteśmy na forum nożowym. Przepraszam więc za zwrócenie uwagi.Bez urazy... p.s. a co do ustaleń to jak sobie życzysz...nie narzucam się.Pozdrawiam edit.literówka Edytowane 15 Stycznia 2019 przez rangy67 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #4458 Napisano 15 Stycznia 2019 Pax, diablęta! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #4459 Napisano 15 Stycznia 2019 Nie chciałem Cię urazić...po prostu jestem spostrzegawczy i bardzo dokładny.A rolex to nie moja bajka przymnajmniej na razie(może po 60-tce)... Na forum nożowym twórcy noży są przyzwyczajeni do tego typu wskazówek i chwalą sobie oraz cenią spostrzeżenia i uwagi(to ich rozwija i motywuje)...ale rozumiem nie jesteśmy na forum nożowym. Przepraszam więc za zwrócenie uwagi.Bez urazy... p.s. a co do ustaleń to jak sobie życzysz...nie narzucam się.Pozdrawiam edit.literówkaNiestety , nierdzewna ma to do siebie ze się łatwo deformuje. Jedyne rozwiązanie , to klucz dynamometryczny , jednak przy tak małych rozmiarach sam klucz może być problematyczny do zdobycia. Trzeba by tez obliczyć Nm w połączeniu z miedzią / mosiądzem.....Za dużo pierdzielenia Śrubki nowe , pierwszy raz skręcane. Ale widzę , że kolega jest naprawdę pedantyczny i szczegółowy. Po prostu zapomnijmy o ustaleniach i proponuje zapolować na rolexa. Za miłe słowo oczywiście dziękuje. Sent from my iPhone using TapatalkDobry majster przyjmie każda krytykę .... a za takiego tutaj uchodzisz 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #4460 Napisano 15 Stycznia 2019 - 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #4461 Napisano 16 Stycznia 2019 Hej Ja absolutnie się nie obrażam ani nie czuje się urażony. Wręcz przeciwnie , czuje się bardzo zmotywowany do działania. Na ten przykład powiem , że nowe śrubki już zostały zamówione , tym razem w Chinach. Amerykańskie się nie sprawdziły niestety. Nie zauważyłem tego wcześniej , pod lupą ich nie oglądałem jak i klient , dla którego zegarek ( a raczej z którym ) ten zegarek składałem dwa dni , nie zwrócił mi na ten fakt uwagi. Jak dla mnie mało istotny szczegół. Zresztą nikt złego słowa nie powiedział o zegarku , tylko o śrubach , których ja nie robiłem. Również jestem spostrzegawczy , jak ktoś oczekuje wykonania zegarka na poziomie AP czy Hublot , to niestety nie ten przedział jakościowy i cenowy. To nie jest mój sposób na życie , ani z tego się nie utrzymuje. Wole unikać problemów typu , a bo tam jest nie odpolerowane , źle spasowane czy gdzieś kant źle załamany. Nie warto. Za duża odległość i zbyt duże problemy z ewentualną reklamacją czy poprawkami. To jeden z powodów dla którego nie oferuje sprzedaży na tym forum. Bez urazy , cenie sobie dokładnych i spostrzegawczych ludzi. Staram się robić najlepiej jak potrafię. Na sprzedanych chyba 30 zegarków , miałem tylko jedną reklamacje z powodu mechanizmu. Oczywiście mechanizm zmieniony na nowy. Tak wiec problem rozwiązany , dziękuje za uznanie i uwagi. Pozdrawiam. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #4462 Napisano 16 Stycznia 2019 no to zacznij samemu srubki robic i jeszcze je poleruj ,Co ja sie tu naczytalem nie tylko na brazie i miedzi ale i w innych dzialach dlatego tez nie lubie tu sprzedawac,a moje wypociny to nie to co ludzie tu szukaja .Ja mialem problem z grawerem co recznie wygrawerowalem goscu powiedzial ten z drugiej strony jest troszke inny ku#$a toz ja to recznie pod mikroskopem robilem no ale ludzi to juz nie interesuje ze ja nie cnc ,przestalem grawerowac na zamowienia (koncze ostatnie) i tylko dla siebie jak ktos bedzie chcial to kup jak nie to bede mial do trumny co wstawic jak bede z tad odchodzil.Za bledy ortograficzne przepraszam bo po Polsku pisze tylko tutaj 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #4463 Napisano 16 Stycznia 2019 no to zacznij samemu srubki robic i jeszcze je poleruj ,Co ja sie tu naczytalem nie tylko na brazie i miedzi ale i w innych dzialach dlatego tez nie lubie tu sprzedawac,a moje wypociny to nie to co ludzie tu szukaja .Ja mialem problem z grawerem co recznie wygrawerowalem goscu powiedzial ten z drugiej strony jest troszke inny ku#$a toz ja to recznie pod mikroskopem robilem no ale ludzi to juz nie interesuje ze ja nie cnc ,przestalem grawerowac na zamowienia (koncze ostatnie) i tylko dla siebie jak ktos bedzie chcial to kup jak nie to bede mial do trumny co wstawic jak bede z tad odchodzil.Za bledy ortograficzne przepraszam bo po Polsku pisze tylko tutaj Bo ludzie nie maja pojęcia, ile pracy i poświęcenia trzeba włożyć w stworzenie zegarka ! Gdybys jednemu lub drugiemu dał kawałek metalu i powiedział ze ma z tego powstać koperta , podaliby się po pół godziny. Zreszta , krytykować łatwiej .... 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #4464 Napisano 16 Stycznia 2019 Mieszkanie brąziaków bez daty. Te z datą w rotomacie siedzą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 381 #4465 Napisano 16 Stycznia 2019 mam i ja brąziaka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8437 #4466 Napisano 16 Stycznia 2019 Mieszkanie brąziaków bez daty. Te z datą w rotomacie siedzą. Miła rodzinka mam i ja brąziaka Wielkie Graty. To jest ten buszerer? 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 381 #4467 Napisano 16 Stycznia 2019 Wielkie Graty. To jest ten buszerer? tak, chronodajwer braszjer 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8437 #4468 Napisano 16 Stycznia 2019 Jest mega, bardzo mi się podoba 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1351 #4469 Napisano 18 Stycznia 2019 Taka sytuacja.Podoba mi się. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8437 #4470 Napisano 19 Stycznia 2019 Ładniusi, nie dziwię sięJa dziś brass 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #4471 Napisano 19 Stycznia 2019 Bry!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #4472 Napisano 19 Stycznia 2019 Powoli do przodu Sent from my Nokia 3210 using Tapatalk 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #4473 Napisano 20 Stycznia 2019 Piotr To naprawdę kawał świetnej roboty. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 381 #4474 Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) się zazieleniło Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Krzysiek_W 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #4475 Napisano 20 Stycznia 2019 Ekstra! Teraz pokazuj co kilka dni jak się będzie wycierał! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach