piotrek39 3574 #6776 Napisano 13 Czerwca 2020 Sent from my iPhone using Tapatalk 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8593 #6777 Napisano 13 Czerwca 2020 Tc 9 znów coś rzeźbi na kickstarter 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Schioedtei 252 #6778 Napisano 14 Czerwca 2020 W dniu 13.06.2020 o 11:05, abir napisał: Tc 9 znów coś rzeźbi na kickstarter Przy pakiecie 5 wychodzi 700zł za sztukę, ktoś chętny na grupowy zakup? 0 2gwatchblog.com facebook: 2gwatchblog.com instagram: 2gwatchblog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 359 #6779 Napisano 14 Czerwca 2020 W dniu 14.06.2020 o 19:18, Schioedtei napisał: Przy pakiecie 5 wychodzi 700zł za sztukę, ktoś chętny na grupowy zakup? Zielonego mogę przygarnąć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #6780 Napisano 14 Czerwca 2020 Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #6781 Napisano 15 Czerwca 2020 Oris pozamiatał poza zapięciem i deklem całość z brązu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72666 #6782 Napisano 15 Czerwca 2020 Ubiegłeś mnie - właśnie chciałem wkleić. 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8593 #6783 Napisano 15 Czerwca 2020 Odważne, w kontekście higieny nadgarstka. Dla mnie za dużo cukru w cukrze. Mała limitacja nakręci emocje i pójdą wszystkie. Refleksja przyjdzie z czasem A ja układam się z nowym strusiemAaa jeszcze gdyby ktoś chciał gruppo gamma vanguard bronze to jest 20% off na dzień ojca 3 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
panczarodziej 6 #6784 Napisano 15 Czerwca 2020 (edytowane) 14 godzin temu, konax napisał: Oris pozamiatał poza zapięciem i deklem całość z brązu Dla mnie klasa Niestety poziom cenowy na ich stronie to nie dla mnie A macie może jakieś przykłady zegarka koperta plus bransoleta z brązu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 16 Czerwca 2020 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #6785 Napisano 15 Czerwca 2020 Dla mnie klasa Niestety poziom cenowy na ich stronie to nie dla mnie A macie może jakieś przykłady zegarka koperta plus bransoleta z brązu?Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPoza tym Orisem jedynie Visconti robi w całości z brązu, H2O robi z mokume gane i to by było na tyle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Schioedtei 252 #6786 Napisano 16 Czerwca 2020 Elshan Tang z Zelosa ostatnio coś wspominał, że już pracuje nad bransoletą z brązu i pojawi się ona jeszcze w tym roku przy którymś z zegarków. 0 2gwatchblog.com facebook: 2gwatchblog.com instagram: 2gwatchblog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #6787 Napisano 16 Czerwca 2020 14 godzin temu, abir napisał: Aaa jeszcze gdyby ktoś chciał gruppo gamma vanguard bronze to jest 20% off na dzień ojca aaaaa gdzie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8593 #6788 Napisano 16 Czerwca 2020 aaaaa gdzie? FATHRRSDAY2020. kod jest/był ważny 48 godzin. Albo do wczoraj albo do dziś. Nie wiem jak oni doby liczą . 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #6789 Napisano 16 Czerwca 2020 Dzięki, i tak za drogo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czy3 30 #6790 Napisano 16 Czerwca 2020 (edytowane) W dniu 15.06.2020 o 19:10, abir napisał: Odważne, w kontekście higieny nadgarstka. Dla mnie za dużo cukru w cukrze. Mała limitacja nakręci emocje i pójdą wszystkie. Refleksja przyjdzie z czasem A ja układam się z nowym strusiem Aaa jeszcze gdyby ktoś chciał gruppo gamma vanguard bronze to jest 20% off na dzień ojca Brąz brązem ale takiego syfu nie chciałbym za żadne skarby. Tak mógłby wyglądać mój zegarek po roku jak już spocznę na głębi rzeki jakiejś czy żwirowni a nie Edytowane 16 Czerwca 2020 przez Kwiatek Nie cytuj zdjęć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whst 11 #6791 Napisano 16 Czerwca 2020 A propos bransolety z brązu, tu prototyp Zelosa. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #6792 Napisano 17 Czerwca 2020 No i proszę... To o czym mówiliśmy jakiś czas temu, taśma bimetaliczna, jak ta, z której robi się panewki do silników... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #6793 Napisano 17 Czerwca 2020 Korozja galwaniczna lubi to 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czy3 30 #6794 Napisano 17 Czerwca 2020 No i proszę... To o czym mówiliśmy jakiś czas temu, taśma bimetaliczna, jak ta, z której robi się panewki do silników...Jak skręcanie to nie jest bimetal. W sumie bimetalem można by nazwać mokume gane a ciekawe bo jeszcze nie widziałem żadnej koperty ani bransolety wykonanej z tego materiału co najwyżej custom klamry od chyba Ciecha 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #6795 Napisano 17 Czerwca 2020 Musisz się porozglądać. Jest kilka zegarków z takimi kopertami, tylko są w ch... drogie. Natomiast kompletnie nie rozumiem faktu, że wykluczasz skręcanie bimetalu. Mam wrażenie, że nie miałeś nigdy w ręku panewek od silnika spalinowego. Ten materiał, gdyby tylko zastąpić czarną stal nierdzewką doskonale nadaje się na kajdan, czy to skręcany, czy na piny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czy3 30 #6796 Napisano 17 Czerwca 2020 Rozumiem ale mi chodzi o to, że założeniem bimetalu jest to, że dwa gatunki są zgrzewane, spawane czy w inny sposób trwale połączone a skręcanie do tego nie należy. W elektrotechnice na przykład bimetal wykorzystuje się w zabezpieczeniach nadprądowych, bimetal można znaleźć też w żelazku i kuchence gazowej a to wszystko przez wykorzystanie różnej rozszerzalności cieplnej dwóch użytych typów materiału w elemencie bimetalowym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #6797 Napisano 18 Czerwca 2020 No, tośmy się dogadali... Mnie chodziło o skręcane ogniwa bransolety i zastanawiałem się, co ma do tej metody materiał, z jakiego są wykonane. I o to też chodziło autorowi wrzutu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Schioedtei 252 #6798 Napisano 18 Czerwca 2020 W dniu 17.06.2020 o 01:22, whst napisał: A propos bransolety z brązu, tu prototyp Zelosa. Nie chcę nic mówić, ale Elshan zrobił dokładnie tak bransoletę jak mu podsunąłem w październiku 2018 😁. Wtedy odpowiedział, że sprawdzi swoimi fabrykami czy da się to zrobić .. i widzę, że się da. Chyba powinienem się upomnieć o jeden egzemplarz gratis jak już będą gotowe 😄 0 2gwatchblog.com facebook: 2gwatchblog.com instagram: 2gwatchblog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #6799 Napisano 18 Czerwca 2020 Zostań dystrybutorem i zrób nam promocję🤩 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8593 #6800 Napisano 18 Czerwca 2020 Zbliża się łyk end 4 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach