Perpetuum Mobile 65735 #10151 Napisano 27 Grudnia 2023 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8288 #10152 Napisano 27 Grudnia 2023 W dniu 26.12.2023 o 13:02, Dorian06 napisał(-a): Kawał kowadła. Gratuluję. podziękował, inne kowadło, VDB 😉 7 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65735 #10153 Napisano 29 Grudnia 2023 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #10154 Napisano 29 Grudnia 2023 Bry! Nowy pasek, starzy bywalcy wiedzą od kogo 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8288 #10155 Napisano 29 Grudnia 2023 4 godziny temu, Thomas666 napisał(-a): Bry! Nowy pasek, starzy bywalcy wiedzą od kogo no cześć, wiedzą wiedzą od kogo. a gdzie Ty byłeś jak Cię nie było ??? pomyślałem, że do @piotrek39 pojechałeś pomagać w zegarkach😎 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #10156 Napisano 29 Grudnia 2023 Jestem cały czas, obserwuję... Nie mam nic do powiedzenia, to nie mówię (tak, wiem, że to ewenement ). Do Piotrka to bym może i pojechał, ale latać się boję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65735 #10157 Napisano 31 Grudnia 2023 W ciepłym świetle, wygląda na 110% brązu w brązie 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8288 #10158 Napisano 31 Grudnia 2023 W dniu 29.12.2023 o 21:48, Thomas666 napisał(-a): Jestem cały czas, obserwuję... Nie mam nic do powiedzenia, to nie mówię (tak, wiem, że to ewenement ). Do Piotrka to bym może i pojechał, ale latać się boję. Ty boisz się latać 😅 chyba że nie boisz się spadania za to boisz się latania 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84564 #10159 Napisano 1 Stycznia 2024 11 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65735 #10160 Napisano 1 Stycznia 2024 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #10161 Napisano 1 Stycznia 2024 Jestem cały czas, obserwuję... Nie mam nic do powiedzenia, to nie mówię (tak, wiem, że to ewenement ). Do Piotrka to bym może i pojechał, ale latać się boję.Latać się boi Ostatnio z synem trochę pracujemy nad tarczami 3D jak tak je można nazwać. Z kopertami mam chwilowego doła. Przydałoby by się wymyślić coś świeżego Sent from my iPhone using Tapatalk 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8288 #10162 Napisano 1 Stycznia 2024 33 minuty temu, piotrek39 napisał(-a): Latać się boi Ostatnio z synem trochę pracujemy nad tarczami 3D jak tak je można nazwać. Z kopertami mam chwilowego doła. Przydałoby by się wymyślić coś świeżego jak zobaczyłem pierwszy raz szczęka mi opadła. gratuluję Piotrek. jest bardzo dobrze 2 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kchrapek 4716 #10163 Napisano 1 Stycznia 2024 Taki limitowany do 200 szt "brązik" wpadł niedawno. Jeszcze nie wiem czy zostanie, choć podoba mi się coraz bardziej 8 Kilka moich zegarków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #10164 Napisano 1 Stycznia 2024 3 godziny temu, piotrek39 napisał(-a): Latać się boi Ostatnio z synem trochę pracujemy nad tarczami 3D jak tak je można nazwać. Z kopertami mam chwilowego doła. Przydałoby by się wymyślić coś świeżego Te proste tarcze są bardzo interesujące. Jestem fanem prostoty i trafia to do mnie bardzo. Czy elementy tych tarcz, będą panować? Co do nowych kopert to przyjmujesz jakieś sugestie, pomysły? 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #10165 Napisano 1 Stycznia 2024 jak zobaczyłem pierwszy raz szczęka mi opadła. gratuluję Piotrek. jest bardzo dobrzeDziękiwyszło fajne. Trochę nam zajęło póki coś wyszło. Sent from my iPhone using Tapatalk Te proste tarcze są bardzo interesujące. Jestem fanem prostoty i trafia to do mnie bardzo. Czy elementy tych tarcz, będą panować? Co do nowych kopert to przyjmujesz jakieś sugestie, pomysły?Nie wiem co masz na myśli panować bardzo chętnie przyjmę sugestie Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #10166 Napisano 2 Stycznia 2024 2 godziny temu, piotrek39 napisał(-a): Nie wiem co masz na myśli panować Patynować. Autokorekta 🤬 1 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #10167 Napisano 2 Stycznia 2024 Patynować. Autokorekta Jak to mosiądz,brąz czy miedź,coś patyny łapnie w zegarku szczelnym to raczej kolor zmieni (ściemnieje). Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #10168 Napisano 2 Stycznia 2024 14 godzin temu, piotrek39 napisał(-a): Z kopertami mam chwilowego doła. Przydałoby by się wymyślić coś świeżego Ja tam doła to specjalnie nie widzę... Ale jak myślisz o czymś nowym, to może odkurzysz pomysł koperty pilota z ruchomym, bezklikowym pilnikiem? A co do latania, to mam ambiwalentny stosunek, podobnie jak do jazdy motocyklem na tylnym siedzeniu... Dla mnie to straszny dyskomfort nie mieć kontroli, a jeszcze jak za kierownicą/sterami siedzi jakiś fantomowy gościu. o którym nic nie wiem...🥶 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8321 #10169 Napisano 3 Stycznia 2024 W dniu 21.12.2023 o 22:13, abir napisał(-a): no i jest, jest "grubo". zegarek przez swoją konstrukcję nie jest podobny do żadnego znanego mi zegarka - takie lubię. Zegarek jest duży i dość ciężki, dla mnie bomba. tarcza rusty na żywo robi duże wrażenie (mogę nie być obiektywny). estetyka całego kpl też na wysokim poziomie. skrzynia zegarka z grubego aluminium z numeracją egzemplarza i ładny bulaj/wizjer na zegarek. w komplecie jak widać, dwa paski świetnej jakości, tork i sam larius. na pewno będzie ważną pozycją w mojej kolekcji. na razie zastanawiam się jaki pasek założyć. i czy pomagać mu w patynowaniu czy zostawić to czasowi. święta uważam za otwarte 😎 pokaż na łapie.... czuję, że za duży 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8288 #10170 Napisano 4 Stycznia 2024 20 godzin temu, KobyS0 napisał(-a): pokaż na łapie.... czuję, że za duży całkowita szwerokość to 53cm, także nie ma żartów. zegarek zgarnął syn na podróż.za jakiś czas wróci to wrócę do tematu 1 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greenmag 5419 #10171 Napisano 5 Stycznia 2024 7 > Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84564 #10172 Napisano 5 Stycznia 2024 14 godzin temu, greenmag napisał(-a): Gratuluję steinharta chyba, że już go miałeś w kolekcji? 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greenmag 5419 #10173 Napisano 5 Stycznia 2024 13 minut temu, kornel91 napisał(-a): Gratuluję steinharta chyba, że już go miałeś w kolekcji? Mam go już ładnych parę lat. Nieraz już gościł w tym n wątku 😉 1 > Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65735 #10174 Napisano 6 Stycznia 2024 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8288 #10175 Napisano 6 Stycznia 2024 miłego królowania 🍻 9 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach