pablozpueblo 70 #2926 Napisano 17 Sierpnia 2018 Fajnie wyszło.Czy każdy egzemplarz będzie miał inną tarczę? 0 Zegarki nie mają duszy... one ją kradną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81283 #2927 Napisano 17 Sierpnia 2018 Świetna robota.Jaką ma grubość? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krupik 17 #2928 Napisano 17 Sierpnia 2018 (edytowane) Helmsman nadal świetnydziękuję za zdjęcia i jak już budżet wyzdrowieje po Steinharcie to zaczynam polować powiedz jeszcze proszę jak z lumą bo na ogół jak widziałem tak ładnie świecący zegarek to świecił naście minut i była lipa a po wszelkiej maści seiko i trycie jakoś tak sie przyzwyczaiłem że zegarek ma świecić edit:pytanie o lutowanieczy to się robi z grubsza jak rurki C.O.? tzn cyna i temperatura czy TO lutowanie jest bardziej skomplikowanenie mówię o doświadczeniu i oczyszczeniu tego później oczywiście:) Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez krupik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #2929 Napisano 17 Sierpnia 2018 Krupik, to nieco trudniejsze, bo srebrny element jest mały i może popłynąć, więc grzejesz klamrę do czerwonego, nakładasz lut, przykładasz element i z czuciem miziasz go palnikiem po wierzchu, uważając by nie rozpuścić. Piotrek, w klamerkach połowa roboty Twoja... I żeby nie na pusto, to nadgarstkowe: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #2930 Napisano 17 Sierpnia 2018 Piotrek świetnia prototyp wygląda. Graty,ale mi osobiście nurek bardziej się widzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #2931 Napisano 17 Sierpnia 2018 Willek, nie martw się, tarcz z nurkiem jest chyba najwięcej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #2932 Napisano 17 Sierpnia 2018 (edytowane) Rafał Dziś nadgarstek mierzyłem i wyszło mi 17-17.5 cm , chyba z wagi spadłem przy tym projekcie zegar ma L2L 52 mm Wysokość szkło dekiel 16 mm możliwe będzie szkło płaskie wtedy zmniejszy sie o około 2mm , Luma w Zelos to nie jakiś cud na chwile świeci , ale czy Seiko to takie łał ? Nie wydaje mi się spotkałem sie z lepszymi , tryt wiadomo , bez większego naświetlania widoczny Tarcze z nurkami jak Tomek pisał będzie kilka , a i tak dwuch identycznych nie będzie ręczna robota więc nie powtarzalna Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krupik 17 #2933 Napisano 17 Sierpnia 2018 @Thomas666 dziękuję za wyjaśnienie. Nie wiedziałem że srebro bo jeśli tak to faktycznie skrzyżowanie zegarmistrzostwa z kowalstwem zazdroszczę ręki @piotrek39dzięki za wyjaśnieniei tak go chcę ale teraz z większą świadomościąmoże Porcelain zdąży sobie kupić to będę miał blisko do pomacania chyba że ktoś kto go ma jest z Krakowa lub okolic Zawiercia... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #2934 Napisano 17 Sierpnia 2018 Czyli same unikaty,świetnie!!! A nic dziwnego że z wagi spadłeś przy takim projekcie! Tyle stresu i małżonkę ułagodzić. Trzymam kciuki aby niezbyt dużo ta waga spadła. Aaa,jak dla mnie to tylko wypukłe szkło! Po armidziw zakochałem się w batyskafie,tylko u mnie trochę inne niż u ciebie. zdjęcie stali tylko dla szkiełka także sorki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8348 #2935 Napisano 17 Sierpnia 2018 RafałDziś nadgarstek mierzyłem i wyszło mi 17-17.5 cm , chyba z wagi spadłem przy tym projekcie zegar ma L2L 52 mma to zmalało Panu rzeczywiście. uspokoiłeś mnie ....narazie skończyło się na zamówieniu Stenka i teraz czeeeekamjakiego stenka zamówiłeś w brązie? mnie podoba się bardzo ten marina chrono - ale tak jak pisał Tomek, trochę cena chyba za wysokaCzyli same unikaty,świetnie!!! A nic dziwnego że z wagi spadłeś przy takim projekcie! Tyle stresu i małżonkę ułagodzić . Trzymam kciuki aby niezbyt dużo ta waga spadła.Aaa,jak dla mnie to tylko wypukłe szkło! Po armidziw zakochałem się w batyskafie,tylko u mnie trochę inne niż u ciebie.zdjęcie stali tylko dla szkiełka także sorki.ładna soczewka, fiu fiu 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #2936 Napisano 17 Sierpnia 2018 Czyli same unikaty,świetnie!!! A nic dziwnego że z wagi spadłeś przy takim projekcie! Tyle stresu i małżonkę ułagodzić. Trzymam kciuki aby niezbyt dużo ta waga spadła.Aaa,jak dla mnie to tylko wypukłe szkło! Po armidziw zakochałem się w batyskafie,tylko u mnie trochę inne niż u ciebie.20180325_134744.jpg zdjęcie stali tylko dla szkiełka także sorki.Ty se sprawy nie zdajesz jak ciężko znaleść taką soczewkę a uwiez mi , szukałem i szukam dalej . Jedną propozycje dostałem , zrobienie na zamówienie ale min 100 sztuk Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krupik 17 #2937 Napisano 17 Sierpnia 2018 ja narazie pomalutku Steinhart Ocean 1 Bronzestrasznie mi sie spodobałobiecałem sobie że jak dojdzie to sprzedam orange monstera bo pudełko już pełne i miałem się mieścić w jednymale później sobie przypomniałem że z "ruskami" mam nie pełne pudełko więc może pomarańczka zostaniezobaczymy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8348 #2938 Napisano 17 Sierpnia 2018 no to jestem ciekaw,daj znać jak dojdzie i jakie pierwsze łał nie wiem jak inni co zamówili hammerheady, ale ja dostałem info dhl. na wtorek młotek ma być u mnie 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #2939 Napisano 17 Sierpnia 2018 (edytowane) Super !!!!!Rośniemy w siłę A żeby nie na pusto dziś odpływam i nie wiem gdzie dopłynę Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8348 #2940 Napisano 17 Sierpnia 2018 dobrze widzę. Glenfiddich pełna kulturaa ja nasączam się dziś bourbonem z Kentucky 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #2941 Napisano 17 Sierpnia 2018 Piotrek39,w żadnym wypadku nie narzekam! Wręcz przeciwnie,fajnie że inne wypukłe szkło będzie ! Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #2942 Napisano 17 Sierpnia 2018 Popracowałem nad kwadratem komuś się nie widział a jak teraz? Sent from my Moto G (4) using Tapatalk 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkad4 57 #2943 Napisano 17 Sierpnia 2018 (edytowane) Mam nadzieję, że kiedyś też będę posiadał zegarek wykonany przez Piotrek39 . Piotr K Jeśli mogę(o gustach się nie dyskutuje), ale ja bym zwiększył średnicę tarczy.Arek Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez arkad4 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #2944 Napisano 17 Sierpnia 2018 No Piotrek , fajnie teraz to wygląda Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #2945 Napisano 17 Sierpnia 2018 Piotr, to mnie się nie podobał. Teraz znacznie lepiej, ale nadal ma proporcje damki (dużo oprawy, mało zegarka). Ale teraz już może się podobać, ma moc połączenia kolorów. I super koronkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #2946 Napisano 17 Sierpnia 2018 Nastepny bedzie z wieksza tarcza 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #2947 Napisano 18 Sierpnia 2018 Powitołja narazie pomalutku Steinhart Ocean 1 Bronzestrasznie mi sie spodobałobiecałem sobie że jak dojdzie to sprzedam orange monstera bo pudełko już pełne i miałem się mieścić w jednymale później sobie przypomniałem że z "ruskami" mam nie pełne pudełko więc może pomarańczka zostaniezobaczymy Robię prostaka 22mm jak ten po prawej. Niezbyt ładny bo jeszcze ręka nie wprawiła się w cięciu prostych, ale zegarek też niezbyt... więc? Odgrzebałem też starą skórę z aktówki, to bym mógł coś jak poniżej skroić, ale to już musiałbyś poczekać trochę. p.s. Kydeksy na pikutka jeszcze przetrzymujesz? 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krupik 17 #2948 Napisano 18 Sierpnia 2018 ten "prostak" po prawej ładny i chętnie przytulęten do Gaz'a nadal mam i czasem noszę jak stenek dotrze to dam znać i podjadę z kydexami albo Ty ruszysz 4litery i odwiedzisz mnie i Logana Piotr K. kostka z dziurami dużo fajniejsza ale fakt że prosi się o większą tarczę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #2949 Napisano 18 Sierpnia 2018 Koledzy, patynował ktoś oparami amoniaku? Za cholerę mi to nie wychodzi, a podobno daje ładne efekty.U nas o czysty amoniak ciężko, ale w markecie budowlanym znalazłem 25% roztwór amoniaku w wodzie, poskładałem wszystko tak samo jak do patynowania oparami octu i po godzinie aboslutnie żadnego efektu. Testowane na klamerce z Zelosa (CuSn8), wcześniej wyczyszczonej.To wina substancji czy coś innego, może ma ktoś pomysł? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #2950 Napisano 18 Sierpnia 2018 Popryskaj amonią i posyp solą. Ale zastanów się wcześniej , efekt jest mocny A ja dziś znów chleje Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach