Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Slaw

Brąz i miedź .... :)

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu z hameryki przyszła recz niesłychana - koperta z miedzi:

31665009898_14fcc36119_k.jpg

43720419660_f20e5c1e54_k.jpg

ze ścisłymi instrukcjami Twórcy co do wykorzystania otrzymanego półproduktu:

"A zrób se z tym, co chcesz"

No i po miesiącach wytężonej pracy koncepcyjnej i prawie roku nabierania mocy urzędowej oraz nastawiania się mentalnego projekt ruszył:

48038874346_ace768dcca_k.jpg

48038992857_72ab59a0e4_k.jpg

48038996437_4b9c39aef5_k.jpg

48038895476_0033a53683_k.jpg

48039003222_9f969aca32_k.jpg

48039005547_3de9edc54a_k.jpg

48038945848_1283036253_z.jpg

CDN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niezłe cacko.

Trzymam kciuki

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jaki ma być efekt jeśli chodzi o wskazówki i tarcze ale jeśli chodzi o mechanizm to zdecydowanie ciekawsza jest niska Mołnia na mechanizmie 15 kam. Najlepiej moskiewski ale Czelabińsk też daje radę.

Zerknij do tego tematu

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/104940-mo%C5%82nia-i-inne-36xx-linia-czasu/page-16?do=findComment&comment=2216012

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mołnię montuję w Radku, taką na 18 kamieniach z antyszokiem. W miedziaku Miyota 9015 będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek

Czekam na produkt wykończony fajnie się złożyło w czasie w ten weekend postanowiłem wreszcie coś dla siebie zrobić wystarczyło nie przyjmować kolejnych zamówień. Na razie kończę z robieniem zegarków dla ludzi.

I skończyłem właśnie ostatni zegarek z serii ZGNIŁEK , i 5 sztuka ostatnia która leżała nie skończona już blisko dwa lata. Jest na warsztacie , może jutro składanko.

Tymczasem dziura w mojej kolekcji została załatana i ja teraz mam. a5d9338391ea975127b782cb001c02f3.jpgde469fee2199f3cf02dee5daa8fd7204.jpga426a8a7a87ebef3d842eafa43352b1e.jpg77d3048ef0f91e4096fd5a09d6878251.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek: Super bulaj! tyko tarcza do wymiany. Fajna, ale zbyt sterylna.

Z miedziakiem ruszyłem, to jeszcze ze dwa tygodnie i się poskłada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek

Ja to trochę inaczej widzę , po takiej ilości zrobionych zegarków z różnymi motywami na tarczach , potrzebuje spokoju , i takie teraz lubię. Spokój na tarczy muszę mieć. Przynajmniej w kilku sztukach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dla mnie normalna tarcza super! Można się skupić w spokoju aby zegar podziwiać a nie nad cyferblatem gdybać. Jeszcze raz,super zegar ze świetną tarczą! Graty!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idealna koperta do wytrawienia wzorku   

31665009898_14fcc36119_k.jpg

Ciekawa interpretacja chrząszcza na deklu      :P 

48039005547_3de9edc54a_k.jpg

Tomek
Ja to trochę inaczej widzę , po takiej ilości zrobionych zegarków z różnymi motywami na tarczach , potrzebuje spokoju , i takie teraz lubię. Spokój na tarczy muszę mieć. Przynajmniej w kilku sztukach.

Zaczynasz się dopiero rozkręcać Piotr 

Edytowane przez MISTYK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie super albo jeszcze lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ruski w wołdze  niby samochód ruski a podwozie od merca 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ale weźże opisz, co się temu zegarku stało się... Bo fajnie się stało!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za miłe słowa, też myślę, że wyszło całkiem fajnie i przyjemnie się ten zegarek nosi :)

Na początku było tak:

post-104390-0-14397000-1560385898_thumb.jpg

Wybrałem Komandirskiego ze względu na chromowanie na kopercie - amfibie są w całości stalowe. W fabryce w Rosji zmienili mi tarczę i wskazówki. Wybrałem złocone, jako że wiedziałem co chcę z tym zegarkiem zrobić i wiedziałem, że złocone fajnie będą pasować do takiej koperty. Zanim zegarek do mnie dotarł zamówiłem inny chromowany bezel i skórzany pasek.

A jak przyszło to rozebrałem i wykąpałem kopertę, bezel i koronkę w kwasie solnym :) Trochę się obawiałem, bo pierwszy raz miałem do czynienia z tak silnym kwasem, ale wszystko poszło sprawnie. Ku mojemu zdziwieniu chrom zszedł ze wszystkich elementów bardzo ładnie i szybko, a farba na bezelu została oryginalna!

Generalnie wszystko jest tak, jak sobie to wyobrażałem. Miałem zamiar "wyszczotkować" kopertę i bezel papierem wodnym, ale podoba mi się surowy klimat tego mosiądzu, więc póki co zostawiam jak jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A, widzisz... Bo my tu do tej pory ćwiczyliśmy takie tematy w elektrolicie akumulatorowym, wspomagając procez prądem! Wychodzi na to, że Twój sposób jest prostszy i równie skuteczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten sposób też kiedyś próbowałem i szczerze mówiąc łatwiej, szybciej i lepiej wychodzi metoda z kwasem. Tylko trzeba naprawdę uważać, żeby sobie krzywdy nie zrobić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mnie się

Troszeczkę Tomka trzeba pogonić bo się op.....la nr 4 z pierwszego projektu ukończony Tomek jest w posiadaniu 1/1 z miedzi. Czekam z niecierpliwością b829cb87ef40483260cd5a48f6bd4353.jpg0c9e7efc5021e58979803a7c9266bbe9.jpgcb81dc4d33cf9c4376ce8d0ad5432eb9.jpga33cb8e8051ec67f4beb3389cc05f1f3.jpge0e1096a5bba849c834f9ef3e511ba73.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten sposób też kiedyś próbowałem i szczerze mówiąc łatwiej, szybciej i lepiej wychodzi metoda z kwasem. Tylko trzeba naprawdę uważać, żeby sobie krzywdy nie zrobić :)

a co z gwintami mocującymi dekiel   w kopercie    zdemontowawszy kominek  koronki czy włożyłeś   całość  i ile czasu leżało w kwasie pilnowałeś czy nie 

Podoba mnie się

Troszeczkę Tomka trzeba pogonić bo się op.....la nr 4 z pierwszego projektu ukończony Tomek jest w posiadaniu 1/1 z miedzi. Czekam z niecierpliwością

Sent from my iPhone using Tapata

P Ch Thunder  brakuje jeszcze na tej kopercie  grawery ( pokaż coś )

Piotr Chrzaszcz Thunder

Edytowane przez _Kwiatek_
Nie cytuj zdjęć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekty Piotra zawsze są dobre.

Ale to co zrobił Podróżnik jest mega fajne. Tymbardziej że lubię ruskie klimaty. Wielkie brawa dla Ciebie

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekty Piotra zawsze są dobre.

Ale to co zrobił Podróżnik jest mega fajne. Tymbardziej że lubię ruskie klimaty. Wielkie brawa dla Ciebie

jak lubisz ruskie klimaty naj  przyjemniej dla organizmu jest na Syberii 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie teraz będzie przerwa w pracach, wyjazdy się szykują. I żeby nie na pusto, to żaby... (ręka nie moja)

48055224198_767b1b7ea5_k.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żaba fajna na tej łapce

A u mnie taki brzydal 49ea895f0071d423bf15c0839b919c12.jpgff63897dc5e51d50381419535a186077.jpga85bd7ebe9ac10fc713f1199c8d6889e.jpg3096a0000c16997e7e5d1d37bf7b433b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi