Thomas666 7630 #5126 Napisano 10 Czerwca 2019 Jakiś czas temu z hameryki przyszła recz niesłychana - koperta z miedzi: ze ścisłymi instrukcjami Twórcy co do wykorzystania otrzymanego półproduktu: "A zrób se z tym, co chcesz" No i po miesiącach wytężonej pracy koncepcyjnej i prawie roku nabierania mocy urzędowej oraz nastawiania się mentalnego projekt ruszył: CDN 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8497 #5127 Napisano 10 Czerwca 2019 No niezłe cacko.Trzymam kciuki 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3340 #5128 Napisano 10 Czerwca 2019 Nie wiem jaki ma być efekt jeśli chodzi o wskazówki i tarcze ale jeśli chodzi o mechanizm to zdecydowanie ciekawsza jest niska Mołnia na mechanizmie 15 kam. Najlepiej moskiewski ale Czelabińsk też daje radę.Zerknij do tego tematuhttp://zegarkiclub.pl/forum/topic/104940-mo%C5%82nia-i-inne-36xx-linia-czasu/page-16?do=findComment&comment=2216012 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #5129 Napisano 10 Czerwca 2019 Mołnię montuję w Radku, taką na 18 kamieniach z antyszokiem. W miedziaku Miyota 9015 będzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #5130 Napisano 11 Czerwca 2019 Tomek Czekam na produkt wykończony fajnie się złożyło w czasie w ten weekend postanowiłem wreszcie coś dla siebie zrobić wystarczyło nie przyjmować kolejnych zamówień. Na razie kończę z robieniem zegarków dla ludzi. I skończyłem właśnie ostatni zegarek z serii ZGNIŁEK , i 5 sztuka ostatnia która leżała nie skończona już blisko dwa lata. Jest na warsztacie , może jutro składanko. Tymczasem dziura w mojej kolekcji została załatana i ja teraz mam. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #5131 Napisano 11 Czerwca 2019 Piotrek: Super bulaj! tyko tarcza do wymiany. Fajna, ale zbyt sterylna.Z miedziakiem ruszyłem, to jeszcze ze dwa tygodnie i się poskłada. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #5132 Napisano 11 Czerwca 2019 Tomek Ja to trochę inaczej widzę , po takiej ilości zrobionych zegarków z różnymi motywami na tarczach , potrzebuje spokoju , i takie teraz lubię. Spokój na tarczy muszę mieć. Przynajmniej w kilku sztukach. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #5133 Napisano 11 Czerwca 2019 Aaaa... to jak stryjenka uważa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #5134 Napisano 11 Czerwca 2019 A dla mnie normalna tarcza super! Można się skupić w spokoju aby zegar podziwiać a nie nad cyferblatem gdybać. Jeszcze raz,super zegar ze świetną tarczą! Graty! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MISTYK 514 #5135 Napisano 12 Czerwca 2019 (edytowane) Idealna koperta do wytrawienia wzorku Ciekawa interpretacja chrząszcza na deklu TomekJa to trochę inaczej widzę , po takiej ilości zrobionych zegarków z różnymi motywami na tarczach , potrzebuje spokoju , i takie teraz lubię. Spokój na tarczy muszę mieć. Przynajmniej w kilku sztukach.Sent from my iPhone using Tapatalk Zaczynasz się dopiero rozkręcać Piotr Edytowane 12 Czerwca 2019 przez MISTYK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 61 #5136 Napisano 12 Czerwca 2019 Nowy nabytek i jego przemiana. Jak wyszło? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #5137 Napisano 12 Czerwca 2019 Dla mnie super albo jeszcze lepiej Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MISTYK 514 #5138 Napisano 12 Czerwca 2019 Jak ruski w wołdze niby samochód ruski a podwozie od merca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #5139 Napisano 12 Czerwca 2019 No, ale weźże opisz, co się temu zegarku stało się... Bo fajnie się stało! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 61 #5140 Napisano 13 Czerwca 2019 Dzięki za miłe słowa, też myślę, że wyszło całkiem fajnie i przyjemnie się ten zegarek nosi Na początku było tak: Wybrałem Komandirskiego ze względu na chromowanie na kopercie - amfibie są w całości stalowe. W fabryce w Rosji zmienili mi tarczę i wskazówki. Wybrałem złocone, jako że wiedziałem co chcę z tym zegarkiem zrobić i wiedziałem, że złocone fajnie będą pasować do takiej koperty. Zanim zegarek do mnie dotarł zamówiłem inny chromowany bezel i skórzany pasek. A jak przyszło to rozebrałem i wykąpałem kopertę, bezel i koronkę w kwasie solnym Trochę się obawiałem, bo pierwszy raz miałem do czynienia z tak silnym kwasem, ale wszystko poszło sprawnie. Ku mojemu zdziwieniu chrom zszedł ze wszystkich elementów bardzo ładnie i szybko, a farba na bezelu została oryginalna! Generalnie wszystko jest tak, jak sobie to wyobrażałem. Miałem zamiar "wyszczotkować" kopertę i bezel papierem wodnym, ale podoba mi się surowy klimat tego mosiądzu, więc póki co zostawiam jak jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #5141 Napisano 13 Czerwca 2019 A, widzisz... Bo my tu do tej pory ćwiczyliśmy takie tematy w elektrolicie akumulatorowym, wspomagając procez prądem! Wychodzi na to, że Twój sposób jest prostszy i równie skuteczny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 61 #5142 Napisano 13 Czerwca 2019 Ten sposób też kiedyś próbowałem i szczerze mówiąc łatwiej, szybciej i lepiej wychodzi metoda z kwasem. Tylko trzeba naprawdę uważać, żeby sobie krzywdy nie zrobić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #5143 Napisano 13 Czerwca 2019 Podoba mnie się Troszeczkę Tomka trzeba pogonić bo się op.....la nr 4 z pierwszego projektu ukończony Tomek jest w posiadaniu 1/1 z miedzi. Czekam z niecierpliwością Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #5144 Napisano 13 Czerwca 2019 Piotrek39, z nóg mnie ściełło ! za***isty zegar!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MISTYK 514 #5145 Napisano 13 Czerwca 2019 (edytowane) Ten sposób też kiedyś próbowałem i szczerze mówiąc łatwiej, szybciej i lepiej wychodzi metoda z kwasem. Tylko trzeba naprawdę uważać, żeby sobie krzywdy nie zrobić a co z gwintami mocującymi dekiel w kopercie zdemontowawszy kominek koronki czy włożyłeś całość i ile czasu leżało w kwasie pilnowałeś czy nie Podoba mnie się Troszeczkę Tomka trzeba pogonić bo się op.....la nr 4 z pierwszego projektu ukończony Tomek jest w posiadaniu 1/1 z miedzi. Czekam z niecierpliwością Sent from my iPhone using Tapata P Ch Thunder brakuje jeszcze na tej kopercie grawery ( pokaż coś )Piotr Chrzaszcz Thunder Edytowane 13 Czerwca 2019 przez _Kwiatek_ Nie cytuj zdjęć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #5146 Napisano 13 Czerwca 2019 Mistyk Temat na jutro Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8497 #5147 Napisano 13 Czerwca 2019 Projekty Piotra zawsze są dobre.Ale to co zrobił Podróżnik jest mega fajne. Tymbardziej że lubię ruskie klimaty. Wielkie brawa dla Ciebie 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MISTYK 514 #5148 Napisano 13 Czerwca 2019 Projekty Piotra zawsze są dobre.Ale to co zrobił Podróżnik jest mega fajne. Tymbardziej że lubię ruskie klimaty. Wielkie brawa dla Ciebie jak lubisz ruskie klimaty naj przyjemniej dla organizmu jest na Syberii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #5149 Napisano 13 Czerwca 2019 U mnie teraz będzie przerwa w pracach, wyjazdy się szykują. I żeby nie na pusto, to żaby... (ręka nie moja) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #5150 Napisano 14 Czerwca 2019 Żaba fajna na tej łapce A u mnie taki brzydal Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach