Grawermen 532 #6851 Napisano 29 Czerwca 2020 12 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał: ...............Jeżeli jest to darmowy prezent, to naliczą opłaty od wartości rynkowej................. Przypomina mi się "walka" z urzędnikiem który chciał mi naliczyć cło od darmowej przesyłki z USA ( przesyłka od kolegi z tego forum). Po napisaniu oświadczenia że przesyłka to darmowy prezent zażądano ode mnie zmiany oświadczenia - na co odpisałem że jest to nie zgodne z prawdą i prawem oraz że oświadczenia nie zmienię. Ze zdziwieniem za kilka dni paczka dotarła bez cła - jej wartość była znikoma ( ok. 10 usd a nawet mniej ) i nie chodziło o to cło i vat tylko o zasady. Po prostu jak już napiszesz oświadczenie że jest to gift to nie zmieniaj tego - jak uważasz że warto zapłacić cło i vat to po prostu napisz deklarację o wartości jak doradzał Ci kolega Perpetum Mobile i zapłać dla świętego spokoju 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 73640 #6852 Napisano 29 Czerwca 2020 2 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #6853 Napisano 29 Czerwca 2020 Zobaczymy co wymyśli sklep apropos faktury a wysyłka do Niemiec więc może być jeszcze ciekawiej. Dam znać co i jak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #6854 Napisano 29 Czerwca 2020 Zielono 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MISTYK 514 #6855 Napisano 1 Lipca 2020 Mosiądz R.K-Mistyk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 73640 #6856 Napisano 2 Lipca 2020 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #6857 Napisano 2 Lipca 2020 Powitoł Uprasza się o oszczędne wrzucanie w/w boldra. Mam już wszystkie brązy które mi potrzeba, dziękuję... Taki chiniec za 800ziko na NH35, szafir - myślicie, że warto ryzykować? Te 200mWR pewne, niepewne? https://pl.aliexpress.com/item/4000542219607.html 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #6858 Napisano 2 Lipca 2020 Uprasza się o oszczędne wrzucanie w/w boldra. Mam już wszystkie brązy które mi potrzeba, dziękuję... To patrz na to :#Aliexpress US $279.84 47%OFF | Steeldive 500M Diver Mechanical Automatic NH35 Men Watch Bronze CuSn8 Bezel Sapphire Glasshttps://a.aliexpress.com/_dZeMKE6 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8714 #6859 Napisano 3 Lipca 2020 Steeldive to coś jak san Martin. Też myślę nad innym ich modelem.Zanim klikniecie na Ali zobaczcie czy nie ma waszego zegarka w europejskim ich sklepie steeldiveuk.com 1 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #6860 Napisano 3 Lipca 2020 (edytowane) Powitoł 11 godzin temu, konax napisał: To patrz na to : #Aliexpress US $279.84 47%OFF | Steeldive 500M Diver Mechanical Automatic NH35 Men Watch Bronze CuSn8 Bezel Sapphire Glass https://a.aliexpress.com/_dZeMKE6 Jaszka że widziałem. Nie ma startu do B Steeldive/San Martin/innepodobne: wierzyć ich zapewnieniom o WR, czy lepiej nie moczyć ich nurków jak tych od Parnisa? Dzięki za stronę. Rzucę okiem. Edytowane 3 Lipca 2020 przez porcelanowy 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grawermen 532 #6861 Napisano 3 Lipca 2020 (edytowane) 5 godzin temu, abir napisał: Steeldive to coś jak san Martin. Też myślę nad innym ich modelem. Zanim klikniecie na Ali zobaczcie czy nie ma waszego zegarka w europejskim ich sklepie steeldiveuk.com Dziękuję za link do sklepu . U mnie dzisiaj tarcza szkieletowa ( prototyp) z mosiądzu o grubości 0,5 mm . . Edytowane 3 Lipca 2020 przez Grawermen 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezary1976 3362 #6862 Napisano 3 Lipca 2020 Taki dzisiaj a że brąz to pasuje tutaj 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laponek 1652 #6863 Napisano 3 Lipca 2020 Witam, Czy mógby mi kto napisaś, czy w nethunsach no 5 trzeba odkręcić koronkę, żeby nakręcić mechanizm. Konkretnie chodzi o ten model 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kfraniu 88 #6864 Napisano 3 Lipca 2020 2 minuty temu, Laponek napisał: Witam, Czy mógby mi kto napisaś, czy w nethunsach no 5 trzeba odkręcić koronkę, żeby nakręcić mechanizm. Konkretnie chodzi o ten model Hej, miałem ten model i Jan dobrze pamietam, blokada do góry i możesz nakręcać mechanizm. On nie miał zakręconej koronki mimo WR na poziomie chyba 300 czy 500. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laponek 1652 #6865 Napisano 3 Lipca 2020 Teraz, kfraniu napisał: Hej, miałem ten model i Jan dobrze pamietam, blokada do góry i możesz nakręcać mechanizm. On nie miał zakręconej koronki mimo WR na poziomie chyba 300 czy 500. Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź:) Byłeś zadowolony z tego zegarka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kfraniu 88 #6866 Napisano 3 Lipca 2020 28 minut temu, Laponek napisał: Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź:) Byłeś zadowolony z tego zegarka? Bardzo, acz ja miałem z sub sekunda, wydało mi się odpowiedniejsze dla Unitasa. z chęcią bym wrócił do tego modelu mogąc odkupić go w tej cenie i w tym stanie co opuścił moj dom 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laponek 1652 #6867 Napisano 3 Lipca 2020 1 minutę temu, kfraniu napisał: Bardzo, acz ja miałem z sub sekunda, wydało mi się odpowiedniejsze dla Unitasa. z chęcią bym wrócił do tego modelu mogąc odkupić go w tej cenie i w tym stanie co opuścił moj dom 😉 Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Włąśnie zamówiłem niebieskiego, ale z cali tarczą bez małej sekundy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odin 554 #6868 Napisano 3 Lipca 2020 To bardzo porządny zegar. Wiem, bo mam 😁 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laponek 1652 #6869 Napisano 3 Lipca 2020 Godzinę temu, Odin napisał: To bardzo porządny zegar. Wiem, bo mam 😁 Zielony z małą sekundą też torpeda:) Jaki nagdarstek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kfraniu 88 #6870 Napisano 3 Lipca 2020 1 godzinę temu, Odin napisał: To bardzo porządny zegar. Wiem, bo mam 😁 Moj model 😉 po kilku zmianach właścicieli wiem już gdzie jest... Twn zegarek uwielbia zmiany pasków, bardzo łatwo zmienić jego wydźwięk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MISTYK 514 #6871 Napisano 4 Lipca 2020 powolutku do przodu tarcza mosiądz dekiel nierdzewny 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odin 554 #6872 Napisano 4 Lipca 2020 8 godzin temu, Laponek napisał: Zielony z małą sekundą też torpeda:) Jaki nagdarstek? Skromne 21cm. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 73640 #6873 Napisano 4 Lipca 2020 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grawermen 532 #6874 Napisano 4 Lipca 2020 12 godzin temu, Odin napisał: To bardzo porządny zegar. Wiem, bo mam 😁 Bardzo fajna tarcza - czy mechanizm jest widoczny ? Dzisiaj dla kolegi tarcza w stylu japońskim. Głęboko grawerowana bo kolega jest fanem lumy i lubi jej dużo nakładać. Kolor robiłem w piecu - niby zachód słońca 🙂 . 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odin 554 #6875 Napisano 4 Lipca 2020 Mechanizmu nie pokazali, jest pełny tytanowy dekiel: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach