rafalmosty 154963 #6976 Napisano 26 Lipca 2020 (edytowane) Ciężko pisać o wrażeniach, bo mam go zbyt krótko. Tak jak już wspominałem, pierwsze zetknięcie nie jest złe. Wg mnie jak za taką stosunkowo małą kasę to daje radę. Ja i tak swojego będę przerabiał, więc mnie interesowała tylko koperta i działający mechanizm😉 Edytowane 26 Lipca 2020 przez rafalmosty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grawermen 532 #6977 Napisano 26 Lipca 2020 Po "wielu" godzinach przeglądania i pasowania tarcz wybrałem do koperty Piotra tarczę skull. Tarcza jest grawerowana na stali nierdzewnej ale b=zabarwiłem ją w kwasach by wyglądała na mosiądz. Teraz już projekt pójdzie szybko bo wiem co robić. Jutro zacznę robić pasek i wycinać klamrę do tego projektu. cdn ( za 2-3 dni ) Pozdrawiam Leszek 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laponek 1563 #6978 Napisano 26 Lipca 2020 Dekla dodał właśnie koperty z brązu do swojej oferty pilotów i deckwatchy. https://deklawatches.com/en/pilot/typea_40_bronze Można wybrać rozmiar, mechanizm, cyferblat, wskazówki, kształt koronki. Wygląda to fajnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciech 1324 #6979 Napisano 26 Lipca 2020 12 godzin temu, Grawermen napisał: Piękna - jaka grubość klamry i paska ? Dziękuję Materiał na klamrę miał 5mm grubości, więc tyle max. miejscami może mieć, paska nie mierzyłem, ale nie wygląda na cieńszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grawermen 532 #6980 Napisano 26 Lipca 2020 16 minut temu, Ciech napisał: Dziękuję Materiał na klamrę miał 5mm grubości, więc tyle max. miejscami może mieć, paska nie mierzyłem, ale nie wygląda na cieńszy. Tak myślałem że to "potężna" klamra. Brawo TY. Piękny : pomysł, wzór, wykonanie i patyna. Brawo. Zawsze podziwiam Twoje "klamerki" 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MISTYK 514 #6981 Napisano 26 Lipca 2020 tarcza mosiądz R.K- Mistyk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grawermen 532 #6982 Napisano 26 Lipca 2020 (edytowane) Dzisiaj komplet dla kolegi z Singapuru - fana mosiądzu i firmy .p.........sr**... ( ja jej nie lubię :-) Klamra 26 mm kupiona w Chinach którą mi przesłano - zabarwiłem ją w kwasie chromowym na kolor mosiądzu - tarcza to już mój projekt - głęboko grawerowany brąz. Jak kolega prześle zdjęcia pasówki to wstawię na forum. .Ps - nazwa projektu Uboot - cokolwiek to znaczy :-) Miłego wieczoru koledzy i koleżanki Edytowane 26 Lipca 2020 przez Grawermen 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MISTYK 514 #6983 Napisano 26 Lipca 2020 mosiądz podłubano R.K-Mistyk 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MISTYK 514 #6984 Napisano 27 Lipca 2020 mosiądz grawer 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #6985 Napisano 28 Lipca 2020 Aztek. Grawer wlasnej roboty w stylu Aztek,tarcza z monety koperta kolegi z forum. 7 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grawermen 532 #6986 Napisano 29 Lipca 2020 6 godzin temu, Piotr K. napisał: Aztek. Grawer wlasnej roboty w stylu Aztek,tarcza z monety koperta kolegi z forum. Brawo TY 🙂 Grawerowanie to chyba pod mikroskopem robiłeś ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #6987 Napisano 29 Lipca 2020 Dojechał. Wszystko fajnie, tylko uszy ma zupełnie różnej grubości i to prawie milimetr różnicy. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8411 #6988 Napisano 29 Lipca 2020 Tego jeszcze nie słyszałem 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3393 #6989 Napisano 29 Lipca 2020 Co się martwisz, to miękki materiał i łatwo poddaje się pilnikowi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #6990 Napisano 29 Lipca 2020 Taki prawie rolex podobnego w sobotę kupiłem Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #6991 Napisano 29 Lipca 2020 Taki prawie rolex podobnego w sobotę kupiłem Sent from my iPhone using TapatalkPoka Nie będę dłubał pilnikiem bo spitolę jeszcze bardziej niż chińska fabryka. Niech sobiw taki będzie, jak trochę zarośnie patyną to i tak nie będzie widać. I to jednak maluszek 40mm, zaczynam podzielać zdanie Tomka że brąz powinien być przerośniętym klockiem bo ten materiał ma taki charakter 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3393 #6992 Napisano 29 Lipca 2020 Kurcze, na tych zdjęciach to aż prosi się, żeby oddać go w jakieś fachowe ręce, żeby spatynować/postarzyć jakoś tarczę. Byłby bardzo kompletny zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7629 #6993 Napisano 29 Lipca 2020 Zaraz tam w fachowe ręce... Amoniaku na dno do słoja, zegarek na nitce na 24 godziny powiesić. Wyjąć, obtoczyć w soli kuchennej i jeszcze na 24 godziny powiesić. Wyjąć, wysuszyć przez kolejną dobę. Opłukać, wysuszyć i można nosić. Tak to wychodzi: 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3393 #6994 Napisano 29 Lipca 2020 Ja o tarczy pisałem W sumie można spróbować, tylko zalecam oddzielić tę tarczę od reszty zegarka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7629 #6995 Napisano 29 Lipca 2020 Eee... Tarczę zmienić. Coś od Mistyka na ten przykład, albo od Grawermana... Robertowi w sumie to można wysłać cały zegarek do modowania, zna się chłop na tym, a jak się z nim dobrze pogada to i grawer na kopercie pierdyknie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3393 #6996 Napisano 29 Lipca 2020 No tak, ale to już hardcore Mnie chodziło o coś w tym stylu: Spatynowanie indeksów i lumy na wskazówkach, przetarcie tarczy suchą farbą w kolorze brązu czy miedzi. Wiesz, taki delikatny zabieg, a nie od razu tworzenie nowego zegarka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #6997 Napisano 29 Lipca 2020 Poka Nie będę dłubał pilnikiem bo spitolę jeszcze bardziej niż chińska fabryka. Niech sobiw taki będzie, jak trochę zarośnie patyną to i tak nie będzie widać. I to jednak maluszek 40mm, zaczynam podzielać zdanie Tomka że brąz powinien być przerośniętym klockiem bo ten materiał ma taki charakter Prawie brąz tylko nie spatynuje tarcza czekolada Sent from my iPhone using Tapatalk 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8411 #6998 Napisano 29 Lipca 2020 Piotrek, bezel i bransa to rose gold czy samo gold?Graty, wzbogaca resztę kolekcji 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #6999 Napisano 29 Lipca 2020 Piotrek, bezel i bransa to rose gold czy samo gold?Graty, wzbogaca resztę kolekcji Dzięki Różowe złoto i stal. Bezel i linki środkowe złoto. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8411 #7000 Napisano 29 Lipca 2020 Dzięki Różowe złoto i stal. Bezel i linki środkowe złoto. Sent from my iPhone using TapatalkJak na Rolka przystało, nie ma lipy 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach