kornel91 84423 #8926 Napisano 30 Marca 2022 W dniu 25.03.2022 o 14:10, artooro napisał(-a): W końcu wrócił z przeglądu Po zakupie Movasa przeszła mi ochota na kolejne zakupy, nic ciekawego nie widzę w rozsądnej cenie a znudziło już mnie to przerzucanie sprzętu ale cały czas zerkam na Orisa Carl Braescher Chrono, ale w tym przypadku musiałbym przekroczyć kolejną psychologiczną granicę, na którą jeszcze nie jest (chyba) gotowy Jaki był powód serwisu ?? 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
walerian 41 #8927 Napisano 30 Marca 2022 Panowie, a tak z innej beczki - jak wygląda kontakt po zakupowy z Maranez? Obecnie na moje pytanie (wysłane przez formularz na stronie) nie mam odpowiedzi- co po kupnie jak np przesyłka nie dojdzie, albo trzeba będzie złożyć reklamację? Ktoś może opisać doświadczenia z samym zakupem? Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #8928 Napisano 30 Marca 2022 11 minut temu, walerian napisał(-a): Panowie, a tak z innej beczki - jak wygląda kontakt po zakupowy z Maranez? Obecnie na moje pytanie (wysłane przez formularz na stronie) nie mam odpowiedzi- co po kupnie jak np przesyłka nie dojdzie, albo trzeba będzie złożyć reklamację? Ktoś może opisać doświadczenia z samym zakupem? Pozdrawiam pewnie nie mają czasu odpisywać na takie pytania. 1. płacisz paypalem więc masz ochronę transakcji. więc jak będą problemy z dostawą. paczka zaginie zgłaszasz do paypala, siedzisz w fotelu, pijesz piwo i czekasz na zwrot kasy 2. jesli kupujesz coś w poza Europą (Usa, Chiny, Indie, itp.) zapomnij o reklamacji. To że zegarek ma roczną gwarancję producenta nic nie znaczy. nieopłacalne jest skorzystanie z niej. Policz sobie koszty wysyłki zegarka do Chin, czas czekania na naprawę, ryzyko następnych usterek w transporcie lub zaginięcie paczki. taniej i szybciej będzie oddać do zegarmistrza wielokrotnie z nimi mailowałem w innych sprawach i kontakt był prawidłowy 1 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #8929 Napisano 30 Marca 2022 Bry! Maranez to solidna firma. Mam od nich 3 zegarki, nie było problemów. W środku nh35, więc tam się nie ma co popsuć. W firmie są dwie osoby, które odpowiadają na @, z tego Sara permanentnie, a jakiś koleś (nie pomnę imienia) z doskoku w zastępstwie. Jak napisał Rafał po prostu może nie mieć czasu odpisywać na pierdoły. A tymczasem: 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAT123 2032 #8930 Napisano 30 Marca 2022 (edytowane) Tak jak koledzy wyżej napisali, kontakt z Maranezem jest dobry. Jak o coś pytałem to zawsze mi odpowiadali, chociaż nie zawsze natychmiast. Edytowane 30 Marca 2022 przez BAT123 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #8931 Napisano 30 Marca 2022 a propos Maranez 10 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #8932 Napisano 30 Marca 2022 Fajna ta biała tarcza, @abir masz gdzieś fotę nadgnitego? Ciężko mi wyobrazić sobie taki kontrast, a w internetach nic nie znalazłem 😕 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #8933 Napisano 30 Marca 2022 6 minut temu, dzyndzl napisał(-a): Fajna ta biała tarcza, @abir masz gdzieś fotę nadgnitego? Ciężko mi wyobrazić sobie taki kontrast, a w internetach nic nie znalazłem 😕 nie mam. ten zegarek akurat naturalnie się starzeje. w porównaniu z nowym już dość mocno zciemniał mi podobają się właśnie brązy z białą tarczą, bo jak koperta się ładnie pociemni patyną to fajnie kontrasyuje. mam 3 zegarki z białą tarczą (helson, enera i maranez) składa się 4 zegarek z białą tarczą😊 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
walerian 41 #8934 Napisano 30 Marca 2022 Ps.co do patynowania/oksydowania - używam ARTIPAT - do kupienia na allegro, na zimno. Wystarczy przetrzec i po chwili zmyć wodą. Plus przecieranie np druciakiem/satyniarka itp. Nie śmierdzi, nie jest żrący. Efekty: (zdjecia z filtrami, ale realnie naprawdę ładnie to wygląda) 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #8935 Napisano 31 Marca 2022 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAT123 2032 #8936 Napisano 31 Marca 2022 19 godzin temu, walerian napisał(-a): Ps.co do patynowania/oksydowania - używam ARTIPAT - do kupienia na allegro, na zimno. Wystarczy przetrzec i po chwili zmyć wodą. Plus przecieranie np druciakiem/satyniarka itp. Nie śmierdzi, nie jest żrący. Efekty: (zdjecia z filtrami, ale realnie naprawdę ładnie to wygląda) To są Twoje wyroby? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
walerian 41 #8937 Napisano 31 Marca 2022 Tak. Wszędzie mosiądz (raz miedz I wszędzie nałożony Artipat 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #8938 Napisano 31 Marca 2022 W dniu 30.03.2022 o 21:33, walerian napisał(-a): Ps.co do patynowania/oksydowania - używam ARTIPAT - do kupienia na allegro, na zimno. Wystarczy przetrzec i po chwili zmyć wodą. Plus przecieranie np druciakiem/satyniarka itp. Nie śmierdzi, nie jest żrący. Efekty: (zdjecia z filtrami, ale realnie naprawdę ładnie to wygląda) wygląda ciekawie, podoba się. jednak koperty zegarka chyba druciakiem bym nie potraktował 😁 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
walerian 41 #8939 Napisano 31 Marca 2022 (edytowane) Wystarczy najtańszy piankowy/gąbkowy zmymak kuchenny z tą szorstka stroną. Myślę że nawet flanela powinna dać radę. Edytowane 31 Marca 2022 przez walerian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAT123 2032 #8940 Napisano 1 Kwietnia 2022 15 godzin temu, walerian napisał(-a): Tak. Wszędzie mosiądz (raz miedz I wszędzie nałożony Artipat Świetne wyroby!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84423 #8941 Napisano 1 Kwietnia 2022 8 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #8942 Napisano 1 Kwietnia 2022 miłego łyk..endu 🥃 maranez i kuba libre - przepis na dobry początek końca tygodnia 😁🍹 11 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jabolos 1560 #8943 Napisano 1 Kwietnia 2022 Super zestaw @abir 👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #8944 Napisano 1 Kwietnia 2022 Super zestaw [mention=92558]abir[/mention] Podziękował. Lubię go mocno Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154395 #8945 Napisano 2 Kwietnia 2022 Fajnego dnia! 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #8946 Napisano 2 Kwietnia 2022 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8295 #8947 Napisano 2 Kwietnia 2022 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8295 #8948 Napisano 2 Kwietnia 2022 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #8949 Napisano 2 Kwietnia 2022 Aśś teraz pojechał... Czym prędzej owijaj kocysiemi podaj herbatkę z rumem, bo się bidulek przeziębi. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84423 #8950 Napisano 3 Kwietnia 2022 7 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach