Pawel2499 147 #76 Napisano 2 Sierpnia 2017 Zarąbiście że ten temat jestNic nie mówiłeś że takowy istnieje Sławku Taki kolega jesteś Tak więc i ja tu się wpisze z moimi (złotkami) narazie trzy ale wszystko przede mną a polubiłem ten materiał bardzo Helson fantastyczny, od dawna się czaje na podobnego to 40mm czy 42mm ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Normad 19 #77 Napisano 2 Sierpnia 2017 Piekne te zegarki nie ma co i jak jeszcze zajda patyna hmm to dodarkowy urok Ja rowniez zachorowalem na miedz teraz tylko szukam cos fajnego i zawitam do klubu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greenmag 5420 #78 Napisano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Piotrek twoje zegarki są piękne!Tarcza Maraneza wymiata wszystkie. Czy koledzy mogli by mi powiedzieć za i przeciw zakupom moim zdaniem podobnych zegarkówPilot Tc-9 vs Steinhart NAV B-UHR 44 Bronze ile pilot tc9ma w uszach? bo stenek 22.no i stenek jest na unitasie.więcej różnic poza detalami na tarczy i wskazówkami nie widzę. Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez greenmag 0 > Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Normad 19 #79 Napisano 2 Sierpnia 2017 TC-9 ma rowniez 22mm Z wiekszych to musisz szukac :H2O Helberg (ta sama marka co H2O)Vostok Europe RocketPaneraiHublotZelosEnnebiSteinhart Marine OfficerArmidaAevigBorealisAnonimoi wiele innych nie chce tu zasmiecac Tu powstaje na kickstarterze fajny projekt godny uwagi polecam i sam sie zastanawiam czy nie wziasc https://www.kickstarter.com/projects/168840784/scuro-vintage-inspired-pilot-bronze-watches-with-d?ref=nav_search PozdrawiamNorbert 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greenmag 5420 #80 Napisano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) ok ale jakie jeszcze argumenty można przytoczyć aby zakupić jeden czy drugi z wyżej wymienionych pilotów?bo ciągle się łamie. stenek uchodzi za lepszą firmą i ma unitasa siwss ale cena też jest wyższa.czy coś w pilocie tc9 przeważa nad stenkiem czy tylko chęć posiadania bardziej egzotycznej i niszowej marki za dobre pieniądze?czy raczej pilot tc9 to tańszy zamiennik tego stenka?a może wręcz przeciwnie. mały producent bardziej się stara utrzymując niskie ceny? bardzo proszę odpowiadać, dyskutować bo aż mnie nosi aby któregoś kliknąć Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez greenmag 0 > Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #81 Napisano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Dzięki koledzy :-) @ greenmag Tc-9 w uszach ma 20 mm sam zegarek jest fajny nawet bardzo. Mechanizm może chiński lecz cyka fajnie i punktualnie. Steinhart to brąz a tc-9 to chyba miedź albo mosiądz . Jeśli masz kase na droższy zegarek weź Steinhart. W Steinhart Military mam Unitasa swiss i poza jakością wykonania różnicy nie widzę. Tc 9 to zegarek bardzo dobrze wykonany w rozsądnych pieniądzach więc pomyśl po co przepłacać Mnie troszkę badruje rozmiar uszu lecz to kwestia przyzwyczajenia i tyle. Zadowolony jestem bardzo Sent from my iPhone using TapatalkHelson fantastyczny, od dawna się czaje na podobnego to 40mm czy 42mm ?Helson to 42 mm i jak przyrównam do monstera Helson to olbrzym Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #82 Napisano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Zarąbiście że ten temat jestNic nie mówiłeś że takowy istnieje Sławku Taki kolega jesteś Tak więc i ja tu się wpisze z moimi (złotkami) narazie trzy ale wszystko przede mną a polubiłem ten materiał bardzo Sent from my iPhone using Tapatalk Szukajcie a znajdziecie ...... A tak apropo....fajne stadko ci urosło! Gratulacje Maraneza ! Piękna maszyna Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #83 Napisano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) Rawai to jest jednak to.... Akryl robi robotę Edytowane 5 Sierpnia 2017 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #84 Napisano 4 Sierpnia 2017 Sławek On z brązu ? Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #85 Napisano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) Si senior Tylko nie kupuj 42mm! Ja właśnie swojego sprzedałem i kupiłem"męski " rozmiar Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #86 Napisano 4 Sierpnia 2017 Jak to możliwe że jest srebrny? Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #87 Napisano 4 Sierpnia 2017 Sztuczne kiepskie oswietlenie i aparat w iPhonie w połączeniu ....szału ni ma:)Jutro zrobię ci zdjęcie w naturalnym oświetleniu 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #88 Napisano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) Fajnie Mam ochotę na 45 mm jest na ebay tyle ża stal. Wolałbym brąz Twój jest zaj..ty Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #89 Napisano 4 Sierpnia 2017 A dziękuje Mi tez przypadł do gustu. Zrobiłem mu miejscowa polerke. Nabrał takiego wyrazu ze wow 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #90 Napisano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) gratulacje, też jestem tego samego zdania, przy czym moja tarcza podoba mi się nieco bardziej. Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez Thomas666 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traczu 6723 #91 Napisano 9 Sierpnia 2017 Stenek nabyty. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #92 Napisano 12 Sierpnia 2017 Fajne maszyny panowie macie ! Nad tym Stenkiem tez kiedyś myślałem. A Rawai ...mój jednak ładniejszy Tymaczasem u mnie 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRWISTY 266 #93 Napisano 13 Sierpnia 2017 Ostatnio przymierzałem tego Vostoka,ładny w gablocie bo na ręce wygląda strasznie ,wielki klocek ,na plus fajny kolor tarczy i brąz ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #94 Napisano 13 Sierpnia 2017 (edytowane) Edit Sorry nie ten temat Edytowane 13 Sierpnia 2017 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #95 Napisano 15 Sierpnia 2017 Poszukuje Makara Octopus ...Ktoś widział , ktoś wie ? 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #96 Napisano 18 Sierpnia 2017 Grecka bogini Meduza 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #97 Napisano 18 Sierpnia 2017 Na innym pasku... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8289 #98 Napisano 18 Sierpnia 2017 (edytowane) Grecka bogini MeduzaŁadne, i interesujące Wysłane z mojego 6055P przy użyciu TapatalkaNa innym pasku... Jaki to rozmiar mniejszy czy większy? Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Sierpnia 2017 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #99 Napisano 18 Sierpnia 2017 45mm pierwsza seria, z hesalitem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #100 Napisano 18 Sierpnia 2017 Chyba przesadzilem 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach