piotrek39 3573 #101 Napisano 19 Sierpnia 2017 Piotr KJak Ty to robisz i czym? To nie niszczy koperty? Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #102 Napisano 19 Sierpnia 2017 nic sie nie niszczy i jest odwracalne w soku cytrynowym wruci do orginalnego koloruAmonia i,sol no i troche czasu .w oparach a nie w plynie,plastykowy pojemnik na spodzie szmatka pokropiona anonia i szczypta solizawieszasz zegarek pryskasz amonia sypiesz sol zamykasz sczelnie pudelko i czekasz czym dluzej tym bardziej bedzie zielono niebieskie. 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #103 Napisano 19 Sierpnia 2017 wróci... ten sam efekt po powieszeniu na dobę w oparach octu, do którego wrzucić należy laskę kredy do tablic szkolnych... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greenmag 5422 #104 Napisano 19 Sierpnia 2017 (edytowane) ten sam efekt po powieszeniu na dobę w oparach octu, do którego wrzucić należy laskę kredy do tablic szkolnych...prawdziwy maniak nudy na emeryturze? swoją droga - ja czekam na mojego stenka w bronzieto nie ja go wybrałem - to on mnie wybrał Edytowane 19 Sierpnia 2017 przez greenmag 0 > Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #105 Napisano 20 Sierpnia 2017 Panowie dzięki będę eksperymentował. Swoją drogą Thomas666 i Sławek fajne te Rawai macie,też go musze mieć Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #106 Napisano 20 Sierpnia 2017 Dzieki Piotrze Piotr K.Rewelacja !!!!!! A u mnie 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #107 Napisano 24 Sierpnia 2017 No to się rzekło i jest Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #108 Napisano 25 Sierpnia 2017 Taka świeżynka Jest moc , prawda ? 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #109 Napisano 25 Sierpnia 2017 Oj jest ! Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #110 Napisano 25 Sierpnia 2017 Wiedziałem ze ci przypadnie do gustu 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #111 Napisano 26 Sierpnia 2017 (edytowane) A to takie małe porównanie 42 mm vs 45 mm jak bym kupił 49 mm nie było by źle. Jeszcze będzie a mogłem się skonsultować z mistrzem W Helson AR wydaje mi się lepszy Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 26 Sierpnia 2017 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8294 #112 Napisano 26 Sierpnia 2017 Ogarnia mnie chęć posiadania Ogólnie to posiadam ją od jakiegoś czasu. Brąz lub miedź z pewnością zagości na moim ręku Gratuluję maraneza Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #113 Napisano 26 Sierpnia 2017 piotrek39 super ten Marenza to chyba bede bral w 49 mm 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #114 Napisano 26 Sierpnia 2017 (edytowane) piotrek39 super ten Marenza to chyba bede bral w 49 mmTak świetny jest a 49 mm rozmiaru nie należy się bać,będzie dobry Dzięki chłopaki Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 26 Sierpnia 2017 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #115 Napisano 28 Sierpnia 2017 Tylko pamiętajcie, że 49mm ma akrylowe szkiełko, z szafirem nie występuje... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #116 Napisano 28 Sierpnia 2017 Akrylowe mozna zawsze wymienic 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #117 Napisano 31 Sierpnia 2017 no, nie do końca, skąd weźmiesz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #118 Napisano 31 Sierpnia 2017 http://www.esslinger.com/watch-crystals/http://www.ofrei.com/page_157.htmlno i jeszcze mam konto z http://www.startimesupply.com/merchant2/merchant.mvc?Screen=CTGY&Store_Code=1&Category_Code=05-Crystalsi z tego konta http://www.jewelerssupplies.com/Watch-crystal-watch-crystal-assortment.html 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greenmag 5422 #119 Napisano 1 Września 2017 Pytałem, wybierałem, czekałem i w końcu jest... 0 > Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #120 Napisano 1 Września 2017 (edytowane) Pytałem, wybierałem, czekałem i w końcu jest... No , ładne cacko !Gratulacje !Jakie wrażenia ? Edytowane 1 Września 2017 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greenmag 5422 #121 Napisano 1 Września 2017 Kawał zegarka.Na żywo wygląda na więcej niż 44mm. Również jest dość gruby.Na ręce układa się bardzo dobrze - kusiło mnie na 47mm ale chyba bym żałował...Koronką kręci się bardzo lekko. Dobrze że nie jest zakręcana bo było by to tylko uciążliwe przy codziennym nakręcaniu.Antracytowy mechanizm z niebieskimi śrubami prezentuje się bardzo atrakcyjnie.Paski bardzo grube i solidne ale zarazem bardzo miękkie dzięki czemu od początku dobrze się układają.Co do brązu to muszę się przyzwyczaić gdyż zawsze byłem przyzwyczajony do schematów a tu odcień koperty już nie będzie identyczny w każdym miejscu 0 > Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #122 Napisano 1 Września 2017 Czekaj niech ci zacznie zarastać patyna ....Wtedy sie zacznie zabawa ! P.s. Szukam Zelosa za grosza Musi być w meteorycie ! 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #123 Napisano 2 Września 2017 (edytowane) No i jest kaaawał zegara Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 2 Września 2017 przez piotrek39 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #124 Napisano 2 Września 2017 WOW ! 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirozi 0 #125 Napisano 2 Września 2017 No i jest kaaawał zegara Sent from my iPhone using TapatalkTylko nie machaj za bardzo rękami, bo jak przez przypadek przywalisz komuś, to tragedia będzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach