Gość Kwiatek #1751 Napisano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Przecież nie promujemy na forum podróbek prawda?! Jeśli coś jest chronione prawem przez producenta, to nie możemy tego propagować na forum prawda?! Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez Kwiatek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #1752 Napisano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) To nie żart. Jeszcze gwoli ciekawości ...Np. Modowane Seiko z tarczami “Fifty Five Fathoms “ , tez pójdą do odstrzału ?Kwiatek , nie denerwuj się.... Oczywiście ze nie propagujemy , jednak nazywanie takiego Boba Wellsona podróbka to chyba jednak lekka przesada.....Zreszta , ty jesteś modem.....Z mojej strony koniec dyskusji Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 9121 #1753 Napisano 9 Kwietnia 2018 Zapytam, jak zdjęcie będzie z butelką coca coli to też nie można. Cola też ma patenty Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #1754 Napisano 9 Kwietnia 2018 Jeszcze gwoli ciekawości ...Np. Modowane Seiko z tarczami “Fifty Five Fathoms “ , tez pójdą do odstrzału ?Jeśli pokażesz mi na to patent to pójdą.Zapytam, jak zdjęcie będzie z butelką coca coli to też nie można. Cola też ma patenty Wysłane z mojego 6055P przy użyciu TapatalkaBez sensu pytanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1755 Napisano 9 Kwietnia 2018 Bob Wellson robi podróbki ? Ciekawe według mojej opini Parnis robi zegarki prawie identyczne czy Tisell i nikt zdjęć nie usuwa to trochę nie Ok Nie podoba mi się to Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 9121 #1756 Napisano 9 Kwietnia 2018 Jeśli pokażesz mi na to patent to pójdą. Bez sensu pytanie Racja, źle to ująłem Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #1757 Napisano 9 Kwietnia 2018 Ale ja się naprawdę nie denerwuję ponieważ nie mam na co. Nie twierdzę również, że zegarek jest podróbką.Ustaliliśmy, że kształt osłonki koronki Panerai jest objęty patentem i będziemy usuwać wszystkie zdjęcia innych zegarków z taką osłonką.Koniec dyskusji z mojej strony. Miłego dnia życzę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16688 #1758 Napisano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Na WUS nie usuwają, na bazarku jest tam zakaz handlu homage z napisami Marina Mitare, ale nikt nie czepia się osłony, ale widocznie chcemy być drudzy po Bogu. Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez satanic 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1759 Napisano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Wujek tam niech tak będzie . Ale czemu został usunięty cały post a nie tylko zdjęcie samego podejrzanego ? W tym poście było zdjęcie drugiego bez opatentowanej osłonki ? Też mam zakaz pokazywania tego osobnika ? A takie to było zdjęcie , chciałem tylko kolegom pokazać co w nim źle zapachniało Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7666 #1760 Napisano 9 Kwietnia 2018 A to nie jest taj, że ten patent na osłonę koronki wygasł był już jakiś czas temu? Tak było napisane w innym temacie na tym forum dotyczyło to właśnie TEJ osłony i napisu Marina Militare... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #1761 Napisano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Panowie czasów cenzury doczekaliśmy..... biada nam !!!! Za chwile będzie lepszy i gorszy sort Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1762 Napisano 9 Kwietnia 2018 Wszystko jedno obejrzałem może 100 zdjęć i za cholere podobieństwa nie dostrzegam Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek123er 683 #1763 Napisano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Panerai nie ma patentu na CG, patent dawno wygasł.Ma natomiast zarejestrowany CG jako znak firmowy , trademark registered by Panerai with the USPTO # 77581460, registered 29 February 2000. Również ma kilka nazw jako tm, marina militare, Black seal,Luminor itp. Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez tomek123er 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #1764 Napisano 9 Kwietnia 2018 A to nie jest taj, że ten patent na osłonę koronki wygasł był już jakiś czas temu? Tak było napisane w innym temacie na tym forum dotyczyło to właśnie TEJ osłony i napisu Marina Militare...Nie wygasł.Panerai nie ma patentu na CG, patent dawno wygasł.Ma natomiast zarejestrowany CG jako znak firmowy , trademark registered by Panerai with the USPTO # 77581460, registered 29 February 2000. Również ma kilka nazw jako tm, marina militare, Black seal,Luminor itp.Jeśli nie wiesz co piszesz to po prostu nie pisz. https://trademarks.ipo.gov.uk/ipo-tmcase/page/Results/1/UK00002162911 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek123er 683 #1765 Napisano 9 Kwietnia 2018 Nie wygasł.Jeśli nie wiesz co piszesz to po prostu nie pisz. https://trademarks.ipo.gov.uk/ipo-tmcase/page/Results/1/UK00002162911Dokładnie , jeśli nie wiesz co piszesz to nie pisz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #1766 Napisano 9 Kwietnia 2018 To jak w końcu jest panowie ? Jest patent czy nie ? 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zgrzyt 21 #1767 Napisano 9 Kwietnia 2018 Dokładnie , jeśli nie wiesz co piszesz to nie pisz. Popieram kolegę Tomka. To co widnieje w likowanym rejestrze to tylko znak towarowy, co też napisał. Niezależnie od tego z jakim prawem ochronnym mamy do czynienia, to ustalenie tego czy jakiś produkt narusza to prawo wymaga wiedzy specjalistycznej i na pewno nie da się tego zrobić na podstawie samych zdjęć. Produkt inspirowany niekoniecznie musi naruszać jakiekolwiek prawo ochronne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7666 #1768 Napisano 9 Kwietnia 2018 no, to czekam na rozstrzygnięcie, bo i moje posty poznikały, a generalnie w dobrym tonie jest poinformować autora co, jak i dlaczego, a w razie przewinienia nawet na pagony posypać. A tu jak w trzcinach, kwakanie słychać, drobiu nie widać... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #1769 Napisano 9 Kwietnia 2018 no, to czekam na rozstrzygnięcie, bo i moje posty poznikały, a generalnie w dobrym tonie jest poinformować autora co, jak i dlaczego, a w razie przewinienia nawet na pagony posypać. A tu jak w trzcinach, kwakanie słychać, drobiu nie widać...Zgadzam się z tobą Tomku. Wypadałoby poinformować . 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zgrzyt 21 #1770 Napisano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Nie rozumiem jak to można nazwać podróba ? Jakieś podobieństwo może istnieje ale za nic nie nazwał bym tego kopią ani podróbą Sent from my iPhone using Tapatalk No i właśnie tak się kończy ocenianie czegoś "na oko".Niestety forum nie jest właściwym miejscem na takie spory, jak Panerai chce to niech walczy i próbuje wycofać produkt z rynku. Bez tego my nie jesteśmy w stanie nic powiedzieć.Właściwie to uderza w zasadę konkurencyjności, bo bezzasadnie ograniczamy możliwość prezentacji produktu - a jest to bezzasadne, bo nie zostało oficjalnie stwierdzone. I jak przy takim zarzucie modzi chcieliby udowodnić merytorycznie, że produkt narusza czyjeś prawo ochronne? Edit: usunięcie posta kolegi Piotrka, który cytuję w moim wpisie również jest pewną przesadą, bo on nie promował żadnego produktu, tylko przedstawił fragment zdjęcia zawierającego "zbanowany" element zegarka w celu porównania. Jakie jest tego uzasadnienie?Modzi, apeluję o rozsądek Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez zgrzyt 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7666 #1771 Napisano 9 Kwietnia 2018 Chopaki!!Ventus na bazarze:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/161377-ventus-mori-bronze-i-victorinox-inox/?do=findComment&comment=2250824 A jak zamieszanie wokół koszerności naszych zabawek będzie Wam za mocno doskwierać, to tu jest miejsce, gdzie można pokazać każdy zegarek z metalu kolorowego i sobie o nim podyskutować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zgrzyt 21 #1772 Napisano 9 Kwietnia 2018 Chopaki!!Ventus na bazarze:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/161377-ventus-mori-bronze-i-victorinox-inox/?do=findComment&comment=2250824 A jak zamieszanie wokół koszerności naszych zabawek będzie Wam za mocno doskwierać, to tu jest miejsce, gdzie można pokazać każdy zegarek z metalu kolorowego i sobie o nim podyskutować Ładny ten ventus na żywo. Widziałem takiego z białą tarczą i nie prezentował się tak dobrze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1773 Napisano 9 Kwietnia 2018 Kuźwa jaja znów znikły Tomek pomóż mi konto w tym miejscu gdzie gdzie pokazywałeś założyć ja chyba odpuszczam Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7666 #1774 Napisano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) http://www.czwarty-wymiar.pl/profile.php?mode=register&sid=d9d02ee8249d2c2b2911c1b702248009] a tu się nawet brązowego protestu nie da zorganizować Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez Thomas666 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek123er 683 #1775 Napisano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Jeśli kogoś to jeszcze interesuje to poniżej kilka faktów (dla USA, ale generalnie jest podobnie) myślę że wątpliwości będą rozwiane.Poniższe nie zmienia faktu ochrony CG przez prawa TM. Pozdrowienia dla Moda.Za Wiki:"In the United States, for utility patents filed on or after June 8, 1995, the term of the patent is 20 years from the earliest filing date of the application on which the patent was granted and any prior U.S. or Patent Cooperation Treaty (PCT) applications from which the patent claims priority (excluding provisional applications). For patents filed prior to June 8, 1995, the term of patent is either 20 years from the earliest filing date as above or 17 years from the issue date, whichever is longer. Extensions may be had for certain administrative delays." Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez tomek123er 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach