Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

reelax

Breitling, Tudor, Omega - wybór na długie lata...

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bój się zakupu breitlinga ,to porządne zegarki ,a cenowo z czasem tracą podobniene jak inne marki(Omega także).Wyjątkiem jest rolex,który sam podnosi co jakiś czas cenę swoich wyrobów dzięki temu używki trzymają wartość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bój się zakupu breitlinga ,to porządne zegarki ,a cenowo z czasem tracą podobniene jak inne marki(Omega także).Wyjątkiem jest rolex,który sam podnosi co jakiś czas cenę swoich wyrobów dzięki temu używki trzymają wartość.

Pozwolę sobie się nie zgodzić. Breitlingi tracą na wartości wpierw szybko, później powoli. W tym samym czasie Omegi i Rolexy wpierw tracą na wartości, jednak później powoli lecz systematycznie zyskują. Speedmaster, czy Seamastery, które kupiłem 4-5 lata temu, dzisiaj kosztują o około 30% więcej. Żeby nie było, że się chwalę to powiem od razy, że szybko je oddawałem z dużo mniejszym zyskiem i teraz żałuję :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie się nie zgodzić. Breitlingi tracą na wartości wpierw szybko, później powoli. W tym samym czasie Omegi i Rolexy wpierw tracą na wartości, jednak później powoli lecz systematycznie zyskują. Speedmaster, czy Seamastery, które kupiłem 4-5 lata temu, dzisiaj kosztują o około 30% więcej. Żeby nie było, że się chwalę to powiem od razy, że szybko je oddawałem z dużo mniejszym zyskiem i teraz żałuję :(

Spójrz na ceny na rynku wtórnym,omegę AT czy HV kupisz bez problemu za 1/2 ceny i to lekko używaną na gwarancji,podobnie z PO.Jedynie speedy traci na wartości mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać każdy ma inne doświadczenia, jednak utrata wartości to drugorzędna sprawa, jeżeli zegarek ma być na lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać każdy ma inne doświadczenia, jednak utrata wartości to drugorzędna sprawa, jeżeli zegarek ma być na lata.

Na początku każdy tak mówi .

Ale do rzeczy, jeśli chcesz zegarek ma mieć ponadczasowy styl i charakter, który mógłbyś przekazać synowi, jednocześnie traktowac ten zegarek jako swojego rodzaju lokatę kapitału wybrałbym omegę spedmaster moonwatcha albo któregoś z rolexow (E1, E2). Oba zegarki to mają ciekawą historię. Do 15 k moona masz nowego, a rolexa może uda się używanego kupić. Opcji typu th albo Breitling nie brał bym wogole pod uwagę.

pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście to w przypadku kiedy akceptuje się naciąg manualny i brak daty..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wiekiem brak daty przeszkadza coraz mniej i tak się jej nie widzi ;) Któregoś pięknego dnia przyszedł mi do głowy pomysł nagrodzenia samego siebie za lata ciężkiej pracy i przekroczenia ,,pewnej" granicy wieku :) . Zegarek miał być ponadczasowy z opcją przekazania go kiedyś synowi, a może on w przyszłości przekaże go następnemu pokoleniu ...jaki był wybór? ..tylko jeden ... Omega Speedmaster Professional Moonwatch z hesalitem i metalowym deklem, wart każdej złotówki !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję jeszcze uwzględnić rozmiary zegarka. Pociecha niekoniecznie będzie mieć nadgarstek na część z propozycji. Do tego projekt musi być ponadczasowy. Dla mnie Moonwatch wygrywa, choć serwis może zaboleć jak SG obetnie dostęp do części. Do rozważenia IWC Mark XVIII, Ingenieur 3239, Rolex Explorer, JLC Master Control Date albo Geophysic.. Zenith El Primero to piękny zegarek, ale nie jestem pewien czy za kilka lat nie będzie odbierany jak teraz TAG Heuer Link..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy my nadal piszemy o 13-14 tyś.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przy nowych. Do tego można rozważyć opuszczenie szwajcarskiej chmury oparów prestiżu i wzięcie pod uwagę Nomos albo Sinn. Tam przynajmniej nie ma stresu, że nasz zakup za ciężko uzbierane pieniądze teraz jest na promocji -65% na Jomashop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.