Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

albiNOS 01

DW patowa sytuacja.

Rekomendowane odpowiedzi

Do rzeczy. Właśnie dowiedziałem sie, że 13 letnia siostrzenica ma zamiar kupić sobie zegarek DW. Już zbiera na niego pieniądze. Chce wydać te czterysta czy pińcet złociszy na to co by tu nie mówić, chciałbym użyć delikatnego słowa, badziewie? Jak przekonać ją, że za pińcet może mieć dużo fajniejszych rzeczy, może jakiś dodatek do Simsów czy nawet coś małego ze złota. Toć ten pseudo zdgarek się od podróbki nie rożni. Pewnie ta sama fabryka, i te sprzedawane za kilkadziesiąt złotych sami nazwali podróbami by te droższe wciskać co poniektórym. Doradźcie, dać sobie spokój i dołożyć dziewczynie do skarbonki, czy brutalnie wyjaśnić jej co to są marki gacio...eee modowe?

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup za 5$ DW na aliexpress i daj jej w prezencie. W ten sposób jej 500zl zostanie uratowane i być może będzie wydane na coś bardziej właściwego. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nakieruj na inną markę w tej samej stylistyce. Za 200-300 zł można dostać Timexa, Lorusa, Casio, które wyglądem bardzo przypominają DW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nakieruj na inną markę w tej samej stylistyce. Za 200-300 zł można dostać Timexa, Lorusa, Casio, które wyglądem bardzo przypominają DW.

+

I niech powie by kolezanki internet poczytaly , bo wujek co sie zna taki doradził....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym z aliekspres to nie przejdzie. Po pierwsze wbrew wyrobionym na tym forum zasadom, po drugie, pochwaliła sie kiedyś właśnie podróba DW. Wyjaśniłem jej co i jak ale zapomniałem powiedzieć o wyjątku w przypadku tej marki, ze ani jeden ani drugi, oba kija warte...

A z młodzieżą teraz jest problem, jak nie masz ajfona milion to cię grupa odrzuci. Zresztą, to zupełnie jak u dorosłych w niektórych kręgach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może jakieś Ice Watch? co myślita?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do rzeczy. Właśnie dowiedziałem sie, że 13 letnia siostrzenica ma zamiar kupić sobie zegarek DW. Już zbiera na niego pieniądze. Chce wydać te czterysta czy pińcet złociszy na to co by tu nie mówić, chciałbym użyć delikatnego słowa, badziewie? Jak przekonać ją, że za pińcet może mieć dużo fajniejszych rzeczy, może jakiś dodatek do Simsów czy nawet coś małego ze złota. Toć ten pseudo zdgarek się od podróbki nie rożni. Pewnie ta sama fabryka, i te sprzedawane za kilkadziesiąt złotych sami nazwali podróbami by te droższe wciskać co poniektórym. Doradźcie, dać sobie spokój i dołożyć dziewczynie do skarbonki, czy brutalnie wyjaśnić jej co to są marki gacio...eee modowe?

Dwa wyjścia.

Casio Retro Duo - dużo tańszy a jakościowo o niebo lepszy.

Doxa D-light - tutaj trzeba dołożyć.

Oba wustepują na kolorowych paskach i biją DW jakością na głowę.

3da7095ceb9af178ae9de3fca57208a5.jpgcd3489facd5c19305a002b3433db11ba.jpg

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj jeszcze Lorus (sporo wersji tarczy i pasków, NATO też):
RH883BX9_1m.jpg

Timexów też jest sporo podobnych. Gdybyś chciał odejść od tego stylu, to może jakiś śmieszny Swatch albo dla "odmiany" Seiko 5. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa wyjścia.

Casio Retro Duo - dużo tańszy a jakościowo o niebo lepszy.

Doxa D-light - tutaj trzeba dołożyć.

Oba wustepują na kolorowych paskach i biją DW jakością na głowę.

Grupa może poznać się na Casio, które w niewyrobionych kręgach jest traktowane na równi z Q&Q czy innymi Perfectami, więc polecałbym Doxę, któa nad Lorusem ma tę jeszcze przewagę, że zupełnie na legalu można powiedzieć, że jest droższa od gównianego DW - dodatkowe plusiki od kumpli <kiss><kiss>

A tak naprawdę, zdaje się najwyższy czas na przekazanie paru słów o priorytetach w życiu, przy okazji współnego tematu o zegarkach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś mam 2 takie "zegarki". Jeden ma kopertę w kolorze srebrnym, drugi w złotym. Oddam oba za 5 dych + donosiciel :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym na Twoim miejscu olał - tzn. można wyjaśnić, że to nie warte tych pieniędzy, ale bez naciskania - to jej pieniądze i może sobie za nie kupić, co chce. Jasne też dla mnie, że w jej środowisku nie jest ważne, żeby mieć fajnego szwajcara, ale żeby mieć, to co akurat modne - to przecież nawet nie chodzi o zegarek, tylko o konkretną markę: DW - nie przeskoczysz tego. Może kiedyś się nauczy, może nie - nie każdy musi mieć świra na punkcie zegarów, a już zwłaszcza chyba trzynastolatka ;)

Historia z mojego ogródka - moja urocza narzeczona zachorowała na DW - jej wybór. Później zacząłem jej trochę otwierać oczy, opowiadać, pokazywać. Finalnie dostała niedawno Tissota - bardzo zadowolona. Następnym krokiem będzie chyba jakiś automat ;)post-97650-1501935596,15_thumb.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Historia z mojego ogródka - moja urocza narzeczona zachorowała na DW - jej wybór. Później zacząłem jej trochę otwierać oczy, opowiadać, pokazywać. Finalnie dostała niedawno Tissota - bardzo zadowolona. Następnym krokiem będzie chyba jakiś automat ;)attachicon.gifIMG_1266.JPG

Co to za model tissota?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bella Ora Valentine, ref: T103.310.36.111.01.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez kubax19
      Witam, 
      Na wstępie napisze, że jestem totalnym laikiem w temacie zegarków.

Chciałbym sprawdzić swojej dziewczynie prezent świąteczny. Bardzo podoba jej się zegarek DW Classic z paskiem Glasgow.
      Znalazłem bardzo wiarygodny sklep, na którym jest dostępny od razu z tym właśnie paskiem. Jednak mam dylemat, czy to będzie oryginał, czy jednak jakaś tandetna podróba... Strona wydaje się dość wiarygodna.
      Może ktoś zamawiał zegarek z tej strony? Jak sprawdzić autentyczność zakupu? Możecie mi jakoś podpowiedzieć i dać wskazówki? 
      Pozdrawiam i z góry bardzo dziekuję. 

Link do owej strony - https://inaczas24.pl/produkt/daniel-wellington-0602dw-classic-glasgow/
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.