rafalmosty 166867 #10726 Napisano 21 Kwietnia 2023 Udanego weekendu🍺 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 36457 #10727 Napisano 21 Kwietnia 2023 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheQ1 903 #10728 Napisano 21 Kwietnia 2023 Takiego🙃 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 47997 #10729 Napisano 22 Kwietnia 2023 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubaarek 6761 #10730 Napisano 22 Kwietnia 2023 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 81862 #10731 Napisano 22 Kwietnia 2023 🤗🤗🤗 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 166867 #10732 Napisano 22 Kwietnia 2023 Słońca na weekend😎 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 13506 #10733 Napisano 22 Kwietnia 2023 Jakoś w tygodniu, w przerwie między AppleWatchem a Citkiem 11 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 93786 #10734 Napisano 22 Kwietnia 2023 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 36457 #10735 Napisano 22 Kwietnia 2023 Dziś nie ja 😎 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 10445 #10736 Napisano 22 Kwietnia 2023 GMW-B5000TCC-1. Na żywo klasa, naprawdę robi robotę. Zajrzałem do Time Trendu i akurat był, to sobie przymierzyłem. Już się nie mogę doczekać, aż dostanę go do recenzji. 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechon 847 #10737 Napisano 22 Kwietnia 2023 9 "Mam całkiem prosty smak. Zawsze zadowala mnie to, co najlepsze" - O. Wilde Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 10445 #10738 Napisano 22 Kwietnia 2023 Dziś w ruchu. 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patryksrem 97 #10739 Napisano 22 Kwietnia 2023 Dzisiaj dojechał. Nie spodziewałem się ze robi aż taką robotę. 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 162753 #10740 Napisano 23 Kwietnia 2023 16 godzin temu, TomG80 napisał(-a): GMW-B5000TCC-1. Na żywo klasa, naprawdę robi robotę. Zajrzałem do Time Trendu i akurat był, to sobie przymierzyłem. Już się nie mogę doczekać, aż dostanę go do recenzji. Jak oceniasz czytelność wyświetlacza? Ten model fajnie wygląda, ale negatyw trochę odstrasza. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 47997 #10741 Napisano 23 Kwietnia 2023 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 10445 #10742 Napisano 23 Kwietnia 2023 Jak oceniasz czytelność wyświetlacza? Ten model fajnie wygląda, ale negatyw trochę odstrasza. Poza wyświetlaczami MiP, to najczytelniejszy negatyw w Casio. Technologia STN robi tutaj robotę. Warto zobaczyć na żywo, w każdej kostce GMW-B5000, niezależnie od wersji, wykorzystany jest wyświetlacz STN i robi robotę zarówno w pozytywie, jak i w negatywie, jak tutaj. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 162753 #10743 Napisano 23 Kwietnia 2023 10 minut temu, TomG80 napisał(-a): Godzinę temu, Paulus57 napisał(-a): Jak oceniasz czytelność wyświetlacza? Ten model fajnie wygląda, ale negatyw trochę odstrasza. Poza wyświetlaczami MiP, to najczytelniejszy negatyw w Casio. Technologia STN robi tutaj robotę. Warto zobaczyć na żywo, w każdej kostce GMW-B5000, niezależnie od wersji, wykorzystany jest wyświetlacz STN i robi robotę zarówno w pozytywie, jak i w negatywie, jak tutaj. Jesteś ekspertem w temacie. Mógłbyś powiedzieć w czym ten model (droższy) przewyższa GW-M 5610? Oprócz super wyglądu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 10445 #10744 Napisano 23 Kwietnia 2023 Jesteś ekspertem w temacie. Mógłbyś powiedzieć w czym ten model (droższy) przewyższa GW-M 5610? Oprócz super wyglądu. Dzięki za miłe słowa, ale chyba trochę na wyrost - jest tu na forum wielu chłopaków ze znacznie większą wiedzą od mojej. GMW-B5000 ma:- wyświetlacz STN- łączność Bluetooth (dla jednych zaleta, dla innych niepotrzebny gadżet)- konstrukcję koperty typu screwback- duże przyciski- można mieć go zarówno na bransolecie (większość modeli), jak i na pasku (kilka wersji)- możliwość zamiany miejscami daty: MM DD lub DD MM- zawsze bardzo dobre materiały, z których jest wykonany zegar - czy to stal, czy to tytan- powoli zapalające się i powoli przygasające podświetlenie wyświetlacza - możliwość regulacji długości podświetlenia 2s lub 4s- w funkcjach stopera i timera wyświetlany bieżący czas na części dot-matrix wyświetlacza zegarka- proste przypominajki możliwe do ustawienia z poziomu aplikacji, a wyświetlane na części dot-matrix wyświetlacza zegarkaPo stronie plusów ujemnych (nie dla każdego oczywiście, to odczucie subiektywne) można wymienić:- brak możliwości odczytu czasu ostatniej udanej synchronizacji czasu z poziomu zegarka- brak możliwości odczytu poziomu naładowania akumulatora z poziomu zegarka Oba te parametry można oczywiście odczytać z poziomu aplikacji (niegdyś G-Shock Connected, teraz Casio Watches)- cichszy dźwięk alarmów i innych sygnałów ze względu na konstrukcję kopertyTo chyba na tyle tak na szybko, co mi się przypomniało.Warto w tym miejscu wspomnieć, że model GW-B5600 o klasycznej konstrukcji koperty z tworzywa i dekielkiem przykręcanym na cztery wkręty ma w zasadzie identyczny układ elektroniczny, co GMW-B5000 z tą różnicą, że są tu stosowane klasyczne wyświetlacze TN, a nie STN, jak w GMW-B5000. Różnica w czytelności, zwłaszcza negatywów, jest znaczna. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 22050 #10745 Napisano 23 Kwietnia 2023 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 162753 #10746 Napisano 23 Kwietnia 2023 42 minuty temu, TomG80 napisał(-a): Dzięki za miłe słowa, ale chyba trochę na wyrost - jest tu na forum wielu chłopaków ze znacznie większą wiedzą od mojej. GMW-B5000 ma: - wyświetlacz STN - łączność Bluetooth (dla jednych zaleta, dla innych niepotrzebny gadżet) - konstrukcję koperty typu screwback - duże przyciski - można mieć go zarówno na bransolecie (większość modeli), jak i na pasku (kilka wersji) - możliwość zamiany miejscami daty: MM DD lub DD MM - zawsze bardzo dobre materiały, z których jest wykonany zegar - czy to stal, czy to tytan - powoli zapalające się i powoli przygasające podświetlenie wyświetlacza - możliwość regulacji długości podświetlenia 2s lub 4s - w funkcjach stopera i timera wyświetlany bieżący czas na części dot-matrix wyświetlacza zegarka - proste przypominajki możliwe do ustawienia z poziomu aplikacji, a wyświetlane na części dot-matrix wyświetlacza zegarka Po stronie plusów ujemnych (nie dla każdego oczywiście, to odczucie subiektywne) można wymienić: - brak możliwości odczytu czasu ostatniej udanej synchronizacji czasu z poziomu zegarka - brak możliwości odczytu poziomu naładowania akumulatora z poziomu zegarka Oba te parametry można oczywiście odczytać z poziomu aplikacji (niegdyś G-Shock Connected, teraz Casio Watches) - cichszy dźwięk alarmów i innych sygnałów ze względu na konstrukcję koperty To chyba na tyle tak na szybko, co mi się przypomniało. Warto w tym miejscu wspomnieć, że model GW-B5600 o klasycznej konstrukcji koperty z tworzywa i dekielkiem przykręcanym na cztery wkręty ma w zasadzie identyczny układ elektroniczny, co GMW-B5000 z tą różnicą, że są tu stosowane klasyczne wyświetlacze TN, a nie STN, jak w GMW-B5000. Różnica w czytelności, zwłaszcza negatywów, jest znaczna. Dzięki za obszerne przedstawienie różnic. Niestety kosztuje tzw. krocie wersja tytanowa. Wydaje mi się, że widziałem kostkę poniżej 1k o podobnym wyglądzie, jaki to model? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 166867 #10747 Napisano 23 Kwietnia 2023 (edytowane) 😎 Edytowane 23 Kwietnia 2023 przez rafalmosty 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 10445 #10748 Napisano 23 Kwietnia 2023 (...) Wydaje mi się, że widziałem kostkę poniżej 1k o podobnym wyglądzie, jaki to model?Nie wiem, o jakiej kostce mówisz. Jakiś link, zdjęcie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 162753 #10749 Napisano 23 Kwietnia 2023 1 minutę temu, TomG80 napisał(-a): Nie wiem, o jakiej kostce mówisz. Jakiś link, zdjęcie? Chodzi mi o wzór z tym układami elektronicznymi na pasku i bezelu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 10445 #10750 Napisano 23 Kwietnia 2023 Chodzi mi o wzór z tym układami elektronicznymi na pasku i bezelu. Nie kojarzę takiego modelu. No chyba, że masz na myśli zieloną kostkę DWE-5600CC-3, ale ona nie jest metalowa. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach