Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Capri

Jakiego G-shocka masz dzisiaj na ręku

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, Sebak napisał(-a):

Jak pierwsze wrażenia? Miałeś któregoś poprzedniego Mudmastera, GWG-1000, GWG-2000? Dobry zakup?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem jeszcze Mudmastera, GWG-1000, czy GWG-2000. Pierwsze wrażenia super. Więcej napiszę, jak trochę dłużej go poużywam. 

Na moim skromnym nadgarstku leży wygodnie. Lepiej niż Rangeman. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie widać że fajnie przylega 🙂 A jaki masz obwód nadgarstka?

PS. Korci mnie ten zegarek 😄 Miałem jechać dzisiaj do TT go obejrzeć, a tu na stronie info że już go nie ma 😕

Edytowane przez mariusz9a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Sebak napisał(-a):

Nie miałem jeszcze Mudmastera, GWG-1000, czy GWG-2000. Pierwsze wrażenia super. Więcej napiszę, jak trochę dłużej go poużywam. 

Na moim skromnym nadgarstku leży wygodnie. Lepiej niż Rangeman. 

Fakt, na mniejszą łapę będzie idealny. Ja go sobie obejrzałem w Time Trendzie i pierwsze, co mnie zaskoczyło, to wielkość: może wymiarowo nie aż tak bardzo, ale wizualnie wydaje się znacznie mniejszy od GWG-1000, którego noszę niemal non-stop. No i wyświetlacz też ma mniejszy, niż w GWG-1000/GWG-2000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy orientuje się ktoś z Was czy jest możliwość wyłącznie komunikatu "BATT"? (Oczywiście oprócz wymiany baterii 🙂)

Zegarek nie reaguje na przyciski wskazówki zatrzymały się, nie ma nawet możliwość przestwienia godziny. 

Kontrast na wyświetlaczu jest bardzo dobry, więc myślę, że baterie wytrzymają jeszcze trochę. 

20231112_150723.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy orientuje się ktoś z Was czy jest możliwość wyłącznie komunikatu "BATT"? (Oczywiście oprócz wymiany baterii )
Zegarek nie reaguje na przyciski wskazówki zatrzymały się, nie ma nawet możliwość przestwienia godziny. 
Kontrast na wyświetlaczu jest bardzo dobry, więc myślę, że baterie wytrzymają jeszcze trochę. 

Rozwiązanie właściwie sam podałeś w nawiasie. Komunikat jest po to, aby poniżej pewnego poziomu naładowania baterii zawczasu o tym poinformować. Nie ma konieczności słabszego świecenie wyświetlacza - tutaj układ zaprojektowany jest zerojedynkowo, tj. do pewnego momentu działa prawidłowo, a gdy napięcie baterii spadnie poniżej założonego poziomu, wówczas wyświetla się odpowiedni komunikat i bateria jest po prostu do wymiany. Także warto się zaopatrzyć w odpowiednie ogniwo (jest podane na końcu instrukcji obsługi zegarka w jego danych technicznych) i po prostu je wymienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, TomG80 napisał(-a):

Rozwiązanie właściwie sam podałeś w nawiasie. Komunikat jest po to, aby poniżej pewnego poziomu naładowania baterii zawczasu o tym poinformować. Nie ma konieczności słabszego świecenie wyświetlacza - tutaj układ zaprojektowany jest zerojedynkowo, tj. do pewnego momentu działa prawidłowo, a gdy napięcie baterii spadnie poniżej założonego poziomu, wówczas wyświetla się odpowiedni komunikat i bateria jest po prostu do wymiany. Także warto się zaopatrzyć w odpowiednie ogniwo (jest podane na końcu instrukcji obsługi zegarka w jego danych technicznych) i po prostu je wymienić.

Dzięki za odpowiedź. 

Zawsze wymieniam, ale myślałem, że może jest jakaś kombinacja przycisków 🙂

Jeśli ktoś by szukał inormacji to do tego zegarka idą 2 baterie SR927SW, jest to GBA-400, do GA-400 również. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi