Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

switch107

Płyn do myjki

Rekomendowane odpowiedzi

Możecie proszę poradzić jaką mieszaninę do myjki ultradźwiękowej należy przygotować proszę ? Kupiłem sobie myjkę i chcę wyczyścić bransoletę.

Z góry dzięki

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do bransolety stosuję mydło w płynie lub płyn do mycia garnków. Ważne by na dół wanny położyć szmatkę. Tego sposobu nauczyli mnie jubilerzy a sam sprawdzałem na bransoletkach żony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki - czyli zwykła woda demineralizowana z dodatkiem mydła w płynie rozumiem ? Ja mam taki koszyczek - czy ta szmatkę położyć na dnie koszyczka czy pod koszyczkiem na dnie wanny ?

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dnie koszyka i na niej położyć bransoletę,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do czyszczenia biżuterii są specjalne środki, dość tanie, wystarczy włożyć na noc  rano wyjmujesz jak nowe.

jest tylko jedna zasada w czym czyścisz złoto nie pchaj tam srebra i na odwrót. 

a inny dość skuteczny sposób to zwykła szczoteczka do zębów i pasta do tego samego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i zrobiłem - woda deminaneralizowana , kilka kropel płynu i gotowe. Wodę podgrzałem wcześniej w mikrofali do tak około 80 st C (patent z czyszczenia form metalowych). Ściereczka na dnie pomaga usunąć brudy i sprawdzić efekty - świetny pomysł. W sumie 2 x 4 min w myjce i branzoleta czyściutka. Zamiast płynu do naczyń można użyć innego płynu zmniejszającego napięcie wody (spróbuje z uniwersalnymi środkami Koch następnym razem)

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.