Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Paolo

Edox

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym zadac pytanie zwiazane z marką Edox, otóz mam na oku zegarek mechaniczny tej firmy, i chciałbym dowiedzieć sie jakie panowie macie zdanie na temat w/w firmy? Chodzi mi o jakośc, trwałośc, niezawodnośc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze ktoś zna takie modele Edox-a, sprzed paru lat z napisem Delfin na cyferblacie? Lezy taki pare lat u zegarmistrza, kiedyś chciałem go kupić ale niestety zainwestowałem w Citizena. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie?

Edox_Delfin2brown_10.jpg

czy takie?

Edox_Delfin2white_03.jpg

Wszystkie godne uwagi, jeśli oferowane w rozsądnej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:oops: Nie zauważyłem, ze to kwarc :D

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena tego zegarka to aktualnie 430 pln, było 530,a mysle coś jeszcze utargować. Zastanawiam sie tylko czy w tej cenie nie kupić jednak rosyjskiego zegarka. Bo po przeczytaniu paru tematów na forum dochodze do wniosku ze tani, mechaniczny szwajcarski zegarek nie koniecznie musi być dobrej klasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zdjeciach widać za sa to modele 2004, ten "mój" jest na pewno starszy. Nie dużo ale jednak,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz sprecyzować, o jaki model Ci chodzi? Bo wnioskuję, że o któryś z zaprezentowanych przeze mnie. Jeśli tak, cena na poziomie 400 zł za nieużywany egzemplarz jest korzystna.

edit: To nie są modele z 2004 roku - widoczna data oznacza rok wykonania zdjęcia. Te zegarki pochodzą z przełomu siódmej i ósmej dekady XX wieku.

edit#2: Z postu autora zdjęć na forum belgijskim wynika, że pochodzą z lat '60. Są jeszcze takie:

Edox_Delfin2redblue_02.jpg

Edox_Delfin_gold_a06.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi chyba o model z białą tarczą i z falami?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:oops: no tak. Przepraszam za takie troszke bicie piany. Nie ma jak zrobić zdjecia bo mnie facet ze sklepu przepedzi jeszcze. Zegarek ma granatowy cyferblat, i szkło jest jakby przykrecone wielokątną nakretka, pasek ze skórki. Jakiego typu może mieć mechanizm?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam to znowu ja. Sprawdziłem dane na kopercie zegarka jest tam symbol 80028, mechanizm na 25 kamieniach, . Czy to pomoze w identyfikacji modelu? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie możesz powiedzieć w sklepie, że chcesz zasięgnąć rady 'znajomego' mieszkającego w innym mieście i poprosić o udostępnienie zegarka do sfotografowania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak! nie wpadłem na to... spróbuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo powiedz, ż e to koleś z Małkini chce kupić tylko musi zdjęcia zobaczyć :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak z innej beczki, to mam małą prośbę, bo własnie chciałbym kupić zegarek.Taki mój pierwszy prawdziwy automatyczny zegarek. Uparłem sie na tego Edox-a ale tylko dlatego ze jest i cena taka w miare fajna, z drugiej jednak strony chciałbym sie troche rozejrzec, i moze jeszcze cos innego? Wiec prosba jest o jakies propozycje, moze ktoś z was ma cos ciekawego na zbyciu w cenie powiedzmy do 800 pln?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

posiadam model pokazany na ostatnim zdjęciu.

Zegarek po zakupie trafił na pełen serwis do polecanego na forum zakładu w Poznaniu.

Niedawno zdarzyło mi się z nim pływać i niestety zegarek zaparował:/

Oddałem go ponownie i usłyszałem, że ten zegarek nie jest przeznaczony do pływania.

Może ktoś mi wytłumaczyć jak to jest, bo cały czas byłem przekonany że cechuje go wodoszczelność do 200m.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...pływasz z zegarkiem,który ma skórzany pasek? nie wchodziłeś czasami w zegarku do sauny itp..? W modelu zastosowano nowy rodzaj podwójnie uszczelnionej koronki do nakręcania zegarka,dodatkowym wzmocnieniem konstrukcji jest podwójny dekiel z tyłu zegarka,także w sumie zwykłe pływanie nie powinno przeszkadzać...

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.