Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

frugoman

Breitling Superocean heritage 46

Rekomendowane odpowiedzi

Na zdjęciach wygląda to nawet dość wiarygodnie - pudełeczka certyfikaty etc. Wątpliwości budzi (a w zasadzie rozwiewa) poza oczywiście ceną, datownik umieszczony jak w Superocean heritage 42 no i asortyment sprzedawcy (Seamaster, Speedmaster).

Dobrze kombinuję?

https://www.olx.pl/oferta/zegarek-meski-breitling-superocean-heritage-46-automat-na-prezent-CID87-IDnpxpm.html#cd47f2c3ce

post-45478-0-39836100-1511789280_thumb.jpg

post-45478-0-66966500-1511789285_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznasz że za 12KPln i z tymi fotami pierwszą myślą nie byłoby że to szwindel...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek wygląda naprawdę dobrze.

Są pudła i jakieś papiery, ale cena odstrasza. 

No i pytanie jakie gówno w środku siedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim Bligerze był chiński DG4816 ale data na "6".  

post-94542-0-22327200-1502886588_thumb.j

Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czylk jak zaczna sprzedawac za12 to zaczna sie problemy

If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wygląda mój oryginał 

14vjt6s.jpg

ten z OLX to chiński szajs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoleta mesh w tym Breitlingu z OLX nie jest oryginalna. Popatrz na jej zapięcie.

Napis na deklu nie jest oryginalny. Powinno być: Chronometre Superocean Edition Speciale ... itd.

Logo na terczy minimalnie różni się od oryginalnego.

No i umiejscowienie daty: SOH 42 ma datownik na godz. 3. SOH 46 powinien mieć datownik na godz. 6.

Ale cena przystępna :-)

What we do in life, echoes in eternity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozmawiałem ze sprzedającym, twierdzi że zegarek dostał od kolegi w rozliczeniu, jak zapytałem o cenę okazyjną zasugerował że mogę zapłacić 12K, zegarek nówka ale bez dowodu zakupu, i nie zgadza się na spisanie umowy kupno-sprzedaż.

Ale ani słowa o oryginalności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekielek udaje wersję chrono (A23870).

Chińczycy coś pomylili albo to takie ich mrugnięcie skośnym oczkiem do potencjalnych kupców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umiejscowienie okienka daty też jak w chrono. Groch z kapustą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawie A23370, a dlaczego tak, wie tylko autor.

Może w jego mniemaniu to nie podróba, ponieważ takiego modelu Breitling nie produkował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie. Ale tak na poważnie. Gdyby cena była na poziomie 10-12k + opis typu „nietrafiony prezent” albo „za duży na mój nadgarstek” to obawiam się ze taka pamiątkę z Turcji ktoś by jednak niestety kupił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie. Ale tak na poważnie. Gdyby cena była na poziomie 10-12k + opis typu „nietrafiony prezent” albo „za duży na mój nadgarstek” to obawiam się ze taka pamiątkę z Turcji ktoś by jednak niestety kupił.

Pomimo tego, że data jest na 3 a nie na 6, pomimo tego że takiego zegarka nie ma w ofercie Breitlinga, pomimo faktu że wygląd zegarka z ogłoszenia ma się nijak nawet do papierków widocznych przy tym samym ogłoszeniu? No może, zawsze znajdzie się jakiś jeleń który trafi okazję życia. :D  

Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gość”u

To dość łatwy do podrobienia zegarek, jego konstrukcja nie jest wymagająca. Najbezpieczniej weryfikować takie okazje po mechanizmie bo podrobienie dokumentów czy pudełka niestety nie jest już chyba kłopotem i często można natknąć się na full package.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.