Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
Rekomendowane odpowiedzi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez Antec
Witam,
Chciałem zapytać co sądzicie o złotej powłoce w tym modelu https://www.bulova.com/global/product/97B223.html?cgid=mens-super-seville.
Zegarek bardzo podoba mi się ze względu na jego ogólny wygląd i rozmiary.
Nigdy w życiu nie posiadałem zegarka w złotym kolorze, dlatego zastanawiam się jak długo utrzyma się jego barwienie.
Pozdrawiam,
Antec
-
Przez S_tomasz
Porządkując biurko po śmierci ojca znalazłem wśród innych przedmiotów dwa zegarki , które zainteresowały mnie. Jeden to DOXA prawdopodobnie z 1956 roku. Mam z tym zegarkiem pewien problem. Jak nakręcę to chodzi, ale zatrzymuje się kiedy wskazówka sekundnika dotrze do wskazówki minutowej. Jak delikatnie potrząsnę tarczą do dołu , to rusza dalej. Będę chciał to pewnie sprzedać, ale zastanawiam się czy oddać do czyszczenia ? renowacji ? Czy warto ? Ze względu na co raz gorszy wzrok ( Pamiętam dobrze PRL 😀 ) raczej go nie zatrzymam.
Drugi bardziej mnie interesuje, ponieważ nie mogę w necie odnaleźć odpowiednika. Jak dobrze czytam to ATHOS również SWISS, ale nie ma jak doxa wybitego numeru seryjnego. Oba pewnie ojciec kupił w Szwajcarii, gdzie często bywał zawodowo. Osobiście mnie martwi, że zupełnie ich nie pamiętam na jego ręku.
-
Przez novemberry94
Cześć,
jestem kompletnie zielona jeśli chodzi o specyfikację zegarków, dlatego dołączyłam do tego forum, żeby prosić Was o pomoc. Chcę kupić zegarek automatyczny męski w ramach prezentu urodzinowego. Budżet do 3 tysięcy. Zrobiłam lekkie rozeznanie i najbardziej przemówiła do mnie marka Bulova. Można powiedzieć, że już wybrałam swój typ:
https://zegarownia.pl/zegarek-meski-bulova-classic-maquina-automatic-98a224
Co o nim sądzicie? Chciałabym mieć pewność, że wybrałam zegarek z dobrym mechanizmem, który nie stanie po roku. Nie rozumiem też skąd takie rozbieżności w cenach. Na różnych stronach internetowych cena tego samego modelu potrafi wahać się o 800 złotych, co lekko mnie zaniepokoiło. Czy według Was to normalne? A może macie jakieś inne ciekawe propozycje w tej cenie? Zależy mi na tym żeby widoczny był mechanizm, ponieważ osoba obdarowywana takie preferuje. Będę wdzięczna za wszelką pomoc.
-
Przez luk35
Witam Panowie! Ostatnio założyłem post na forum w sprawie Divera do 5k. Dziękuję za odzew (przede wszystkim) badając to szerokie spektrum, wybrałem 3 kandydatów i nie mogę się zdecydować. Jeśli ktoś by się nudził i mógłby wyrazić swoje zdanie/pomoc w wyborze bede dozgonnie wdzięczny.
Dodam tylko że nie nurkuje i byłby to zegarek raczej codzienny.
-