Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

smokus1234

jak sprawdzić autentyczność zegarka omega seamaster co-axial chronometer 600 m z czarnym skorzanym paskiem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dostałem na święta zegarek omega seamaster i chciałem się dowiedzieć czy jest on oryginalny czy jest to jakaś replika, nie dostałem go z papierami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem replika.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli uważasz że osoba od której ją dostałeś była w stanie wydać na prezent około 6,000$  by Cię obdarować na Święta, wstaw zdjęcie zegarka, jeśli nie to , 100% nic nie warta podróbka, nie replika, bo te najczęściej kosztują tyle co oryginały.....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuć zdjęcia to będziemy mogli powiedzieć Ci, czy stałeś się posiadaczem Omegi, czy podróby.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli uważasz że osoba od której ją dostałeś była w stanie wydać na prezent około 6,000$ by Cię obdarować na Święta, wstaw zdjęcie zegarka, jeśli nie to , 100% nic nie warta podróbka, nie replika, bo te najczęściej kosztują tyle co oryginały.....

Jeśli uważasz że osoba od której ją dostałeś była w stanie wydać na prezent około 6,000$ by Cię obdarować na Święta, wstaw zdjęcie zegarka, jeśli nie to , 100% nic nie warta podróbka, nie replika, bo te najczęściej kosztują tyle co oryginały.....

Jeszcze jakieś zdjęcie potrzebne? Generalnie na klamrze zegarka są numery seryjne 94521813 i jakieś litery JAH

Przepraszam za złą jakość zdjęć

Przez jakość zdjęć nie widać tych liter na klamrze ale zaraz obok numeru jest JAH a po drugiej stronie 54

post-102168-0-73007800-1514552256_thumb.jpeg

post-102168-0-70960000-1514552283_thumb.jpeg

post-102168-0-35252500-1514552857_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paskudna podróba

co sprawia. Ze jest to podróbka a nie jakąś replika? I ile mniej więcej jest to warte?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co sprawia. Ze jest to podróbka a nie jakąś replika? I ile mniej więcej jest to warte?

Nic to nie warte. Kupę wstydu co najwyżej.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche się zawiodłem wiedziałem że napewno nie jest oryginalny ale miałem nadzieję że jest to chociaż jakąś replika o jakiejś wartosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic, juz pisalem ze replika kosztuje tyle samo, lub wiecej niż oryginał.

Replikę, np udanego modelu produkuje wlasciciel marki lub osoby przez niego upoważnione.

To jest zwykla, bazarowa, azjatycka podróbka.

Ktos Cie oszukał dając taki prezent.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to jest replika zegarka ?

Replika jest to zegarek identyczny lub bardzo podobny do produkowanego wcześniej przez tę samą firmę (lub wyprodukowany przez inną firmę, ale posiadającą prawa do produkcji po przejęciu nazwy, uzyskaniu zgody itp). Czyli REPLIKA Omegi to zegarek wyprodukowany przez Omegę np w hołdzie dla modelu z przed lat.

po drugie 

Ustawa Prawo własności przemysłowej 

Art. 305. 1. Kto, w celu wprowadzenia do obrotu, oznacza towary podrobionym znakiem towarowym, zarejestrowanym znakiem towarowym, którego nie ma prawa używać lub dokonuje obrotu towarami oznaczonymi takimi znakami, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca przestępstwa określonego w ust. 1 podlega grzywnie.

3. Jeżeli sprawca uczynił sobie z popełnienia przestępstwa określonego w ust. 1 stałe źródło dochodu albo dopuszcza się tego przestępstwa w stosunku do towaru o znacznej wartości, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche się zawiodłem wiedziałem że napewno nie jest oryginalny ale miałem nadzieję że jest to chociaż jakąś replika o jakiejś wartosc

Witam dostałem na święta zegarek omega seamaster i chciałem się dowiedzieć czy jest on oryginalny czy jest to jakaś replika, nie dostałem go z papierami.

Wiedzac ze to syf, pytasz czy oryginał?

Pisalem do Ciebie, ze jesli uwazasz iz ktos kto Cie obdarował mogl wydac 6000$ to pokaz zegarek, jesli nie to podróbka , a Ty z premedytacją wstawiasz zdjecie tego bubla?

Wstyd!!!

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiedzac ze to syf, pytasz czy oryginał?

Pisalem do Ciebie, ze jesli uwazasz iz ktos kto Cie obdarował mogl wydac 6000$ to pokaz zegarek, jesli nie to podróbka , a Ty z premedytacją wstawiasz zdjecie tego bubla?

Wstyd!!!

- osoba która dała mi ten zegarek była by wstanie bez problemu kupić ten zegarek, ale pytanie czy mi? Nie znam się na zegarkach więc chciałem zaciągnąć opini a ty z spina do mnie wylatujesz że z premedytacją wstawiłem zdjęcia? Wstyd to powinno być tobie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- osoba która dała mi ten zegarek była by wstanie bez problemu kupić ten zegarek, ale pytanie czy mi?

Tak, każdy ma takiego dziadka lub wujka, który mógłby kupić, ale jakoś dziwnie nigdy nie kupi oryginału...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, każdy ma takiego dziadka lub wujka, który mógłby kupić, ale jakoś dziwnie nigdy nie kupi oryginału...

dokładnie, jak widać :)

http://www.swiat-zegarkow.com/omega/item/2436-ome-215 sprawdźcie ten link jest identyczny z tym co dostałem ją? Jest to ten zegarek czy podróbka podróbki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się panowie- że takie stałe powielanie linków do tych podróbek - tylko im klientów podsyła... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.