Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rafalczapa

Atlantic z ringiem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kolegów

Właśnie kupiłem i zapłaciłem za zegarek Atlantic, pytanie o kolor ringu, czy to rzadka wersja czy nie, miałem kiedyś dwa i oba były z czarnym, a tu jakby brązowy ? Zdjęcie sprzedawcy.5b0ea6b8b4a828f2d77e45283b56d1ba.jpg

Za wszelkie uwagi co do ewentualnych nieoryginalność z góry dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dzieki ! Czytałem ten wątek przed zakupem, napisano tam, że złoty ring zieleniał, pytanie czy mój jest fabrycznie brązowy czy złoto przeszło w taki kolor ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno powiedzieć. Na tarczy jest sporo patyny. Luma na indeksach godzinowych oryginalnie była jasna, a dzisiaj jak sam widzisz jest w odcieniu podobnym jak ring.

Zegarek jest oryginalny i to jest najważniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno powiedzieć. Na tarczy jest sporo patyny. Luma na indeksach godzinowych oryginalnie była jasna, a dzisiaj jak sam widzisz jest w odcieniu podobnym jak ring.

Zegarek jest oryginalny i to jest najważniejsze.

raz jeszcze dzięki , w piątek powinien przyjść to będę widział na pewno jaki to kolor

PozdR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuć zdjęcia do działu o Worldmaster'ach. Jedno jest raczej pewne, nie jest niebieski :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuć zdjęcia do działu o Worldmaster'ach. Jedno jest raczej pewne, nie jest niebieski :-).

Kurcze ! Albo zostanę nabity w butelkę albo to jest DOKŁADNIE TEN zegarek !!!f67288965b1206070a88da633c2879ed.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa sprawa. Nawet pasek ten sam. Jeśli sprawa jest "czysta" to będziesz miał dodatkowy plusik w postaci historii tego egzemplarza .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa sprawa. Nawet pasek ten sam.

sam nie wiem co o tym myśleć, czekam co przyjdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa sprawa. Nawet pasek ten sam. Jeśli sprawa jest "czysta" to będziesz miał dodatkowy plusik w postaci historii tego egzemplarza .

nie wytrzymałem, po otrzymaniu od Sprzedawcy (przeurocza Kobieta) skanu nadania zegarka zadałem pytanie, oto fragmenty odpowiedzi:

"

Nic mi na ten temat nie wiadomo ale nawet tło wygląda jak moja kanapa, nigdy nie interesowałam się zegarkami aczkolwiek raz wysłałam zapytanie do firmy atlantic myślałam aby podarować im to jako eksponat ale odpisano mi że to dość popularny model. Więc zaniechałam. Zegarek należał do ojca mojego dziadka, który podejrzewam zakupił go we Francji, gdyż tam przebywał na emigracji

"

"

Nie jestem pasjonatką ani kolekcjonerem, chociaż mój mąż nosi atlantica, nawet pytałam kiedyś czy go nie odnowić ale nie był zainteresowany więc nie widzę sensu trzymania zegarka w szafce, podejrzewam ze jest pan hobbystą i mam nadzieję ze będzie pan zadowolony :)

"

jestem zadowolony :-)

cd.

Pani znalazła i podesłała mi zdjęcia, które wysłała do Atlantica c8df92415378bd53db20610e4ed7e973.jpg6e6e19c45310051c2fc8b16583ece238.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Świat jest mały" :-). No to masz zegarek, który nie jest anonimowy. Gratulacje. Teraz już musi zostać taki jaki jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Świat jest mały" :-). No to masz zegarek, który nie jest anonimowy. Gratulacje. Teraz już musi zostać taki jaki jest.

no musi dzięki i pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kowal_86

Gratulacje, w końcu "prawdziwy zegarek po pradziadku" i z historią, a nie rolnix znaleziony na strychu.

Co zamierzasz z nim zrobić? Przegląd, mycie, zostawisz taki jak jest?

edit: spoźniłem się z pytaniem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, w końcu "prawdziwy zegarek po pradziadku" i z historią, a nie rolnix znaleziony na strychu.

Co zamierzasz z nim zrobić? Przegląd, mycie, zostawisz taki jak jest?

edit: spoźniłem się z pytaniem :)

teraz prawdę powiedziawszy nie wiem, na pewno czyszczenie i smarowanie mechanizmu, delikatna polerka koperty i szkiełka, myślałem o odświeżeniu bardzo delikatnym tarczy ale chyba zostawię z paprochami ;-)

Jak myślicie ? Co byście zrobili na moim miejscu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę ciekawa historia z tym Atlantikiem,zostaw jak jest tylko wskazówkę minutową skombinuj i będzie cacy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co z nią nie tak, poza tym, że się luma wykruszyła :)? A zegarek fajny, fajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kowal_86

Ja na twoim miejscu na pewno też zacząłbym od mycia, smarowania i regulacji mechanizmu. Co do warstwy wizualnej to oprócz wymiany szkła; nie wiem czy dobrze widzę, ale wydaje mi się trochę zasyfione; wyczyszczeniu i nałożeniu nowej warstwy świecącej na wskazówki nie ruszałbym nic. Mycie tarczy zawsze niesie ze sobą ryzyku, że brud zejdzie razem z farbą, a przy polerowaniu koperty zgubią się jej kanty i linie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na twoim miejscu na pewno też zacząłbym od mycia, smarowania i regulacji mechanizmu. Co do warstwy wizualnej to oprócz wymiany szkła; nie wiem czy dobrze widzę, ale wydaje mi się trochę zasyfione; wyczyszczeniu i nałożeniu nowej warstwy świecącej na wskazówki nie ruszałbym nic. Mycie tarczy zawsze niesie ze sobą ryzyku, że bród zejdzie razem z farbą, a przy polerowaniu koperty zgubią się jej kanty i linie.

Witaj, mówiąc delikatna polerka mam na myśli nadanie błysku delikatnego z zostawieniem rysek, ręcznie na filcu z zieloną pastą, też zależy mi na ostrych krawędziach koperty, a o tarczy to pędzelkiem paprochy, nie na mokro pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważaj na starą lumę na indeksach godzinowych. Potrafi się wykruszyć od samego patrzenia :-). Koperta jest w bardzo dobrym stanie. Wystarczy ją tylko odtłuścić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszedł ! dla ciekawych zdjęcie werku przed czyszczeniem, pozdR 7c66fc8680a9013e8fff0d542a0af428.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kowal_86

Witaj, mówiąc delikatna polerka mam na myśli nadanie błysku delikatnego z zostawieniem rysek, ręcznie na filcu z zieloną pastą, też zależy mi na ostrych krawędziach koperty, a o tarczy to pędzelkiem paprochy, nie na mokro pozdrawiam !

A... tak to inna rozmowa :) . Wrzucaj postępy z prac bo sam jestem ciekawy efektu końcowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A... tak to inna rozmowa :) . Wrzucaj postępy z prac bo sam jestem ciekawy efektu końcowego.

dzisiaj wiozę do mojego Mistrza i jadę na ferie z rodziną, po powrocie mam nadzieję będzie gotów, pozdR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze wygląda, nie był często rozkręcany.

a do tego przekręciłem koronką 1 obrót i ruszył dzielnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś odebrałem od Mistrza, mechanizm wyczyszczony, nasmarowany i wyregulowany, tarcza wydmuchane paprochy, nic wiecejbede2d6b355f0b626b208dc8c0a0df27.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.