Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lenybo

Wymiana szkła Seagull 1963

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Koledzy,

Znajomy potrzebuję zmienić szkło w Seagullu 1963 czy wiecie, gdzie można dostać nowe plexi lub szafirowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przerabialem to, trzeba wymienić u zegarmistrza. Wybór plexi jest duży, zegarmistrz napewno coś dobierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przerabialem to, trzeba wymienić u zegarmistrza. Wybór plexi jest duży, zegarmistrz napewno coś dobierze.

A gdzie wymieniałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U Poznańskiego zegarmistrza. Każdy inny też się nada. Byle nie bateryjkarz, choć może i taki da radę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalnego nigdzie nie kupisz. Trzeba dobrać zamiennik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Frozenn
      Witam. Zegarek w świetnym stanie, pełen zestaw sklepowy. Bez mała jak nowy, absolutnie żadnych śladów użytkowania (poza naturalną patyną oczywiście, dzięki której kopertę pokrywa unikalny, delikatny wzór - każdy patynuje nieco inaczej :)) Ode mnie forumowe 8,5-9/10, ciężko obiektywnie ocenić zegarek z takiego materiału, bo albo się jest jego zwolennikiem albo się go nienawidzi i unika. Brąz po prostu zaczyna pracować z odmiennym pH skóry po pierwszych kilku kontaktach. Osobiście nie traktuję patyny jako rys czy zużycia. Zresztą, drogi potencjalny kupcu, sam dokonaj swojej oceny.

Zegarek świeżej produkcji i zakupu: 02/2025. Noszony na zmianę z innymi, uszanowany i użytkowany zgodnie ze sztuką. Marki Venezianico raczej przedstawiać nie trzeba. Świetny design, materiały, trwałość i sprawdzone mechanizmy. Ten tutaj, to akurat nie lada gratka dla fanów patyny i szwajcarskich automatów :))

Trochę specyfikacji:
      - 42mm średnicy bez korony
      - 49mm L2L
      - około 13mm grubości
      - koperta, bezel, wkładka, korona z brązu 
      - szkło szafirowe, płaskie 
      - uszczelnienie 30 atmosfer
      - zakręcana, sygnowana korona
      - mechanizm Sellita SW200-1, automat
      - pięknie szlifowane, nakładane indeksy
      - szlifowany, zdobiony dekiel
      - gumowy, bardzo wygodny pasek

Krótko o mechanizmie: znana i trwała konstrukcja Sellity, napędza większość zegarków w przedziale cenowym 2,5-9k zł, 26 kamieni, 4 cykle na sekundę czyli 28800 bph, wskazówka płynie miło dla oka. Mechanizm ma świetne osiągi, noszony na codzień spieszy się +1 sekundę na dobę, czasem +2, a czasem pójdzie równo bez odchyłki, uśredniając, robi +1. Świetny rezultat, bez mała jak chronometr Nie noszony, odpoczywa w rotomacie, mechanizm nie ma zastojów.

W zestawie, poza oczywiście zegarkiem, znajduje się wszystko to, co otrzymujemy w salonie przy zakupie nowego. Począwszy od pudełek, przez komplet dokumentów: karta cyfrowej instrukcji, dowód zakupu, certyfikat, mapa Wenecji, sklepowa zawieszka, wszystko ująłem na zdjęciach. Dodatkowo dorzucam dokupiony, brązowy pasek skórzany, nigdy nie używany. Fabryczna guma jest świetna!

Obecnie cena nowego w tej konfiguracji waha się w granicach 4800 - 5200 złotych, w zależności od sprzedawcy i jego marży. Cena z zawieszki to 4990, natomiast kwota jaka mnie interesuje za ten świetny sprzęcik to 3200 złotych, do niewielkiej negocjacji. Stanowi to około 65% ceny nowego. Moim zdaniem warto, kupując tutaj masz bez mała nowy i uszanowany zegarek za 2/3 ceny Koszt paczkomatu po mojej stronie, odbiór własny oczywiście również jest możliwy. Ewentualnie zaproponuj inny sposób dostawy - dogadamy się. Dla ciekawskich - rozważam przesiadkę na Orisa Sixty Five, również w brązie, stąd decyzja o sprzedaży, a póki co, niestety nie mogę pozwolić sobie na dwie takie perełki na raz.

Zapraszam do galerii poniżej oraz do rozmów.
      Pozdrawiam gorąco,
      Maciej.

PS. Zdjęcia autentyczne, bez fotoszopowania i innych bajerów.

• Przez Premy
      Do sprzedania HKED ED 63 (Seagull 1963) w wykonaniu mikrobrandu z Hong Kongu.

Reedycja prototypu zegarka Sił Powietrznych Chińskiej Armii Ludowo-Wyzwoleńczej z lat 60tych XX w. Zegarek zamówiony w październiku 2024, od tamtej pory grzecznie leży w pudełku
      Mechanizm - chronograf ST 1901.
      Szerokość koperty: 38mm
      Szerokość paska: 18mm
      Szkło: szafirowe

Stan: jak nowy (nie nosi znamion użytkowania).
      Sprzedaję wraz z oryginalnym, skórzanym paskiem + skórzanym paskiem NATO  + zapakowany w pudełko po SEIKO. 

Stan: 10/10
      Odbiór osobisty w Warszawie lub wysyłka paczkomatem.

Cena: 1350,00 PLN

• Przez koorchuck
      Sprzedam rzadką wersję Pro Treka PRW S-3100 z szafirowym szkiełkiem, solarem, radio controlled i innymi bajerami znanymi z Multiband 6. Był dostępny dość krótko w sprzedaży i z tego, co widzę, to teraz można go znaleźć tylko na eBay.
      Kupiony 2, może 3 lata temu, nowy kosztował 1300 zł. Noszony przez jakiś czas na co dzień, w góry, na rower itp. Nie był tyrany przy żadnych ciężkich robotach. 
      Stan zachowawcze 7, ale na 8 pewnie by się też mógł załapać. Szkło oczywiście czyste, dekiel i koperta też, jedynie pasek wyślizgany i trochę porysowany.

Cena - 650 zł z dostawą paczkomatem.

• Przez Wahnik
      Dzień dobry,
      Zdecydowałem się wystawić zegarek, który służył mi kilka lat. Certina DS Blue Ribbon należy do rzadziej spotykanych diverów
      Choć używany był z poszanowaniem to ryski w miejscach newralgicznych oczywiście są, stan oceniam na 7/10 .
      Zegarek napędza kwarcowy caliber Eta 955.112 montowana w wyższych modelach. Posiada 7 kamieni, co na kwarc jest sporo.
      Ogólnie jest to mocny podwodnik z zaworem helowym. Zegarek sprzedaję na firmowym pasku przyciętym do nadgarstka około 18 cm.
      W cenie zegarka dołączam miękki pasek gumowy i nurkową drabinkę.
      Oto specyfikacja:
      Model C007.410.17.051.01
      EAN 7612307141718
      Średnica                     42,5 mm
      grubość                      13,5 mm
      Szerokość w uszach  21 mm
      Wodoszczelność       330 m       
      Waga z paskiem        139 g.

Koperta stalowa, koronka zakręcana, zawór helowy, szafir z antyrefleksem, data, świecące wskazówki i indeksy: SuperLuminova, obrotowy bezel,
      podwójne zabezpieczenie wodne DS (Double Security), zamek na pasku z podwójnym zabezpieczeniem, sygnowana koronka.
      Z góry dziękuję za tolerancję przy oglądaniu zdjęć - to nie jest moja mocna strona 😉 na żywo zegarek wygląda lepiej.

Za zegarek z kompletnymi papierami i pudłem oraz dwoma dodatkowymi paskami w gratisie życzę sobie 780,00 zł ew. do lekkiej negocjacji.
      W okolicach Warszawy mogę umówić się na spotkanie, lub wysyłam InPostem za 20 zł. Polecam ten zegar jako solidny i efektowny diver.

• Przez Marqo
      Hej hej, szukam szkła szafirowego do Seiko SRPA21. Raczej proste, nie żadne wypukłe. Nie musi mieć powłoki AR, ewentualnie od wewnętrznej strony. Może komuś zalega w szufladzie.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.