Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

fxmike

https://www.seiyajapan.com - czy korzystał ktoś z tego / zna ktoś ten serwis?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Przymierzam się do zakupu seiko alpinist i patrzę różne opcje. W Polsce w zasadzie jest niedostępny albo dostępny za kosmiczne pieniądze (2,5k zł). Tu natomiast - https://www.seiyajapan.com/collections/seiko/automatic - cena nie dość, że nie przeraża to jeszcze zachęca do dorzucenia czegoś więcej do koszyka :) Pytanie do Was drodzy forumowicze - czy ktoś z Was miał do czynienia z tym serwisem i może go polecić/odradzić? Byłbym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla naszych uzytkownikow v fore v Czechach wszystko jest OK. 

Przeczytaj to: 

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/45465-higuchi-a-seijapan

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/58355-recenze-obchodu/?hl=seiyajapan

Ja nie mam osobistego doswiadcenia. 

Jest: Rolex Explorer I, Prim Sport Igen, Traser Automatic Master, Ruhla chronograph

Doświadczenie: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/94813-sborez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sklep jest godny polecenia, ale wysyłka z Japonii, zatem opłaty celne niemal pewne (+ ok. 25%). Można kupić taniej (forumowy bazarek lub ebay).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tamtym roku kupiłem od seiyajapan Seiko SARG009. Kontakt, przesyłka, pakowanie naprawde wszystko bez zastrzeżeń. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po jakim czasie od wyslania im dokunentow na maila puszcza mi EMS w obieg? Ni moge sie tam dodzwonić. 9e42bb843ad395884c26cc3478e34c7a.jpg

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po jakim czasie od wyslania im dokunentow na maila puszcza mi EMS w obieg? Ni moge sie tam dodzwonić.

Trzeba próbować wszystkie dostępne numery, ktoś w końcu poda Ci nr gdzie czegoś dowiesz się :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba próbować wszystkie dostępne numery, ktoś w końcu poda Ci nr gdzie czegoś dowiesz się :rolleyes:

A wiesz kiedy moga yo puscic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojęcia jak jest w Zabrzu, gdzie indziej (Pruszcz), to kilka godzin i dalej jedzie. Już dawno powinieneś go mieć.

Ja z tego sklepu dostałem przesyłkę w niecałe 48 godzin (jakieś 36h-38h, to był rekord).

Z tego co widzę to jest w WER już 3 dni, coś to dziwnie wygląda, dobijaj się. To chyba było wysłane przez DHL?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojęcia jak jest w Zabrzu, gdzie indziej (Pruszcz), to kilka godzin i dalej jedzie. Już dawno powinieneś go mieć.

Ja z tego sklepu dostałem przesyłkę w niecałe 48 godzin (jakieś 36h-38h, to był rekord).

Z tego co widzę to jest w WER już 3 dni, coś to dziwnie wygląda, dobijaj się. To chyba było wysłane przez DHL?

EMS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EMS

To nie zmienia faktu, że za długo jest w WER. :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslalem ze jak wysle maila z tymi screenami itd to puszczaja do mnie na Lubań i przy dobiorze uiszczam opłaty. A tu nie wiadomo.

Udało się dodzwonić. Nawet uprzejmy Pan celnik powiedział mi, że przesylka zostanie odprawiona w okolicach! 25!!!! Hahahaha niezły ekspres.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslalem ze jak wysle maila z tymi screenami itd to puszczaja do mnie na Lubań i przy dobiorze uiszczam opłaty. A tu nie wiadomo.

Udało się dodzwonić. Nawet uprzejmy Pan celnik powiedział mi, że przesylka zostanie odprawiona w okolicach! 25!!!! Hahahaha niezły ekspres.

To jakiś żart, nawet jak miałem przesyłkę EMS to tyle to nie trwało, max 1 dzień.

Płaciłem na poczcie przy odbiorze, po prostu pojechałem na pocztę (sobota), elegancko wziąłem panią za kubraczek, znaleźliśmy paczkę, zapłaciłem i po sprawie. :)

Z panami nie wiem jak postępować :P  :lol: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakiś żart, nawet jak miałem przesyłkę EMS to tyle to nie trwało, max 1 dzień.

Płaciłem na poczcie przy odbiorze, po prostu pojechałem na pocztę (sobota), elegancko wziąłem panią za kubraczek, znaleźliśmy paczkę, zapłaciłem i po sprawie. :)

Z panami nie wiem jak postępować

Mogłem zamówić i Singapurca. Juz dawo by byla. Moze nawet i bez opłat. 3 tyg paczka bedzie szla w samej Polsce. Żenada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogłem zamówić i Singapurca. Juz dawo by byla. Moze nawet i bez opłat. 3 tyg paczka bedzie szla w samej Polsce. Żenada

Singapur, czy Tokio, to w tym przypadku nie ma znaczenia, wszystko zależy od WER przez które idzie do Ciebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Singapur, czy Tokio, to w tym przypadku nie ma znaczenia, wszystko zależy od WER przez które idzie do Ciebie :)

Zabawne ze w 3 dni paczka pokonala tysiace km miedzy kontynentami a w Polsce 300 km będzie pokonywać 3 tygodnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabawne ze w 3 dni paczka pokonala tysiace km miedzy kontynentami a w Polsce 300 km będzie pokonywać 3 tygodnie

To nie jest zabawne, to jest tragiczne.

Dla czego nie wziąłeś opcji przesyłki przez DHL, chciałeś zaoszczędzić, a nuż się uda na cle?

DHL ma własne agencje celne i idzie to migiem, nie ma szwendania się paczek po całym kraju i opóźnień :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież wiadomo ze EMS idzie na cło. Kazdy EMS, musiały by byc tam dokukenty.

A DHL nie wybrałem bo na stronie Japan post podawali że EMS idzie do 5 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież wiadomo ze EMS idzie na cło. Kazdy EMS, musiały by byc tam dokukenty.

A DHL nie wybrałem bo na stronie Japan post podawali że EMS idzie do 5 dni.

Tylko EMS podaje ilość dni do kraju, a nie do odbiorcy. Paczki z EMS idą naszą pocztą, przez WER poczty, i teraz masz 5+55 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko EMS podaje ilość dni do kraju, a nie do odbiorcy. Paczki z EMS idą naszą pocztą, przez WER poczty, i teraz masz 5+55 :)

O tym nie pomyślałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tym nie pomyślałem

Nie chcę Cię martwić, ale wiesz co dzieje się na poczcie z paczkami :(

Tutaj jeszcze wybrałeś totlotek, dojdzie, nie dojdzie, choć szanse większe jak w totku 50/50% że dojdzie, bądź dobrej myśli i coś na tacę wrzuć jak dojdzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoje żarty dodają otuchy. Nie ma co... ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He, he, sam to przerabiałem, strach jest, ale zawsze kończyło się dobrze :)

Poza jednym wyjątkiem, ale to był palec Boży, ustrzegł mnie przed głupotą i nie zmartwiłem się bo przesyłka (zegarek) była za pobraniem (nigdy tego nie robię, ale coś mnie tknęło) i zginęła w WER Pruszcz Gdański  :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja Cię pocieszę że trochę miałem przesyłek EMS z Japonii - akurat nie od seyia ale innych - i wszystkie doszły bez problemu. Oczywiście wszystkie poszły na cło ale z tym się liczyłem. Niestety czas "obróbki" w Polsce wydłuża się coraz bardziej, kilka lat temu od wysyłki do odbioru było 5-7dni, teraz znacznie dłużej, pewnie szukają kasy gdzie się da.

Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sklep sprawdzony, ale vat jest pewny. Akurat Alpinista jeszcze idzie dorwać inaczej niż bezpośrednio z Japoni, ja bym się porozglądał choćby po ebayach w EU żeby opłat nie było dodatkowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.