Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bardzo ktoś coś napisze. zegarek nie ma nic wspólnego z rosyjskimi tym bardziej radzieckimi. współczesny wyrób. Marka Aviator to zdaje się Litwa, na dodatek z kwarcem zapewne jakimś tanim japońcem. Kolekcjonersko bezwartościowy. Jak się podoba do noszenia to czemu nie?

Moje prywatne zdanie? 300 to za drogo. Można kupić coś o wiele ciekawszego, ale to kwestia gustu.

Żeby z tanim japońcem :). Kolega który jest stewardem w Locie (mają te zegarki w swoim Airkiosku) mówił mi, że to straszna tandeta (wg niego chińszczyzna), ale nie miałem okazji obejrzeć "na żywo".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam kilka zegarków i chciałbym się coś więcej o nich dowiedzieć czy mają jakąś wartość oprócz sentymentalnej jestem od niedawna na forum i trochę się interesuję zegarami. Pozdrawiam adrek.

qVPgCz5l.jpg

H8kItbul.jpg

LlpbLRZl.jpg

t4y3wkkl.jpg

srwpy9al.jpg

VfkMn1il.jpg

2GKLBayl.jpg

T8y3uIKl.jpg

7eFVqUXl.jpg

YRH9uLal.jpg

tGcNqKvl.jpg

Ag4KIXnl.jpg

hFYUfMHl.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej na forum Ci nikt nie wyceni zegarków. Zobacz na Allegro po ile chodzą. ps. jakbyś chciał się pozbyć Poljotów kostek to pw :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jw.

@adrek88 lubimy gadać o sowieckich zegarkach ale  "nie lubimy"  tutaj ordynarnych pytań o wartość/wycenę. Pokazałeś fajne sztuki (szczególnie sławki i kamę) ale chcąc zorientować się co i jak z ich wartością, to najszybciej się cokolwiek dowiesz wklepując logo z tarczy do wyszukiwarki allegro :)

Ostatnia fotka to "pobieda" jeżeli nie znasz cyrylicy...  No i drugi prezentowany czasomierz nie jest sowietem - to delbana

Edytowane przez cofer

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie o to mi chodziło nie chcę ich sprzedawać to pamiątki po dziadku myślałem że to jakieś podróbki z bazaru ale skoro mówicie że to całkiem porządne czasomierze to koło mi to słyszeć. Pozdrawiam adrek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@adrek88 pytania o oryginalność są jak najbardziej na miejscu! wszystkie zegarki wyglądają na OK. Nie pokazałeś ich mechanizmów, a to by rozstrzygnęło wszelkie wątpliwości. Raczej jest mało prawdopodobne, że że są tam jakieś 'niespodzianki'...

Jak dla mnie jak już napisałem: rodzynkami w tym zbiorze są dwie sławki z 2-giej moskiewskiej (tzw pancernik i lodówka) oraz śliczna kama z niebieską lumą na indeksach z czistopolskiej fabryki zegarków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W miarę możliwości otworze zegarki ale nie mam klucza więc odkręcanych nie rozbiorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słusznie! jak chodzą i funkcjonują, to po cholerkę bez potrzeby otwierać? tym bardziej, że akurat te zegarki co masz raczej nie są przedmiotem podmianek i kombinacji mechanizmów...

no może tylko z wyjątkiem:

1) "kamy" - do nich czasem dr Frankenstein lubi przeszczepić werk od "pobiedy" (gabarytowo zgodny)

2) także sławka-pancernik, która jest automatem. Podzespół samonaciągu jest dosyć delikatnym elementem i zdarza się, że grzebacze/naprawiacze idą na skróty i leczą problemy zdrowotne poprzez ...kastrację :) czyli demontują wahnik i zegarek trzeba nakręcać manualnie

_ _ _ _ _

Zanieś do majstra na wymianę szkiełek poljota-budzika (raczej nie da się już go wypolerować) i pobiedę - to nie są duże koszty (góra 10zł/sztuka) i będzie git!

Śwajcar-delbanka też śliczna! tyle że kuternoga, więc musisz gdzieś zdobyć kopertę. Myślę, że to nie powinno być trudne

Edytowane przez cofer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę, tego Poljota z budzikiem też gdzieś mam, całkiem możliwe, że jeszcze chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

042301a2e6f0f331gen.jpg

co możecie powiedzieć na temat tego zegarka ? ponoć jest złoty,czy ma jakąś wartość ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co możecie powiedzieć na temat tego zegarka ? ponoć jest złoty,czy ma jakąś wartość ?

Pokazałeś jedno zdjęcie więc nawet nie stwierdzimy czy jest złoty. Pokaż jeszcze dekiel. A tak poza wszystkim to oczywiście znasz regulamin i forum i punkt mówiący że na forum nie wyceniamy zegarków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3f4f9b28ef1047fbgen.jpg

f8433962b05f55fbgen.jpg

8ee71e0e59b9a230gen.jpg

Jakość zdjęć jest fatalna ale niestety nie mam w tej chwili normalnego  aparatu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy. Zegarek jest złoty. Wartość takiego zegarka to wartość złota w cenie złomu + ok 10%. Trzeba by znać wagę złota w tym zegarku.

To tak z grubsza.

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadło mi coś takiego i pytam więc co to jest:

post-41866-0-31599200-1456960767_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadło mi coś takiego i pytam więc co to jest:

Sławetny Mir z mirami :)  Czyli model Mira z logiem w czterech językach. Wbrew pozorom całkiem niezły stan bo tarcza przejrzysta i koperta oryginalna co najważniejsze. Zresztą 100% oryginał.

Mir to w sumie pokrewny Wostoka. Tylko nie pytaj za chwilę ile jest wart :angry::D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam regulamin więc nie pytam... No chyba że na priv to z chęcią się dowiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomożecie?

post-86560-0-33330200-1457040122_thumb.jpg

post-86560-0-54922300-1457040265_thumb.jpg

Edytowane przez frauszil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej :)

Szukam jakiegoś Komandira dla kolegi.

Czy taki będzie cokolwiek wart (oczywiście nie pytam o cenę), czy lepiej odpuścić?

wostok_zpsk8vnodds.jpg

Jaki to może być orientacyjny rok produkcji?

werk: 2414A

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kolega chce go nosić na codzień to lepiej żółtego nie bierz. Strasznie obłażą. Obstawiam że to lata 90-91.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Obstawiam że to lata 90-91.

A nawet późniejsze, 1993 ? Pomimo CCCP na tarczy.

"RUŚ" to już noworusy.

(Choć przecież możliwe, że to składak i wszystko oprócz tarczy jest starsze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi