marcint 24 #76 Napisano 29 Maja 2018 Kupiłem na CW właśnie. Nie wiem czy to "był deal of the day". zobaczyłem że jest to wersja "J' i kliknąłem Przyszedł w 6 dni. Cena (płaciłem w funtach) 128 + 36 myto = 164 * 4.85 wychodzi około 795 peelenów. Zdaje się że L2L to 41mm jedynie i robi to potężną różnicę w ogólnym odbiorze zegarka. Wydaje się o wiele mniejszy niż zegarki o średnicy 42mm - dziwna sprawa.Nie ukrywam że pierwsze wrażenie było: "pójdzie do ludzi" Ma naturalnie rozjechane indeksy na kilku godzinach (jak to Seiko), ale nie kłuje to po oczach za bardzo.Tarcza w słońcu jest piękna jak pupa J Lo. Dzisiaj założyłem go na cały dzień. Jak nie dojdziemy do porozumienia to wyląduje na zatoce.idzie na sprzedaż czy zostaje ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #77 Napisano 29 Maja 2018 idzie na sprzedaż czy zostaje ?Dogadaliśmy się. Zostaje na razie. Dam znać jak zmienię zdanie. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8381 #78 Napisano 30 Maja 2018 To dobry wybór Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sashimi 51 #79 Napisano 4 Czerwca 2018 Mam i ja Pomysł z Japonii, zrealizowany w Malezji a zakupiony w USA, hehe. Dziś dotarł.Faktycznie fabryczny pasek do bani. Mam nadzieję, że w krótkim czasie ubiorę Recrafta w bardziej cywilizowany pasek od forumowego Kolegi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8381 #80 Napisano 4 Czerwca 2018 Recraft w błękicie, graty Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sashimi 51 #81 Napisano 4 Czerwca 2018 Dzięki. Poczekajmy na pasek na razie piękny jest tylko na 50% 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #82 Napisano 4 Czerwca 2018 Czyli jest drugi SNKN37 na forum. Graty!!! 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sashimi 51 #83 Napisano 4 Czerwca 2018 Czyli jest drugi SNKN37 na forum. Graty!!!Hmmm. Widziałem kilka zdjęć na forum, więc sądziłem że jest ich więcej w rękach Kolegów. 11 dni podróży i dotarł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #84 Napisano 4 Czerwca 2018 Hmmm. Widziałem kilka zdjęć na forum, więc sądziłem że jest ich więcej w rękach Kolegów.Ja już nie mam, czyli zostaje Twój i z tego co tu widać to kolega Urbanator objawił swoją 37'ke. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sashimi 51 #85 Napisano 5 Czerwca 2018 Dzięki za info i pozdrawiam wszystkich Kolegów od Recraftów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #86 Napisano 5 Czerwca 2018 Mam i ja 20180604_164627.jpg50.jpg Pomysł z Japonii, zrealizowany w Malezji a zakupiony w USA, hehe. Dziś dotarł.Faktycznie fabryczny pasek do bani. Mam nadzieję, że w krótkim czasie ubiorę Recrafta w bardziej cywilizowany pasek od forumowego Kolegi.Gratki, niech się nosi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #87 Napisano 5 Czerwca 2018 łezka się kręci w oku jak się na niego patrzę ..a może jednak było nie sprzedawać ? 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sashimi 51 #88 Napisano 5 Czerwca 2018 Gratki, niech się nosi Gracias Fidelio łezka się kręci w oku jak się na niego patrzę ..a może jednak było nie sprzedawać ? Nikt nie mówi, że ponownie nie możesz nabyć, hehe. IMO dobra cena na Jomashop i trochę zdziwiony jestem bo bez żadnych opłat celno - podatkowych przyszedł. Może przez to, że to mój pierwszy zakup w USA. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #89 Napisano 5 Czerwca 2018 IMO z Recraftami jest tylko jeden problem... Niestety, z mojej perspektywy zasadniczy, czego dowiodły moje osobiste doświadczenia z SNKM97... Są dla mnie co do zasady za duże 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #90 Napisano 5 Czerwca 2018 IMO z Recraftami jest tylko jeden problem... Niestety, z mojej perspektywy zasadniczy, czego dowiodły moje osobiste doświadczenia z SNKM97... Są dla mnie co do zasady za duże Fidelio, jeżeli ci się podobają SRPC to sprawdź organoleptycznie. Będziesz zaskoczony jak mały może być zegarek o średnicy 44mm 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sashimi 51 #91 Napisano 5 Czerwca 2018 IMO z Recraftami jest tylko jeden problem... Niestety, z mojej perspektywy zasadniczy, czego dowiodły moje osobiste doświadczenia z SNKM97... Są dla mnie co do zasady za duże A widzisz, ze mną znowu odwrotny problem, bo mimo przeciętnego nadgarstka (18,5) podobają mi się większe zegarki i takich szukam. SNKN37 z wymiarami prawie 44mm jest akurat. Dobrze leży na ręku, nie przeszkadza. Mam większe zegarki i dopiero koło 46mm zaczynają być dla mnie odczuwalne i co muszę przyznać czasem przeszkadzają. W przypadku tego Recrafta nie dość, że chyba największy z nich to jeszcze w moim guście wizualno - kolorystycznym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #92 Napisano 5 Czerwca 2018 Fidelio, jeżeli ci się podobają SRPC to sprawdź organoleptycznie. Będziesz zaskoczony jak mały może być zegarek o średnicy 44mmTeraz doszedł też jeszcze jeden problem. Kiedy decydowałem się na SNKM97, to był to wówczas jeden z 3-4 zegarków, jakie miałem w swojej kolekcji. Dziś tych zegarków jest 10/11 i jest problem z ich noszeniem... Nie zmienia to jednak mojej generalnej oceny tej linii, którą uważam za jedną z najbardziej interesujących w całej ofercie Seiko. Fajnie, że w tej linii występują odważne oraz bardzo ciekawe zestawienia kolorystyczne A widzisz, ze mną znowu odwrotny problem, bo mimo przeciętnego nadgarstka (18,5) podobają mi się większe zegarki i takich szukam. SNKN37 z wymiarami prawie 44mm jest akurat. Dobrze leży na ręku, nie przeszkadza. Mam większe zegarki i dopiero koło 46mm zaczynają być dla mnie odczuwalne i co muszę przyznać czasem przeszkadzają. W przypadku tego Recrafta nie dość, że chyba największy z nich to jeszcze w moim guście wizualno - kolorystycznym.Ja pracuję nad tym, by nie przekraczać 40-41 mm średnicy... Nie zawsze jednak to się udaje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #93 Napisano 5 Czerwca 2018 Całą linię Recraft można smiało określić mianem: "Get The Funk Out"Z tym mi się kojarzą. Lata 70-80 i klimaty disco funky, marihuana, kokaina :) 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #94 Napisano 5 Czerwca 2018 Dlatego właśnie to są takie fajne zegarki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sashimi 51 #95 Napisano 5 Czerwca 2018 Teraz doszedł też jeszcze jeden problem. Kiedy decydowałem się na SNKM97, to był to wówczas jeden z 3-4 zegarków, jakie miałem w swojej kolekcji. Dziś tych zegarków jest 10/11 i jest problem z ich noszeniem... Nie zmienia to jednak mojej generalnej oceny tej linii, którą uważam za jedną z najbardziej interesujących w całej ofercie Seiko. Fajnie, że w tej linii występują odważne oraz bardzo ciekawe zestawienia kolorystyczne Ja pracuję nad tym, by nie przekraczać 40-41 mm średnicy... Nie zawsze jednak to się udaje Ja uznałem, po metodach organoleptycznych, że 44mm to jest w sam raz. Tak na luzie jako EDC. Oczywiście do garnituru mam 40mm a nawet z tego co pamiętam 37mm lub nawet 35mm Longines vintage, tyle że on jest jak dla mnie za mały w obecnych czasach. I chyba tylko dlatego tak rzadko gości na nadgarstku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sashimi 51 #96 Napisano 5 Czerwca 2018 Nie chcę zaśmiecać tematu jednym zegarkiem ale taki żarcik sytuacyjny. Próbowałem dziś uchwycić Seiko Recraft w jego naturalnym środowisku... (tak wiem słabe światło było) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #97 Napisano 5 Czerwca 2018 Fajny zestaw ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #98 Napisano 5 Czerwca 2018 sashimi - przestań wstawiać zdjęcia tej 37'ki bo bede musiał ja odpkupić 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8381 #99 Napisano 6 Czerwca 2018 Green Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #100 Napisano 6 Czerwca 2018 Green Lantern ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach