sashimi 51 #126 Napisano 15 Czerwca 2018 Gustowny zestaw Wysłane z mojego 6055P przy użyciu TapatalkaDziękuję uprzejmie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40658 #127 Napisano 16 Czerwca 2018 Dziś dotarł pasek ręcznie wykonany przez forumowego Kolegę As82. Pasek bardzo solidny, starannie zrobiony, zdecydowanie wyższa półka niż to co Seiko zakłada w secie. 24/22 mm, miał być 'oldschool' i jest Piękny zegarek i świetnie dobrany pasek :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sashimi 51 #128 Napisano 16 Czerwca 2018 Dzięki Paul221 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris.top 2 #129 Napisano 16 Czerwca 2018 Oto moja parka: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #130 Napisano 16 Czerwca 2018 Paski dobrane elegancko. Mimo wszystko mógłby być mniejszy. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #131 Napisano 16 Czerwca 2018 Oto moja parka: Dobra(na) z nich para Fajne paski im sprawiłeś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris.top 2 #132 Napisano 16 Czerwca 2018 pawelb29, fidelio: dzięki.Faktycznie są duże, jednak nie ogromne. Jestem z tych, co lubią większe zegarki. Jakoś bardziej do mnie "gadają", 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #133 Napisano 16 Czerwca 2018 pawelb29, fidelio: dzięki.Faktycznie są duże, jednak nie ogromne. Jestem z tych, co lubią większe zegarki. Jakoś bardziej do mnie "gadają", Z SNKM97 to i ja próbowałem się zaprzyjaźnić, ale jego wielkość jednak mnie pokonała 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #134 Napisano 16 Czerwca 2018 Piękna parka. Ich rozmiar to rzecz gustu i średnicy nadgarstka. Osobiście uważam że ich rozmiar jest świetny i tyle.Gdyby jeszcze te z serii SNKN miały 4R36 to już pełen wypas. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #135 Napisano 16 Czerwca 2018 Z SNKM97 to i ja próbowałem się zaprzyjaźnić, ale jego wielkość jednak mnie pokonała Nie tylko Ciebie. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8824 #136 Napisano 16 Czerwca 2018 Oto moja parka: brawo Ty. 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sashimi 51 #137 Napisano 16 Czerwca 2018 Oto moja parka: No powiem Ci |Stary poprzeczkę wysoko podnosisz. Jestem pod wrażeniem. A tak BTW to jakaś wariacja kolorystyczna SNKN37 czy inaczej nazwali model? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris.top 2 #138 Napisano 17 Czerwca 2018 (edytowane) To SNKN39. Oryginalnie ma pomarańczowy pasek parciany, ale strasznie nie praktyczny. Szybko się brudzi i jest twardy. Edytowane 17 Czerwca 2018 przez kris.top 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sashimi 51 #139 Napisano 17 Czerwca 2018 No właśnie. Wczoraj zdążyłem jeszcze wyczytać w sieci, że to 39-ka ale nie zdążyłem już edytować posta. W każdym razie dzięki za info. Z tymi paskami to chyba w budżetowych Seiko ogólny problem. Na czymś musieli zaoszczędzić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8824 #140 Napisano 17 Czerwca 2018 Nie tylko budżetowe, te droższe też są do wymiany. Wg mnie o paski dobrej jakości dbają microbrandy. Może marki bardzo drogie też, ale z tymi nie mam doświadczenia Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #141 Napisano 17 Czerwca 2018 Wg mnie o paski dobrej jakości dbają microbrandy. ...I forumowi paskorobowie 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris.top 2 #142 Napisano 17 Czerwca 2018 Dokładnie, w przypadku tych zegarków, zawsze trzeba się liczyć z dodiatkowym wydatkiem na odpowiedni pasek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sashimi 51 #143 Napisano 17 Czerwca 2018 Gdyby jeszcze te z serii SNKN miały 4R36 to już pełen wypas.Dokładnie. Tylko pewnie wtedy cena byłaby inna. Muszę powiedzieć, że mój SNKN37 notuje średnio -3,6s dobowo. Oczywiście mierzone w warunkach domowych. Więc nie jest najgorzej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #144 Napisano 17 Czerwca 2018 Nie najgorzej? Myślę, że bardzo dobrze Tam jest 7s26? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #145 Napisano 17 Czerwca 2018 Nie najgorzej? Myślę, że bardzo dobrze Tam jest 7s26?Też uważam to za bardzo dobry wynik. Tak SNKN mają 7S26, SRPC mają 4R36 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #146 Napisano 17 Czerwca 2018 Też uważam to za bardzo dobry wynik. Tak SNKN mają 7S26, SRPC mają 4R36Dzięki za info. Ja na 7s26 miałem kiedyś 5kę SNK803 i też było ok jeśli chodzi o punktualność A to niby taki prosty werk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sashimi 51 #147 Napisano 17 Czerwca 2018 Sam jestem zdziwiony tym wynikiem, więc tym bardziej cieszy w podstawowym 7S26 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #148 Napisano 17 Czerwca 2018 Sam jestem zdziwiony tym wynikiem, więc tym bardziej cieszy w podstawowym 7S26 Pracowałeś nad tym jakoś, choćby poprzez odkładanie go w różnych pozycjach, czy może od nowości tak wyregulowany? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sashimi 51 #149 Napisano 17 Czerwca 2018 Na razie mam zegarek od ok. 10-12 dni. Noszę prawie codziennie bo cieszy hehe. Czasem w rotomat na parę godzin. Jak odkładam na noc to na plecki. Odłożyłem raz na noc na bok na "9" i złapał opóźnienia 6,9s. Innych ułożeń na razie nie próbowałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8824 #150 Napisano 17 Czerwca 2018 kiedyś było tak, dziś srpc13 jest na miejscu snkn37. do serii przygarnąłbym tylko SNKN02 i będę szczęśliwy - na razie /klikać/ 1 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach