aalogg 0 #26 Napisano 13 Stycznia 2009 zastanawiam sie tylko dlaczego on taki cienki 9.9mm, a taki Stainhart z tą samą ETĄ 14.2mm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Blaz #27 Napisano 15 Stycznia 2009 Właśnie ta mała grubość to dla mnie przewaga pilota Archimede nad innymi pilotami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aalogg 0 #28 Napisano 15 Stycznia 2009 Właśnie ta mała grubość to dla mnie przewaga pilota Archimede nad innymi pilotami.Archimede pod garniturowe wymiary podchodzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Blaz #29 Napisano 15 Stycznia 2009 Nic dziwnego. W tą właśnie stronę zmierzają współczesny piloty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aalogg 0 #30 Napisano 15 Stycznia 2009 Nic dziwnego. W tą właśnie stronę zmierzają współczesny piloty. A Steinhart? Archimede - 9.9mm (2824-2)Archimede chrono - 13.6mm (7750) Stainhart - 14.2mm !!!! (werk Unitas 6497 lub 2824-2)Stainhart chrono 16mm !! (7750) Archimede - mistrz wagi cienkiej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Blaz #31 Napisano 16 Stycznia 2009 Steinhart bardziej pod elastyczny sweterek wejdzie, a nie pod garniturek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aalogg 0 #32 Napisano 16 Stycznia 2009 Steinhart bardziej pod elastyczny sweterek wejdzie, a nie pod garniturek. Steinhart robi grubaski i to zamierzony jest, 2824-2 grubaskiem nie jest sama w sobie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Blaz #33 Napisano 16 Stycznia 2009 W ogóle jestem ciekaw co stoi za taką polityką Steinharta, bo przecież ich pilot podchodzi już pod grubość diverów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aalogg 0 #34 Napisano 16 Stycznia 2009 W ogóle jestem ciekaw co stoi za taką polityką Steinharta, bo przecież ich pilot podchodzi już pod grubość diverów. moze to i dobrze ze grubsze... i 47mm ma, wiec mozna sobie archi 42mm kupic i steina 47mm i ma sie 2 rozne piloty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Blaz #35 Napisano 16 Stycznia 2009 I wtedy można powiedzieć, że ma się strategicznego bombowca i smukłego myśliwca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blake 4 #36 Napisano 11 Grudnia 2012 Ten Archimede najbardziej odpowiada mi wymiarowo właśnie, Steinharty są zbyt duże, mimo iż mam 19 cm w nadgarstku wolę Pilocika w kopercie 42mm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rossi77 0 #37 Napisano 12 Grudnia 2012 Świetny pilocik.I ta koronka 0 pzdr.rossi77 "...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 32525 #38 Napisano 12 Grudnia 2012 Skoro już odgrzaliście temat, to może kogoś zainteresuje, że na stronie www.archimede-uhren.de pojawiły się 2 nowe piloty w tym samym rozmiarze 42mm:Pilot OR2 - bardzo fajna limitka (100 szt.), ręcznie nakręcany, w środku odrestaurowany mechanizm Junghansa.Pilot Red - według mnie straszny brzydal. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaido2 122 #39 Napisano 12 Grudnia 2012 Świetny pilocik.I ta koronka Ale to nie jest pilot tylko wzór nawigatora. Nazwa pilot w stosunku do tego zegarka jest błędnie przyjęta i wprowadzona do obiegu poprzez efektowny marketing. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blake 4 #40 Napisano 12 Grudnia 2012 MI się tam właśnie czerowny bardzo podoba, taki niespotykany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 32525 #41 Napisano 12 Grudnia 2012 Czerwony? No może... Zależy do jakiego samolotu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blake 4 #42 Napisano 12 Grudnia 2012 Mirosław zamawiałeś Ty z tej strony Archimede swój zegarek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7352 #43 Napisano 16 Grudnia 2012 Ktoś zamawia teraz Lotnika? z czerwnoną tarczą może nie bardzo mi leży, ale na tradycyjny to bym się i pisał:] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach