Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MikiMałs1

Pierwszy automat

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadza się, Hamilton też bardzo ok, ale jak porównałem zdjęcia jeden obok drugiego to bardziej na oko pasuje mi Certina, mimo że pewnie bardziej popularna. Dzięki za sugestie, mam nowy nr 1 do zakupu, może już nim zostanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Zgadza się, Hamilton też bardzo ok, ale jak porównałem zdjęcia jeden obok drugiego to bardziej na oko pasuje mi Certina, mimo że pewnie bardziej popularna. Dzięki za sugestie, mam nowy nr 1 do zakupu, może już nim zostanie :)

IMO Certina jest zegarkiem bardziej uniwersalnym. Z uwagi na jej wielkość, jak przerzucisz ja na jakiś fajny pasek, to i do stroju bardzoej formalnego się nada  ;) Z Hamiltonem już tak nie będzie, bo to jednak typowy field/military watch  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pełna zgoda, pasek na formalne okazje must have. A na co dzień, bardzo casualowo, na bransolecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Pełna zgoda, pasek na formalne okazje must have. A na co dzień, bardzo casualowo, na bransolecie

Znaczy 2 w 1  :) I bardzo dobrze  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy 2 w 1  :) I bardzo dobrze  :D

Zdjęcie robione do innego wątku ale tu zupełnie w temacie również. Pomimo tego że Glycine Combat to na brązowym pasku z białą tarczą zupełnie mi się nie gryzie z koszulką. Nie mam zdjęcia z mankietem ale fajne pasuje, szczególnie do jakiegoś klasycznego wzoru. Pewnie z racji tego vintage'owego stylu.

post-102592-0-00336100-1526387451_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i proszę do koszuli jak znalazł.

Bo to bardzo dobry model, szczególnie dla osób nie kolekcjonujących, tylko dla tych dla których zegarek ma być dobry i uniwersalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Glycine powyżej faktycznie bardzo uniwersalny.

Dzięki wszystkim za uwagi, klasyczna Certinka DS1 zamówiona, pozostaje czekać na dostawę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Dzięki wszystkim za uwagi, klasyczna Certinka DS1 zamówiona, pozostaje czekać na dostawę :)

Na pewno będziesz zadowolony  :) No i koniecznie wstaw zdjęcia, jak już Cytrynka dojedzie  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Poszukuję męskiego budżetowego automatu, raczej prostego, bez chrono, tak do 1300, no max 1500 jeśli naprawdę warto.

Wpadł mi w oko na razie taki:

https://www.zegarek.net/zegarki/orient/zegarek_orient_fet0p003w0.html??gclid=EAIaIQobChMIxNOGw9z12gIVE_EbCh0ruwWBEAQYASABEgJCIfD_BwE

Znajdę w tej kasie coś lepszego? Czy może jednak jakiś kwarc bo na przyzwoity automat mały budżet?

Z góry dzięki za uwagi i sugestie :)

http://www.dutyfreeislandshop.com/pl/citizen-ap1011-58a-eco-drive-moon-phase-gents-watch

I dylematu ciąg dalszy, tylko troszkę się zmieniają kryteria. Zegarek ma być na co dzień, chyba jednak z bransoletą i bardziej sportowy niż klasyczny.I budżet ciut podskoczył do okolic 2k. Myślę o czymś takim:

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-seiko-ssa305j1

Dobry wybór.

Alternatywnie:http://www.creationwatches.com/products/orient-star-classic-291/orient-star-classic-automatic-power-reserve-saf02002b0-mens-watch-10651.html

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno będziesz zadowolony :) No i koniecznie wstaw zdjęcia, jak już Cytrynka dojedzie ;)

Cytrynka dzisiaj dotarła, jeszcze raz dzięki wszystkim. Na szybko z tel:

0c0d731ab540.jpg

a5fe15ae42db.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobry wybór, sam się nad nim zastanawiałem. Wszedł nawet do finału, mimo że tak poległ. Będziesz Pan zadowolony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

No klasa, gratki! Choć ja od razu przerzuciłbym na pasek  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powodzenia z nowym zegarkiem. Muszę jakąś Certinę do ręki wziąć, może też się przekonam. Do Hamiltonów i Glicyn już dojrzałem. Teraz pora pewnie na tą markę. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No klasa, gratki! Choć ja od razu przerzuciłbym na pasek  :D

No, fidelio to znany miłośnik kajdanów! :lol: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

No, fidelio to znany miłośnik kajdanów! :lol:

Tak jest  :) W tej kwestii na razie bez zmian  :) Jak w moim małżeństwie  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedzie i pasek. Nawet moje kochanie, bardziej przekonane do bransoletek w męskich zegarkach "na co dzień" stwierdziło, że ten żółwik na fotkach lepiej wygląda na pasku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.