Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, MieszkoMieszko napisał(-a):

A od czego to zależy?

Myślę, że od ogólnego samopoczucia celników. Trzymajmy kciuki za ich dobre humory. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, meehoo napisał(-a):

Dziś piaskowo :)

1000033318-01.jpeg

Fajny to 39 mm koperta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, meehoo napisał(-a):

Dziś piaskowo :)

1000033318-01.jpeg

Jak duże opłaty Cię czekały w Polsce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, satanic napisał(-a):

Fajny to 39 mm koperta.

Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Limitka awokado. 

IMG_20240104_091227.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Limitka awokado. 

IMG_20240104_091227.jpg

Jak Z cłem?

U mnie już 5 dzień jest zatrzymana i nie wiem co dalej 

Screenshot_20240104-122710.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Krzysiekjot napisał(-a):

Jak Z cłem?

U mnie już 5 dzień jest zatrzymana i nie wiem co dalej 

Screenshot_20240104-122710.png

Opóźnienie nic złego nie rokuje, poza tym że przyjdzie później. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie niestety podobnie. Właśnie dzisiaj stwierdziłem, że w szczegółach dostawy jest informacja o "opóźnieniu odprawy" wraz z informacją, że "dostarczony opis jest niewystarczający, aby sklasyfikować towar". Z czego wnioskuję, ze słowo "watch" okazało się niewystarczajaco jednoznaczne. Mam nadzieję, ze to jest tzw. dupokrytka mająca ukryć fakt, że urząd nie miał ochoty za bardzo się przemęczać między świętami i że dopiero teraz personel tam dochodzi do siebie po trudach Sylwestra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie ostatnio było tak dwa razy i oba już mam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Krzysiekjot napisał(-a):

U mnie puścili dalej

Screenshot_20240106-190420.png

Widzę że ta przesyłka odwaliła na WER niezły taniec derwisza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa nie wygląda dobrze. Na stronie FedEx jest komunikat dot. mojej przesyłki:

"Dostarczony opis jest niewystarczający, aby sklasyfikować towar. Zalecane działanie: Nadawca lub importer musi przedstawić bardziej szczegółowy opis towaru".
A ponieważ nie mam żadnej oficjalnej informacji od Urzędu Celnego, to nie mam też kanału, żeby poinformować urząd celny, że "towar" nie tylko wygląda jak zegarek, ale też jest zegarkiem i że w związku z tym mogą go bezpiecznie sklasyfikować jako zegarek, zwłaszcza że nadawca w opisie przesyłki zapewne użył słowa "watch".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Sierżant Julian napisał(-a):

Sprawa nie wygląda dobrze. Na stronie FedEx jest komunikat dot. mojej przesyłki:

"Dostarczony opis jest niewystarczający, aby sklasyfikować towar. Zalecane działanie: Nadawca lub importer musi przedstawić bardziej szczegółowy opis towaru".
A ponieważ nie mam żadnej oficjalnej informacji od Urzędu Celnego, to nie mam też kanału, żeby poinformować urząd celny, że "towar" nie tylko wygląda jak zegarek, ale też jest zegarkiem i że w związku z tym mogą go bezpiecznie sklasyfikować jako zegarek, zwłaszcza że nadawca w opisie przesyłki zapewne użył słowa "watch".

Ty w Polsce masz takie problemy? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Krzysiekjot napisał(-a):

Ty w Polsce masz takie problemy? 

Jasne ze w Polsce. Chyba tylko u nas urzędy celne i poczta nie potrafią znaleźć własnej d*py nawet oburącz bez użycia latarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, zaszła zmiana! FedEx mnie poinformował smsem, że zeszło z cła i dziś ma być przez nich dostarczone. Z racji wartości gdzieś rzędu 300 EUR powinienem zapłacić VAT i co tam jeszcze, ciekawe czy kurier będzie przyjmował kasę, czy poszło bez. Zegarek to wariacja 38 mm na temat BB58, chciałem się przekonać, jak im wyszło, bardzo jestem go ciekaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Sierżant Julian napisał(-a):

O, zaszła zmiana! FedEx mnie poinformował smsem, że zeszło z cła i dziś ma być przez nich dostarczone. Z racji wartości gdzieś rzędu 300 EUR powinienem zapłacić VAT i co tam jeszcze, ciekawe czy kurier będzie przyjmował kasę, czy poszło bez. Zegarek to wariacja 38 mm na temat BB58, chciałem się przekonać, jak im wyszło, bardzo jestem go ciekaw.

To teraz ja czekam na zwolnienie z odprawy celnej <_< mam dokładnie to samo, wczoraj otrzymałem info o opóźnionej odprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Krzysiekjot napisał(-a):

Gdzie macie takie informacje? Do mnie idzie poczta a u was FedEx?

To w sumie dziwne. Nigdy dotąd nie otrzymałem przesyłki z Ali inaczej niż pocztexem. A tym razem jeszcze nie wiem, kto dostarczy, bo trzymają na odprawie ciągle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie kupowałem na Ali tylko na jednym ze sklepów internetowych SanMartina. W każdym razie cuda, panowie. Po pierwsze, właśnie przyszedł. Po drugie natomiast, bez żadnych dodatkowych opłat. Jak to możliwe, nie wiem, ale w efekcie wyszło całkiem szybko (zamawiałam gdzieś ok. 20 grudnia, a po drodze przecież całe pasmo świąt), no i dosyć tanio.

Co do samego zegarka, dopiero włożyłem na rękę, wiec parę uwag na gorąco. To jest coś zbliżonego do oryginalnego BB58, ale nie identyczna kopia. Ogólne wrażenie jest bardzo podobne, ale z kolei w szczegółach sie różni. Rozmiar jest PRAWIE taki sam, u BB jest to 39, tutaj sama koperta jest raczej bliżej 38 (zgodnie ze specyfikacją), ale bezel wyrabia te 39 jak w BB. Co ciekawe, koperta w San Marinie jest niższa (odrobinę niższa ścianka), ale za to kuperek bardziej wystający (w BB był płaski), w efekcie jest różnica na niekorzyść w przyleganiu do nadgarstka, zwłaszcza po przełożeniu na przewlekany pasek. Niewielka, ale zauważalna. Ogólny efekt bling jest podobny (złocenia tam gdzie w Tudorze, chociaż ciut jaśniejsze), ale np. wkładka bezela jest grafitowa a nie czarna, jest też bardziej matowa niż w Tudorze. Koronka jest zupełnie inna (z logo SM, ale oprócz tego z innym ząbkowaniem i niższa, to akurat szkoda, bo mniej wygodna). Nieco inny jest też profil zegarka. Pisałem już o deklu, ze bardziej wystaje, a z kolei od góry bezel jest mniej wyprofilowany w dół niż u BB, a szkło wprawdzie wypukłe, ale o nieco innej krzywiźnie. Za to luma tak samo oczojebna zielona C3, co się chwali. Lubię zieloną C3. O chodzie itd się nie wypowiadam, bo nie wiem. Aha, bransoleta. Nie jest tudorowska, typowy oyster, ale z ładną mikroregulacją, wygląda na bardzo dobrze zrobioną.

No, dosyć na dziś. Ogólnie jest to bardzo silna inspiracja, ale nie kopia 1:1, jakie robią co bardziej zaangażowani fałszerze. Tutaj wyraźnie San Martinowi nie zależało. Mógłby jeszcze się nie wygłupiać i dać własny dekiel, zamiast ząbkowanego roleksowskiego. Może w następnej edycji...

Edytowane przez Sierżant Julian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Krzysiekjot napisał(-a):

Mój już jest 

IMG_20240108_161408342.jpg

Zajefajny jest ? Widziałem już u jednego Kolegi z forum ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce mi się robić całej recenzji z sesją, więc na razie jedno zdjęcie, już bez bransolety:

San Martin.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi