Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kaczparek

FFM03001B0 spieszy się

Rekomendowane odpowiedzi

Jakieś dziesięć dni temu przyszedł zakupiony na CreationWatches zegarek. Wg instrukcji odchyłka chodu to +25/-15 s na dobę. Na chwilę obecną spieszy się ponad minutę na dobę (wczoraj o 21-ej  ustawiony, dziś o 17-ej spieszy się 75 sekund). Zegarek noszony cały czas, również w nocy. 

Można go jakoś wyregulować? Czy dać mu jeszcze trochę czasu?

post-87054-0-21340700-1530803253_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym mu dał jeszcze ze 4-5 tygodni na ułożenie się. BTW nosisz zegarek 24/24? Jak rozumieć to "także w nocy"?

Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym mu dał jeszcze ze 4-5 tygodni na ułożenie się. BTW nosisz zegarek 24/24? Jak rozumieć to "także w nocy"?

Tak jestem nauczony, śpię z zegarkiem, do tego pracuję na zmiany, także w nocy. Ściągam praktycznie tylko do mycia, czasem w pracy, bo nie mogę wg instrukcji stanowiskowej pracować z czymkolwiek  "ostrym" na ręku (zegarek, biżuteria)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Off topic - bardzo łady zegarek

Poczekaj aż się dotrze. A jak dalej będzie dla Ciebie za dużo to spróbuj wyregulować u majstra dobrego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parę miesięcy minęło a zegarek przy noszeniu na ręce potrafi pospieszyć się na dobę 4 minuty. Jak leży to chodzi w miarę normalnie. Byłem u zegarmistrza, sprawdził, powiedział, że wykres jest prosty, cokolwiek to znaczy.

Kupiony w creationwatches.com  więc z gwarancją chyba ciężko z tego co czytałem.

Macie jakieś pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O gwarancji cw zapomnij. Wykres jest prosty, czyli idzie równo (ale w tym wypadku za szybko). Do regulacji u zegarmistrza lub samodzielnie, jeśli masz zacięcie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O gwarancji cw zapomnij. Wykres jest prosty, czyli idzie równo (ale w tym wypadku za szybko). Do regulacji u zegarmistrza lub samodzielnie, jeśli masz zacięcie. ;)

Trochę go poobserwowałem i WatchCheckiem pozapisywałem czasy. Wychodzi na to, że nienoszony chodzi prawie idealnie, spieszy  ok.6 sekund na dobę. Noszony, ale spokojnie, tzn. dużo siedząc spieszy się ok. 1 minuty . Jeśli poruszam się intensywnie, pracuję, sprężyna wg wskaźnika na max, to potrafi spieszyć się nawet 6 minut na dobę.

Co myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ciekawości jak zakończył się problem? Mam podobne objawy w OS RE-DK0001L - z tym że nieczęsto noszony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.