kaczparek 0 #1 Napisano 5 Lipca 2018 Jakieś dziesięć dni temu przyszedł zakupiony na CreationWatches zegarek. Wg instrukcji odchyłka chodu to +25/-15 s na dobę. Na chwilę obecną spieszy się ponad minutę na dobę (wczoraj o 21-ej ustawiony, dziś o 17-ej spieszy się 75 sekund). Zegarek noszony cały czas, również w nocy. Można go jakoś wyregulować? Czy dać mu jeszcze trochę czasu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4palce 390 #2 Napisano 5 Lipca 2018 Ja bym mu dał jeszcze ze 4-5 tygodni na ułożenie się. BTW nosisz zegarek 24/24? Jak rozumieć to "także w nocy"? 0 Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaczparek 0 #3 Napisano 5 Lipca 2018 Ja bym mu dał jeszcze ze 4-5 tygodni na ułożenie się. BTW nosisz zegarek 24/24? Jak rozumieć to "także w nocy"?Tak jestem nauczony, śpię z zegarkiem, do tego pracuję na zmiany, także w nocy. Ściągam praktycznie tylko do mycia, czasem w pracy, bo nie mogę wg instrukcji stanowiskowej pracować z czymkolwiek "ostrym" na ręku (zegarek, biżuteria) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #4 Napisano 5 Lipca 2018 Off topic - bardzo łady zegarek Poczekaj aż się dotrze. A jak dalej będzie dla Ciebie za dużo to spróbuj wyregulować u majstra dobrego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaczparek 0 #5 Napisano 14 Listopada 2018 Parę miesięcy minęło a zegarek przy noszeniu na ręce potrafi pospieszyć się na dobę 4 minuty. Jak leży to chodzi w miarę normalnie. Byłem u zegarmistrza, sprawdził, powiedział, że wykres jest prosty, cokolwiek to znaczy.Kupiony w creationwatches.com więc z gwarancją chyba ciężko z tego co czytałem.Macie jakieś pomysły? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #6 Napisano 15 Listopada 2018 O gwarancji cw zapomnij. Wykres jest prosty, czyli idzie równo (ale w tym wypadku za szybko). Do regulacji u zegarmistrza lub samodzielnie, jeśli masz zacięcie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaczparek 0 #7 Napisano 12 Grudnia 2018 O gwarancji cw zapomnij. Wykres jest prosty, czyli idzie równo (ale w tym wypadku za szybko). Do regulacji u zegarmistrza lub samodzielnie, jeśli masz zacięcie. Trochę go poobserwowałem i WatchCheckiem pozapisywałem czasy. Wychodzi na to, że nienoszony chodzi prawie idealnie, spieszy ok.6 sekund na dobę. Noszony, ale spokojnie, tzn. dużo siedząc spieszy się ok. 1 minuty . Jeśli poruszam się intensywnie, pracuję, sprężyna wg wskaźnika na max, to potrafi spieszyć się nawet 6 minut na dobę.Co myślicie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezary1976 3376 #8 Napisano 11 Września 2019 Z ciekawości jak zakończył się problem? Mam podobne objawy w OS RE-DK0001L - z tym że nieczęsto noszony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach