Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość retto-99

Pomocy ! Breitling navimeter ab0120

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałem wiele zegarków z WR 200, które są "niby stworzone" do kontaktu z wodą, a jakoś woda się do ich środka dostała. I nie mówię tu np. o Casio G-Shock, które często parują, a o bardziej, nazwijmy to "prestiżowych" producentach. Wiele osób traktuje zegarki jako element biżuteryjny, dodatek do wybranego stroju i np. ja też mam takie podejście. Dlatego zależy mi na ładnym wyglądzie czasomierza.

Ja z kolei nie rozumiem traktowania zegarka jak jakiegoś przedmiotu do ciorania, kąpania się w nim i jeszcze próby chwalenie się tym w stylu, zobacz jak bardzo zniszczyłem swój przedmiot - teraz ma historię...

A co to za historia, że zegarek wygląda jak porysowana kupa? Ja nie mówię, że należy nosić np. folię na zapięciu (tak takich ludzi też widziałem), aby się nie porysowało, ale nie dajmy się zwariować, że ściągnięcie zegarka do np. pływania, biegania, nas tak bardzo ogranicza.

Stać mnie na zegarki, nawet droższe niż te co aktualnie posiadam, ale czemu miałbym nie dbać o przedmioty, które sam kupiłem i na które sam zapracowałem to nie rozumiem. I cieszę się, że tak bardzo współczujesz, np. mi, że męczę się z zegarkiem bo zdejmuję go do ćwiczen czy basenu :) Dzięki za troskę  ;)

Nie mylmy dbania czyli ściągania zegarka podczas mieszania betonu czy malowania olejnicą rur od trzepaka z normalnym użytkowaniem - wielu tutaj na forum obawia się rys od biurka na zapięciu czy jak sam napisałeś powyżej kąpania się w zegarku (mówię o jeziorku, morzu)  do kapania pod prysznicem to raczej jest normalne że zdejmujemy tak jak gacie bo to po prostu wygodniej się domyć.

Ja z kolei nie rozumiem traktowania zegarka jak jakiegoś przedmiotu do ciorania, kąpania się w nim i jeszcze próby chwalenie się tym w stylu, zobacz jak bardzo zniszczyłem swój przedmiot - teraz ma historię...

Celowego niszczenia tez nie rozumiem - cały czas mówię o codziennym życiu i mikro ryskach a nie farbą na szkle czy wgniotach od młotka

Zdjęcie zupełnie przypadkowe nie ma nic wspólnego z tematem  

post-68206-0-05916000-1532856796.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to jeśli o to chodzi to w pełni się zgadzam :)

Śmiejąc się, pamiętam jak prawie 20 lat temu, moi dziadkowie tak właśnie "użytkowali" wszelkie piloty od telewizora czy radia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to jeśli o to chodzi to w pełni się zgadzam :)

Śmiejąc się, pamiętam jak prawie 20 lat temu, moi dziadkowie tak właśnie "użytkowali" wszelkie piloty od telewizora czy radia ;)

Moi rodzice zrobili tak samo jak kupili pierwszy telewizor na pilota no ale takie były czasy za to mam kolegę który całkiem niedawno do nowego busa dostawczaka kładł plandekę zanim wrzucił rusztowanie i worki z cementem - ale już mu przeszło, sam bus ma sporo mikrorysek  :lol: a piach sypią luzem na podłogę  :lol:

No dobra - jeśli chodzi o zegarek z pierwszej strony to albo oryginał albo dobrze zrobiona podróba - pytanie do obdarowanego, czy chrzestny jest na tyle zamożny aby dać tak drogi prezent? jak jest to może i oryginał trudno coś powiedzieć na 100% 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnych liczb nie znam ale bywam często na giełdach staroci za granicami Polski i tam jest bardzo dużo zegarków z wyższej półki bez papierów i pudełek.

Taki powiedzmy Niemiec kupił sobie Braitlinga czy Omegę 3 - 5 - 10 czy 20 lat temu i pierwsze co zrobił to założył zegarek a pudło wypierniczył na strych czy do piwnicy - po co mu to pudełko? to tylko kolekcjonerzy z pudełka robią w domu kapliczkę, zbierają te wszystkie otaczające zegarek dodatki, zwykły użytkownik kupuje zegarek i go używa - pracuje w nim, odpoczywa, kosi trawę, pływa itd..... jeśli do powyższych czynności zegarek ściągamy to po co go było kupować skoro tak bardzo nas ogranicza? po co zdejmować zegarek z WR200 czy więcej skoro jest do tego stworzony? wielu z nas nie stać na drogie zegarki mimo to je kupujemy a potem traktujemy jak relikwię 

Często na bazarku pojawiają się zegarki używane rok czy dwa bez ani jednej ryski - no współczuję sprzedającemu bo strasznie musiał się z tym zegarkiem męczyć - strach przed biurkiem,zamkiem w spodniach, futryną ......... no i koszmar !!!! woda z basenu  :o

świetnie napisane, i nie mylić tego z dbaniem o zegarki bo można dbać równocześnie nie traktować jako świętości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Zuzaa_
      Mam pytanie, zamawiał ktoś może z WatchShop.pl zegarek i po zakupie gdy pieniadze zeszly z konto nie przyszedl zaden e-mail z potwierdzeniem zakupu? Troche sie martwie bo wczoraj wlasnie zakupilam tam zegarek a po potwierdzeniu na e-mailu, czy po zalogowaniu sie ani śladu o zakupię zegarka czy potwierdzeniu zakupu..
    • Przez Radexx
      Witam!!!
      Jestem nowy na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość
      Parę tygodni temu dostałem po dziadku zegarek marki Breitling.
      Gdy dałem go do zegarmistrza, żeby dowiedzieć się o nim czegoś więcej zdołał powiedzieć mi tylko, że koperta jest złota i cały zegarek wykonany z wyższej próby złota co potwierdził jubiler. Jednak nie potrafili stwierdzić wartości całego zegarka i radzili udać się do rzeczoznawcy, który niestety znajduje się w zbyt dużej odległości ode mnie. Dlatego chciałem zasięgnąć waszej rady odnośnie wartości tego zegarka... Dodam, że zegarek wciąż śmiga.

..

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.