Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość retto-99

Pomocy ! Breitling navimeter ab0120

Rekomendowane odpowiedzi

Gość retto-99

Zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia słabe, ale wygląda na oryginał.

Szkoda sprzedawać. Głupio będzie, jak kiedyś rodzina Cię zapyta jak się nosi prezent...

P.S. Breitling jest bardzo dobrą firmą. Natomiast Daniel Wellington to straszne, chińskie dziadostwo.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałeś sam zegarek bez papierów??

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

A ja myślałem, że "darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby"  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość retto-99

Zdjęcia słabe, ale wygląda na oryginał.

Szkoda sprzedawać. Głupio będzie, jak kiedyś rodzina Cię zapyta jak się nosi prezent...

P.S. Breitling jest bardzo dobrą firmą. Natomiast Daniel Wellington to straszne, chińskie dziadostwo.

Wiem wiem ale sytuacja mnie zmusza do tego. Dom sam się nie wykończy..niestety

Jest to jeden z najczęściej podrabianych Breitlingów. Masz dobre kontakty z "rodziną z zagranicy"?

tak to mój ojciec chrzestny :) 

A ja myślałem, że "darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby"  ;)

niby tak ale sytucja zmusza :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to ojciec chrzestny, to tym bardziej nie powinieneś go sprzedawać, ale to Twój zegarek...

Dom ważna sprawa, ale czy wykończysz go za 20 tys.? Wiem, że lepiej mieć pieniądze, niż ich nie mieć, ale...

Ja bym zacisnął zęby, a bym nie sprzedał, bo tak się składa, że to jeden z moich zegarków marzeń... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość retto-99

Jak to ojciec chrzestny, to tym bardziej nie powinieneś go sprzedawać, ale to Twój zegarek...

Dom ważna sprawa, ale czy wykończysz go za 20 tys.? Wiem, że lepiej mieć pieniądze, niż ich nie mieć, ale...

Ja bym zacisnął zęby, a bym nie sprzedał, bo tak się składa, że to jeden z moich zegarków marzeń... ;)

Wiem o co chodzi ale jednak muszę bo właśnie tyle mniej więcej potrzebuje i będe mógł się już wprowadzać :) Wiesz gdzie mogę go sprzedać??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda... Na portalach aukcyjnych - Allegro itp., ale może to potrwać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są papiery i pudło?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Chyba gdyby miał komplecik to by nie pytał... Trochę dziwna sytuacja jak dla mnie.

Choć są tacy ludzie, którzy kupują zegarek za parędziesiąt k i wyrzucają pudło i papierki. Znam takich osobiście... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość retto-99

Są papiery i pudło?

Nie mam bo było uszkodzone i wyrzuciłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Z papierami wyrzuciłeś!? No to długo będziesz zegarek sprzedawał i raczej nie w cenie, której się spodziewasz. Oczywiście jeżeli to oryginał. Życzę powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Feliks

Bez papierów to pierwsze skojarzenie - kradziony. ja bym zegarka w tej cenie bez dowodu zakupu nie kupił nawet w bardzo okazyjniej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam bo było uszkodzone i wyrzuciłem

Ale co papiery też były uszkodzone??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry Boże ja pudełek i papierów, nie wyrzucam nawet po G-Shockach za kilka stówek, a tu gościu wyrzucił po Brajtku, czyli raz utrudnił sobie sprzedaż, dwa obniżył cenę zegarka o jakiegoś kafla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Ja myślę, że o więcej niż kafla ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Feliks

Nie wiem czy kolega który stworzył ten temat jest jeszcze z nami i nie chce go obrażać. Cuda się zdarzają. Ale prawda jest taka że zegarek kosztujący tyle pieniędzy nie może być bez żadnych dokumentów. Od samochodu też się papierów nie wywala a kosztują mniej niż ten zegarek. Jakiś czas temu przewinoł się temat o dużej kradzieży zegarków między innymi Breitlingów w Czechach. Prawda jest taka że te zegarki będą wypływać w rożnych miejscach z różnymi historiami. Ale spodziewałbym się że przy takich kwotach to papiery też można załatwić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale prawda jest taka że zegarek kosztujący tyle pieniędzy nie może być bez żadnych dokumentów.

W tej chwili na Chrono24 jest ok 900 używanych Navitimerów, a z dokumentami jest tylko ok. połowa z nich.

Także własne przekonania na jakiś temat, są czasami inne niż tzw. prawda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Feliks

Jak napisałem to jest MOJE zdanie. A liczby które podałeś to chyba sam wymyśliłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Feliks

Jak się komuś coś chce udowodnić to trzeba podawać faktyczne liczby, bo nijak mi nie wychodzi to co napisałeś. Myślę że ten temat to chyba można już zamknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na srebrnej tacy :) Bardzo proszę.

https://www.chrono24.pl/search/index.htm?dosearch=true&manufacturerIds=32&maxAgeInDays=0&models=9&pageSize=60&priceFrom=0&priceTo=-1&redirectToSearchIndex=true&sortorder=0&specials=104&specials=102&usedOrNew=used

Nie traktuj tego jako jakiś młodzieńczy spór. Na forum staramy się też podnosić wiedzę na związane z zegarkami tematy. Tak to odbieraj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnych liczb nie znam ale bywam często na giełdach staroci za granicami Polski i tam jest bardzo dużo zegarków z wyższej półki bez papierów i pudełek.

Taki powiedzmy Niemiec kupił sobie Braitlinga czy Omegę 3 - 5 - 10 czy 20 lat temu i pierwsze co zrobił to założył zegarek a pudło wypierniczył na strych czy do piwnicy - po co mu to pudełko? to tylko kolekcjonerzy z pudełka robią w domu kapliczkę, zbierają te wszystkie otaczające zegarek dodatki, zwykły użytkownik kupuje zegarek i go używa - pracuje w nim, odpoczywa, kosi trawę, pływa itd..... jeśli do powyższych czynności zegarek ściągamy to po co go było kupować skoro tak bardzo nas ogranicza? po co zdejmować zegarek z WR200 czy więcej skoro jest do tego stworzony? wielu z nas nie stać na drogie zegarki mimo to je kupujemy a potem traktujemy jak relikwię 

Często na bazarku pojawiają się zegarki używane rok czy dwa bez ani jednej ryski - no współczuję sprzedającemu bo strasznie musiał się z tym zegarkiem męczyć - strach przed biurkiem,zamkiem w spodniach, futryną ......... no i koszmar !!!! woda z basenu  :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnych liczb nie znam ale bywam często na giełdach staroci za granicami Polski i tam jest bardzo dużo zegarków z wyższej półki bez papierów i pudełek.

Taki powiedzmy Niemiec kupił sobie Braitlinga czy Omegę 3 - 5 - 10 czy 20 lat temu i pierwsze co zrobił to założył zegarek a pudło wypierniczył na strych czy do piwnicy - po co mu to pudełko? to tylko kolekcjonerzy z pudełka robią w domu kapliczkę, zbierają te wszystkie otaczające zegarek dodatki, zwykły użytkownik kupuje zegarek i go używa - pracuje w nim, odpoczywa, kosi trawę, pływa itd..... jeśli do powyższych czynności zegarek ściągamy to po co go było kupować skoro tak bardzo nas ogranicza? po co zdejmować zegarek z WR200 czy więcej skoro jest do tego stworzony? wielu z nas nie stać na drogie zegarki mimo to je kupujemy a potem traktujemy jak relikwię 

Często na bazarku pojawiają się zegarki używane rok czy dwa bez ani jednej ryski - no współczuję sprzedającemu bo strasznie musiał się z tym zegarkiem męczyć - strach przed biurkiem,zamkiem w spodniach, futryną ......... no i koszmar !!!! woda z basenu  :o

Widziałem wiele zegarków z WR 200, które są "niby stworzone" do kontaktu z wodą, a jakoś woda się do ich środka dostała. I nie mówię tu np. o Casio G-Shock, które często parują, a o bardziej, nazwijmy to "prestiżowych" producentach. Wiele osób traktuje zegarki jako element biżuteryjny, dodatek do wybranego stroju i np. ja też mam takie podejście. Dlatego zależy mi na ładnym wyglądzie czasomierza.

Ja z kolei nie rozumiem traktowania zegarka jak jakiegoś przedmiotu do ciorania, kąpania się w nim i jeszcze próby chwalenie się tym w stylu, zobacz jak bardzo zniszczyłem swój przedmiot - teraz ma historię...

A co to za historia, że zegarek wygląda jak porysowana kupa? Ja nie mówię, że należy nosić np. folię na zapięciu (tak takich ludzi też widziałem), aby się nie porysowało, ale nie dajmy się zwariować, że ściągnięcie zegarka do np. pływania, biegania, nas tak bardzo ogranicza.

Stać mnie na zegarki, nawet droższe niż te co aktualnie posiadam, ale czemu miałbym nie dbać o przedmioty, które sam kupiłem i na które sam zapracowałem to nie rozumiem. I cieszę się, że tak bardzo współczujesz, np. mi, że męczę się z zegarkiem bo zdejmuję go do ćwiczen czy basenu :) Dzięki za troskę  ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Zuzaa_
      Mam pytanie, zamawiał ktoś może z WatchShop.pl zegarek i po zakupie gdy pieniadze zeszly z konto nie przyszedl zaden e-mail z potwierdzeniem zakupu? Troche sie martwie bo wczoraj wlasnie zakupilam tam zegarek a po potwierdzeniu na e-mailu, czy po zalogowaniu sie ani śladu o zakupię zegarka czy potwierdzeniu zakupu..
    • Przez Radexx
      Witam!!!
      Jestem nowy na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość
      Parę tygodni temu dostałem po dziadku zegarek marki Breitling.
      Gdy dałem go do zegarmistrza, żeby dowiedzieć się o nim czegoś więcej zdołał powiedzieć mi tylko, że koperta jest złota i cały zegarek wykonany z wyższej próby złota co potwierdził jubiler. Jednak nie potrafili stwierdzić wartości całego zegarka i radzili udać się do rzeczoznawcy, który niestety znajduje się w zbyt dużej odległości ode mnie. Dlatego chciałem zasięgnąć waszej rady odnośnie wartości tego zegarka... Dodam, że zegarek wciąż śmiga.

..

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.