Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

djmaro21

TAG HEUER CARRERA CALIBRE 5 DAY-DATE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Już miałem kupować Tag Heuera (WAR201E) gdy poczytałem wątki tu na froum:)
Niektórzy z was pisali, że ten zegarek nie jest tyle wart i spokojnie jego odpowiednik to Certina DS-1. za 2000zł.

Ale moje pytanie jest inne, chce wydać na zegarek w okolicach 7-8k ale chce aby ten zegarek był tyle wart mechanicznie.
Marka to drugi plan. Interesuje mnie prosty zegarek, bez szpanerskich udziwnień także żadne chronografy itp. Zegarek, sekundnik, data - koniec. 
Najlepiej z niebieską tarczą.

Co możecie mi polecić? Jakie marki i jakie mechanizmy są warte swoich pieniędzy?

Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7-8 tysięcy to taka niewdzieczna suma. Dużo jest zegarków, ale prawie wszystkie na mechanizmach Ety lub Saelitty. W tej cenie to co możesz poszukać to jakaś ciekawsza Eta 2892 lub jedną z jej kompilacji lub jakąś manufakturowa Eterna, Perrelet. Niestety trochę za mało na manufakturowego Tudora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadne chyba nie są warte swoich pieniędzy, no może jakieś Seiko do 1k

Też kiedyś rozważałem zakup tego Taga, ale ostatecznie stanęło na: post-97650-1533582063,0053_thumb.jpg

(Copyright: @denver47)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7-8 tysięcy to taka niewdzieczna suma. Dużo jest zegarków, ale prawie wszystkie na mechanizmach Ety lub Saelitty. W tej cenie to co możesz poszukać to jakaś ciekawsza Eta 2892 lub jedną z jej kompilacji lub jakąś manufakturowa Eterna, Perrelet. Niestety trochę za mało na manufakturowego Tudora.

Dzięki za odpowiedź. Masz racje i celnie to ująłeś - niewdzięczna kwota:)

Ale przynajmniej mi wskazałeś pewien kierunek dodatkowego spojrzenia o którym nie wiedziałem czyli właśnie ETA 2892 ja i marki których nie brałem pod uwagę aczkolwiek Tudor to niestety nie ta liga:)

Dzięki raz jeszcze.

Żadne chyba nie są warte swoich pieniędzy, no może jakieś Seiko do 1k

Też kiedyś rozważałem zakup tego Taga, ale ostatecznie stanęło na: attachicon.gifIMG_2248.JPG

(Copyright: @denver47)

A jaki to dokładnie model Twojego zegarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki to dokładnie model Twojego zegarka?

A to taki Master Collection: L2.893.4.92.0

Na modyfikowanej ETA 2892 czyli L888.2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnym kierunkiem może być Eterna z manufakturowym mechanizmem (ok 65h rezerwy chodu) np. z GMT 7680.41.11.1175 lub małą sekundą 7682.41.40.1700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie sposób doradzić Ci jaki zegarek kupić przy takim założeniu. Zawsze płacisz za firmę i związany z tym marketing, historię, itp. itd. Poczytaj forum, mnóstwo było o tym. Po prostu szukaj tego co ci się podoba w twoim budżecie i nie analizuj czy to co zegarek prezentuje warte jest tej kwoty. Wystarczy że kupisz taki zegarek taniej niz w cenie salonowej i to juz bedzie twój zysk i powód do zakupu. Natomiast pamiętaj, nigdy nie znajdziesz zegarka za który zapłacisz jedynie równowartość jego rzeczywistej wartości wynikającej z kosztów produkcji i uzytych materiałów, o ile tak rozumieć sens twojego pytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnym kierunkiem może być Eterna z manufakturowym mechanizmem (ok 65h rezerwy chodu) np. z GMT 7680.41.11.1175 lub małą sekundą 7682.41.40.1700

ten jest swietny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niedawno zakupile Taga formule 1 na calibre 6...kupilem go bo mi sie podobal, choc tu na forum polecano mi inne marki. Moja prosta rada, kup to co Ci sie podoba a pwinienes byc zadowolony.

Ps. Pomysl tez o samym serwisie zegarka i cenie takiego serwisu. Przy mechanizmach ety serwis nie jest tak drogi jak przy manufakturowych mechanizmach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ps. Pomysl tez o samym serwisie zegarka i cenie takiego serwisu. Przy mechanizmach ety serwis nie jest tak drogi jak przy manufakturowych mechanizmach.

Dokładnie, i zrobi każdy porządny majster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niekoniecznie, trochę drożej ze względu na podatek od marki.

Robiłem niedawno zenitha Elite 680, nie było dramatu

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

450 pln wawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dobra cena...w zaleznosci jeszcze co bylo robione, tzn. W jakim zakresie. Bo jak patrze na ceny od 1200 zl wzwyz to...

To dobra cena...w zaleznosci jeszcze co bylo robione, tzn. W jakim zakresie. Bo jak patrze na ceny od 1200 zl wzwyz to...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pelen przegląd, bez polerowania.

Ja bym się inhouse nie bał, no chyba że jakiś mocno awaryjny mechanizm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspierajmy niezależnych zegarmistrzów, bo niedługo trzeba będzie wysyłać za granicę i płacić niebotyczne kwoty.

Co do tematu, osobiście celowałbym w używke TH Carrera chrono, Zenitha, Bretlinga, Omege 300.

Dobra relacja jakość cena, historia i rozpoznawalność marki, łatwiej sprzedasz i mniej stracisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspierajmy niezależnych zegarmistrzów, bo niedługo trzeba będzie wysyłać za granicę i płacić niebotyczne kwoty.

Tylko jak znalezc tych dobrych niezaleznych zegarmistrzow? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.