Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Liquid

Czy wart kupić zegarek Glycine

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem świerzy i zielony w temacie zegarków jednak przyznaje że nigdy nie przeszedłem obok sklepu z zegarkami obojętnie ok. 3 miesiecy temu kupiłem kwarca

Certinę DS-2 Ole Einar Bjørndalen Limited Edition

post-106170-0-61634000-1535318894_thumb.jpg

I się zaczęło bo chyba dostałem świra na tym punkcie ..... szukam kolejnego zegarka przymierzam się powoli do kupna automatu Glycine Combat 6 Classic Moonphase Automatic głównie ze względu na prostotę tego zegarka i fazy księżyca

post-106170-0-13293600-1535319151_thumb.jpg

Mam jeszcze na oku Seiko Presage Automatic

Chciałbym zapytać jakie są to zegarki (Glycine i Seiko) i czy warto zainwestować w taki zegarki ok. 3700pln (slkepy internetowe) , a może podpowiecie co ciekawego można kupić za max 4000pln

post-106170-0-78209400-1535321457.jpg

post-106170-0-86974900-1535321530.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładna ta Certinka- chociaż widziałbym przy niej czarny pasek z czerwonym przeszyciem a nie ten brązowy. Za tą kasę 3600zl kupisz zamiast jednego to dwa zegarki które na pewno nie będą gorsze: Vratislavia Conceptum - PAN-AFRICA i Balticus Volans , oba powinny spełnić Twoje oczekiwania patrząc na to co wybrałeś dotychczas. Będą w miarę stonowane a jednocześnie z mocnymi elementami które je wyróżniają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hohooo

Jak się podoba, to warto, ale nie za taką cenę. Realna cena za ten zegarek to ok 2000 PLN.

ok ale gdzie zanalazłeś taką cenę szukałem Gycine i minimum to 3600 i tak samo Seiko

Ładna ta Certinka- chociaż widziałbym przy niej czarny pasek z czerwonym przeszyciem a nie ten brązowy. Za tą kasę 3600zl kupisz zamiast jednego to dwa zegarki które na pewno nie będą gorsze: Vratislavia Conceptum - PAN-AFRICA i Balticus Volans , oba powinny spełnić Twoje oczekiwania patrząc na to co wybrałeś dotychczas. Będą w miarę stonowane a jednocześnie z mocnymi elementami które je wyróżniają.

Vratislavia ma świetną tarczę Balticus ogólnie taki sobie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

IMO, jeśli chodzi o Glycine, to ciekawszym wyborem będzie coś z linii Airman, np. model sst12 na Eta 2893-2. Nawet na naszym bazarku można trafić nówkę w zadanym budżecie. Na pewno w tym budżecie warto też przyjrzeć się zegarkom Alpiny (np. Startimer Pilot), a jeśli w grę wchodzi zakup zegarka używanego, to cirkawym wyborem będzie np. Eterna KonTiki w stareszej referencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup zegarek taki jak Tobie się podoba. To Ty będziesz go nosił. Nie wyobrażam sobie, że patrząc na niego codziennie będziesz musiał przekonywać się w myślach, że chłopakom z forum podobał się bardziej niż ten który sam wybrałeś. Certina świetna i sam sobie poradziłeś z wyborem

Edycja

Obraźliwa cześć usunięta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO, jeśli chodzi o Glycine, to ciekawszym wyborem będzie coś z linii Airman, np. model sst12 na Eta 2893-2. Nawet na naszym bazarku można trafić nówkę w zadanym budżecie. Na pewno w tym budżecie warto też przyjrzeć się zegarkom Alpiny (np. Startimer Pilot), a jeśli w grę wchodzi zakup zegarka używanego, to cirkawym wyborem będzie np. Eterna KonTiki w stareszej referencji.

Patrzyłem na bazarek i jest w czym wybierać ... będę śledził  , co do używanych podchodzę raczej z dużą rezerwą bo rozumiem że serwis , naprawa (w najgorszym przypadku a takie się zdarzają) zegarka za 4k nie jest tania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Zazwyczaj w zegarkach do 4k, gdy chodzi o.te "swiss made" znajdziesz powszechnie stosowane ETY/SELLITY, które każdy zna i których serwis nie pochłania znacznych kwot :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuje za podrzucenie stronki

Nie ma sprawy tylko pamiętaj z czym się wiąże zakup w USA, od sklepu który nie jest autoryzowanym dealerem

W celu jakichkolwiek reklamacji, napraw gwarancyjnych itp. najprawdopodobniej trzeba będzie odesłać go do USA bo międzynarodowa gwarancja czasem działa a czasem nie (zależy od prducenta sklepu itd.)

Przy różnicy sięgającej 40% wartosci rachunek jest prosty, ale po prostu miej tego świadomość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sprawy tylko pamiętaj z czym się wiąże zakup w USA, od sklepu który nie jest autoryzowanym dealerem

W celu jakichkolwiek reklamacji, napraw gwarancyjnych itp. najprawdopodobniej trzeba będzie odesłać go do USA bo międzynarodowa gwarancja czasem działa a czasem nie (zależy od prducenta sklepu itd.)

Przy różnicy sięgającej 40% wartosci rachunek jest prosty, ale po prostu miej tego świadomość

ok mam rodzinkę w stanach jesli juz to przez nią bedę ten zegarek zciągał poproszę żeby zobaczyli co i jak z tą gwarancją jeśli jest ważna tylko w US to w razie awarii zegarka poniosę pewnie nie małe koszty naprawy czego jestem świadom

wspomniałeś o czarnym pasku z czerwonym przeszyciem do Certiny może coś doradzisz ? coś naprawdę dobrej jakości i marki bo nie mam pojęcia o paskach , z góry Dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek najlepiej zamowic u kogos na forum. Mozesz przejrzec ich prace i zamowic dokladnie taki jakibys chcial :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.