Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Kobela

Zenith co myślicie

Rekomendowane odpowiedzi

zakup bezpieczny, jesteś chroniony przez chrono24, każda transakcja odbywa się po przez depozyt powierniczy, czyli Twoje pieniądze pierw trafiają do chrono, dopiero kiedy otrzymasz zegarek i jest z nim wszystko w porządku nie masz zastrzeżeń chrono przelewa pieniądze na konto sprzedającego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny zegar. Co do zakupu, Kolega powiedział wszystko i podpisuję się pod tym. Sam tak robiłem i wszystko ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też uważam, że zegarek bardzo fajny, choć dość spory. Ale na żywo robi wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie kupię używanego zegarka od Włocha, sporo się nasluchałem o tym, jak taki zegarek przyszedł i nagle okazało się, że jest istotna różnica w stanie opisanym, a rzeczywistym oraz o tym, że głęboka rysa przez całe szkło może dla sprzedawcy być niewidocznym, małym zadrapaniem, widocznym tylko pod światło. Cieszę się, że mnie to nie dotknęło, jednak dwie takie historie poznałem. Ostatecznie jedna z nich skończyła się dobrze i zegarek wrócił do spezedawcy (nie wiem jak druga), ale ile nerwów to kolegę kosztowało lepiej nie mówić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie kupię używanego zegarka od Włocha, sporo się nasluchałem o tym, jak taki zegarek przyszedł i nagle okazało się, że jest istotna różnica w stanie opisanym, a rzeczywistym oraz o tym, że głęboka rysa przez całe szkło może dla sprzedawcy być niewidocznym, małym zadrapaniem, widocznym tylko pod światło. Cieszę się, że mnie to nie dotknęło, jednak dwie takie historie poznałem. Ostatecznie jedna z nich skończyła się dobrze i zegarek wrócił do spezedawcy (nie wiem jak druga), ale ile nerwów to kolegę kosztowało lepiej nie mówić.

W razie co zawsze jest zapłata przez konto depozytowe. W tym przypadku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche jestem zdezorientowany bo w informacjach FAQ są nieściłośc w jednym miejscu jest napisane:

"Kiedy obowiązuje ochrona kupujących Chrono24?

Ochrona kupujących na Chrono24 obowiązuje w tych przypadkach, gdy zegarek został kupiony od jednego ze sprzedawców profesjonalnych. Zamówienie musi zostać złożone za pomocą naszego systemu. Zakupy, które zostały dokonane na drodze bezpośredniego kontaktu ze sprzedawcą profesjonalnym (np. osobiście, telefonicznie, za pomocą wiadomości e-mail lub messengera) są wyłączone z ochrony.

Nie podlegają jej także transakcje dokonane z osobami prywatnymi."

natomiast w innym miejscu:
"Na co muszę zwrócić uwagę kupując od osoby prywatnej? Najbezpieczniejszą metodą płatności w przypadku zakupu zegarka od osoby prywatnej jest usługa powiernicza na Chrono24. Korzystając z niej wpłacasz kwotę zamówienia na rachunek powierniczy, na którym będzie ona przechowywana do momentu, aż otrzymasz zegarek. W razie problemów lub wątpliwości nasz Dział Obsługi Klienta chętnie służy pomocą."

to jest ta ochrona czy jej nie ma bo sie pogubiłem a zegarek tani nie jest
nie ukrywam że troche się boje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to jest mowa o 2 innych sprawach. Generalne jak kupujesz (placac usluga powiernicza ch24) od prywatnej to dopiero jak potwierdzisz ze zegarek dostałeś i jest ok, kasa wedruje na konto sprzedawcy. Jak Ci coś nie pasuje zwracasz zegarek a kasa Ci wraca.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli rachunek powierniczy w chrono24 chroni mnie w kwestii płatności

a

ochrona chrono24 jest szerszym pojeciem

jeszcze jedno pytanie

załóżmy czarny scenariusz odbieram przesyłkę i pudełko z zegarkiem jest puste

dzwonie do chrono24 i informuję że przesyłka była pusta

natomiast sprzedawca stoi przy swoim stanowisku i mówi że zegarek był

i mamy spór

środki są na rachunku powierniczym czyli nie jest najgorzej

ale jak jest ta sytuacja rozwiązywana

jak udowodnić że to ja mam rację

czy powinienem dochować jakiejś "należytej staranności"

bo odbiorę przesyłkę coś pokwituje a potem mówię że było puste pudełko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.