Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Strasznie fajny model. Można wiedzieć ile cie kosztował?

Posiada jakieś rysy na obudowie:-P?

Wysłane z mojego LG-P875 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe ze kuzyn ma szczęście, ale faktycznie nic się nie stało z jego zegarkiem :-) po za tym ze biały to już dawno nie jest :-P

I poza tym, że to podróbka. B)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misiajka posiada ze dwie minimalne i trochę odbarwień :) To był model na rynek azjatycki i w dystrybucji kosztował ponad 650 zł . Ja kupowałem u demusa na allegro za trochę ponad 400 zł. A były nawet troszkę tańsze ze 2 tygodnie przed moim zakupem. 

Czarny jest do kupienia w dobrej cenie:

http://allegro.pl/zegarek-casio-gdf-100-1ae-na-prezent-g-shock-i4074407884.html ja wolałem negatyw no i kolorowy :) 

Taki jeszcze jest :

http://allegro.pl/zegarek-casio-g-shock-gdf-100-1b-barometr-altimetr-i4113033708.html

Fajna jest również wersja Burton:

irTfLai.jpg

A co do tej podróby to powiedz niech kuzyn wyrzuci i kupi normalne G :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuzyn ma 16lat o zbiera na oryginalnego riseman'a :-) powoli do przodu :-) A ja już wiem że na moim jednym się nie skończy :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny cały czarny. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha! Tomaliusz bardzo mi pomógł w poszukiwaniach G-Shocka, ale nadal nie mogę się zdecydować. Ciepłe dni są coraz bliżej, rower czeka na odkurzenie, a na rękę, jak nie było, tak i nie ma czego założyć. Pierwsza miłość do Risemana jakoś wypaliła się w miarę oglądania zdjęć Mudmana i Gulfmana. To przeczytaniu wielu wątków skłaniam się ku temu drugiemu, ale po jaką cholerę mi fazy księżyca i przypływy?

Strasznie mnie męczy, że nadal nie mogę się podjąć ostatecznej decyzji...

ja na rowerze używam mudmana g9300 i świetnie się sprawdza. Zabrałem go nawet w podróż wybrzeżem ze Świnoujścia na Hel. Kompas kilka razy się przydał przy rozstawianiu namiotu.

Pozdrawiam

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Które modele posiadają timer z auto powtarzaniem?

A które więcej niż jeden:-) i autopowtarzanie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Które modele posiadają timer z auto powtarzaniem?

A które więcej niż jeden:-) i autopowtarzanie :-)

podwójny timer jest np. GRX-5600, GWX-5600, GWX-8900.

Co do autopowtarzania to nie rozumiem dlaczego nie ma tej funkcji w każdym G, a jest np. GA-100, GA-110

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za info. Fakt autopowtarzanie powinien mieć każdy model..

Czy w g89 - 1, przy tarczy te czarne dodatki gdzie są napisy "mode, reverse , forward, adjust", czarna jest tylko farba a pod spodem metal?

Mam chyba na tym kilka rys i widać białe /srebrne :-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mayo

W tym modelu ta obwódka czarna o której mówisz jest "anodowana"  podobnie jak czarne bransolety w Edifice. Wystarczy drobne obicie, obtarcie i już znać.. 

Ja miałem GR-8900-1a swego czasu tam obwódka akurat jest srebrna natomiast to co mnie zdziwiło to po około tygodniu zaczęła mi schodzić czarna farba z przycisku podświetlenia tego środkowego z litery G.

Swoją drogą ogólnie bardzo przyjemny zegareczek, miło wspominam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mayo

Timer z auto powtarzaniem posiada też DW-5600, jak ustawimy na jedną sekundę z pętelką a do tego włączymy funkcje full auto light to mamy dyskotekę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak poradziłes sobie ze schodzeniem koloru?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mayo

Olałem temat za przeproszeniem.. Czym bym tego nie pomalował to i tak by się ścierało zapewne prędzej czy później. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja:-) chodź pewnie pierwsza rysa bolała? :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rok temu zakupiłem - za doradztwem tego forum - Ryśka z którego jestem mega zadowolony. Przez ostatni rok chyba tylko ze 3-4 razy opuścił mój nadgarstek gdy byłem zmuszony wystąpić w marynarce :)

Teraz przyszedł czas na Dzi dla syna. Doradzcie który zegarek jest w miarę najmniejszy i ma najkrótszy pasek !!!

Syn ma 13 lat, ręka mu jeszce nie zmężniała więc obwód niewielki. Miał jakiegoś takego zwyłego Casio, ale uparł się obecnie na G.

W sklepie znaleźliśmy jedynie G-2900 który w miarę pasuje, choć pasek po zawinięiu jest prawie do zegarka.

Znajdziemy jeszce coś mniejszego i króeszego ??

Oczywiście żadne Baby-G nie wchodzą w rachubę, nie jest akceptowalne przez juniora

Czas jest po to żeby nie robić wszystkiego naraz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten będzie najmniejszy z G. 

http://allegro.pl/zegarek-casio-casio-g-7700-1er-g-shock-i4049731600.html

A pasek można skrócić Seven pokazywał jak to zrobić. Wtedy syn będzie zadowolony :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten będzie najmniejszy z G. 

http://allegro.pl/zegarek-casio-casio-g-7700-1er-g-shock-i4049731600.html

A pasek można skrócić Seven pokazywał jak to zrobić. Wtedy syn będzie zadowolony :)

Też mierzyliśmy. Ale mam wrażenie że ten G-2900 minimalnie lepiej leży na ręce - http://allegro.pl/zegarek-casio-g-2900f-1ver-nowosc-na-prezent-i4126894350.html

Czyli nic mniejszego już nie będzie i trzeba się decydować na któregoś z tych ??

O.T.

Swoją drogą, w salonie TT kosztuje 399 zł :wacko:  Kurcze, a potem sprzedawcy w stacjonarnych sklepach narzekają że ludzie chodzą i oglądają a zamawiają w necie. Ale blisko 100% różnicy to na prawdę sporo :wacko:

Czas jest po to żeby nie robić wszystkiego naraz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawiam swojego ga-100 i chciałbym ustawić jak najdokładniejszą godzinę lecz na jakim czasie się opierać? tzn z jakiej stronki? polecacie coś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radziu z tej:

www.time.is

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi