Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość miczel1

A ja mam problem czyściłem dzisiaj swój GDF-100 nie po raz pierwszy i nie wiem czy to tego wina ale poszedł chyba czujnik. Wyskakuje błąd przy ALTI i BARD i temperatura jest bardzo krótko. Pewnie tylko serwis ??  :angry:

Ale Ty go rozkreciłes i czysciłes czy tak z wierzchu od spodu bez rozkrecania? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wtopa. Zawiodłęm sięna BigBenie... Dzwoniłem do nich w czwartek z samego rana z pytaniem czy paczka z ga-100 wyjdzie jeszcze tego samego dnia. Usłyszałem, że dopiero w piątek lub przy słabych wiatrach dopiero w poniedziałek, wiec stwierdziłęm, że się nie pali i powiedziałem, że zamówie na spokojnie w weekend.Zamówiłem w niedziele, dzisiaj dostaje maila, że niestety nie ma juz ich u nich i muszą zamówić i będę musiał czekać na wysyłke do końca tego tydz (optymistyczna wersja). Teraz jużodwrotu nie ma. Niby dostałem info, że postarają się wysłać wcześniej jeśli jeszcze jakiś gdzieś u nich leży ale wiadomo jakie są na to szanse...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

No i wtopa. Zawiodłęm sięna BigBenie... Dzwoniłem do nich w czwartek z samego rana z pytaniem czy paczka z ga-100 wyjdzie jeszcze tego samego dnia. Usłyszałem, że dopiero w piątek lub przy słabych wiatrach dopiero w poniedziałek, wiec stwierdziłęm, że się nie pali i powiedziałem, że zamówie na spokojnie w weekend.Zamówiłem w niedziele, dzisiaj dostaje maila, że niestety nie ma juz ich u nich i muszą zamówić i będę musiał czekać na wysyłke do końca tego tydz (optymistyczna wersja). Teraz jużodwrotu nie ma. Niby dostałem info, że postarają się wysłać wcześniej jeśli jeszcze jakiś gdzieś u nich leży ale wiadomo jakie są na to szanse...

Niestety to nie jest pierwsza taka ich wtopa....Są polecani sam ich polecam ale czasami nie maja towaru którym handluja :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety to nie jest pierwsza taka ich wtopa....Są polecani sam ich polecam ale czasami nie maja towaru którym handluja :(

Kolego , dlaczego zaraz wtopa ?

Ile takich "wtop" przydażyło się tobie u nich ?

Zrozum , to jest firma handlowa , jak się klient znajdzie to się mu sprzedaje towar.

A nikt nie utrzymuje nie wiadomo jakich stanów magazynowych bo to kosztuje :)

Fuzbal spóźnił się z zamówieniem i tyle :D (dzwonił w czwartek , zamówienie złożył w niedzielę)

PS

Nie mam nic wspólniego z BigBenem żeby było jasne :)

Edytowane przez tomery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za różnica kiedy złożyłem zamówienie? Jakaś pani telefonicznie poinformowała mnie, że w czw. paczka na bank nie wyjdzie a i w piatek moga być problemy i dopiero w poniedzialek zostanie nadana, wieć o co chodzi ze sie spoznilem? Po pierwsze dostalem zapewnienie, że zamawiająć w czwartek czy w niedziele paczka i tak wyleci w poniedziałek (byłą mała szansa, że w piątek sie uda, skoro miala isc w piatek to w poniedzialek chyba tym bardziej?). Po drugie mają zaznaczony czas realizacji do 3 dni. Moje zamówienie w 3 dniach się nie zamknie... prędzej w 10... To jest cięcie ludzi w balona. Jak się nie ma towaru to wstawia się aukcje z 30 przedmiotami nie 50...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Ty go rozkreciłes i czysciłes czy tak z wierzchu od spodu bez rozkrecania? 

Zdjęcie ze starej rozbiórki:

60mjsDW.jpg

Jak zaznaczyłem strzałką tam jest sensor.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu ktoś zamówił zanim Ty to zrobiłeś i tyle..

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli na aukcji jest, że towar dostępny to mało ważne, że ktoś wcześniej zamówił. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie to ma znaczenie skoro oferują daną ilość i deklarują konkretny czas wysyłki (i w aukcji i telefonicznie? - specjalnie dzwoniłem, żeby upewnić się czy spokojnie będę mógł zamówić później ale przed końcem aukcji i dostałem zapewnienie o konkretnym czasie dostawy)? Nawet wszystkie oferowane sztuki im nie zeszły na tej aukcji... Denerwuje się bo to już chyba 3 taki mój zakup na allegro w ostatnim czasie kiedy kupuje coś czego sprzedający fizycznie nie ma i leci w bambuko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie to jest dziwne, ale może ktoś po prostu się walnął tworząc aukcje i dał sobie za dużo sztuk, jak siedzisz i wystawiasz aukcje przez kilka h to czasem się zdarzają błędy, nie żebym go bronił, ale jednak trochę wyrozumiałości. Chociaż dziwne, że przy potwierdzeniu telefonicznym ktoś z obsługi nie sprawdzić faktycznego stanu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

adek nikt tego nie sprawdza.

Big Bena się poleca ale czasami zdarzają się takie sytuacje jak pisze fuzbal. Wystawia on aukcje ma tylko kilka sztuk albo i nie i potem domawia w zibi. No nic niestety nie można zrobić z takim procederem chyba, że neutral w komentarzach. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i to jest właśnie nie do końca uczciwe, ok niech sobie domawia, ale przy potwierdzeniu telefonicznym sprawdza czy ma i poda faktyczny termin :/  To jest nie dość, że nie poważne to jeszcze olewanie klienta. U mnie, mimo tego że produkt widnieje mi w programie, zawsze dzwonimy na inne salony i upewniamy się czy mają fizycznie (zawsze ktoś mógł zapomnieć zrobić przesunięcia czy wybić paragonu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, nie ma co sie mazac. To tylko zegarek i błąd w sztuce.

Boeing składa rocznie 564 samoloty i jeśli 2 z nich sie rozbije z przyczyn technicznych, to uważają to za dobry wynik a przeciez to około 500 osób/potencjalnych ofiar.

To samo z takim BB. Jak sie tyle sprzedaje zegarkow to wydaje mi sie normalne, ze cos moze sie nie udac. W koncu te zegarki tez sprzedaja ludzie tacy sami, jak Ci co składaja samoloty.

W takim przypadku zapytałbym BB o jakis rabat z tego tytułu a jesli to taki wielki problem to zrezygnuj z transakcji i kup u kogos innego.

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja doskonale rozumiem, że to jest błąd w sztuce :) Ktoś mógł się nawet pomylić przy wprowadzaniu ilości (mnie też się to zdarza), co nie zmienia faktu, że jednak przy telefonicznym potwierdzaniu mogli by sprawdzać faktyczny stan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Kolego , dlaczego zaraz wtopa ?

Ile takich "wtop" przydażyło się tobie u nich ?

Zrozum , to jest firma handlowa , jak się klient znajdzie to się mu sprzedaje towar.

A nikt nie utrzymuje nie wiadomo jakich stanów magazynowych bo to kosztuje :)

Fuzbal spóźnił się z zamówieniem i tyle :D (dzwonił w czwartek , zamówienie złożył w niedzielę)

PS

Nie mam nic wspólniego z BigBenem żeby było jasne :)

Wtopa bo to widać w komentażach na allegro,pare razy było to opisywane na forum.Jeżeli ktos wystawia aukcje z towarem w ilośći 50szt to kupującego nie interesuje czy to firma handlowa czy usługowa ma miec 50szt.i tyle...Jeżeli informowali by że nie maja ide do innego sprzedajacego który nie patrzy na koszta i ma :) A tak to małe oszustwo 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy ktoś z BigBena zagląda na to forum, ale odziwo zegarek jednak sięznalazł i dzisiaj już podobno do mnie wyleciał ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fuzbal znalazł się bo wczoraj zamówili z zibi i dzisiaj doszły :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to już bez różnicy, ważne że nie będe musiał czekać do przyszłego tydz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Panowie, chyba przyszedł czas na GW-M5610. Widziałem go kilka razu u nas na forum, wiec może kto ma może się wypowiedzieć na temat tego zegarka. Są z nim jakieś kłopoty, jakieś minusy? Jutro idę na sklepy, wiec pytanie aktualne do jutra :)

Może coś innego? 

Dzięki z góry

Edytowane przez pepepatryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli coś innego niż GW-5610 i w podobnym stylu, to chyba tylko GW-5000. Lada dzień stanę się szczęśliwym (mam nadzieję) posiadaczem takowego. Chwilowo utknął u celników :wacko:

Generalnie są to bardzo podobne zegarki, wiele osób twierdzi, że skoro nie ma różnicy, to po co przepłacać za GW-5000. Jednak dużo naczytałem się o jego świetnym wykonaniu. Jakość materiałów, większa masa, bardzo wygodny pasek, fajny dekiel z powłoką PVD.

Wady: twardo działające przyciski (mnie to nie przeszkadza) i dość wysoka cena.

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli coś innego niż GW-5610 i w podobnym stylu, to chyba tylko GW-5000. Lada dzień stanę się szczęśliwym (mam nadzieję) posiadaczem takowego. Chwilowo utknął u celników :wacko:

Generalnie są to bardzo podobne zegarki, wiele osób twierdzi, że skoro nie ma różnicy, to po co przepłacać za GW-5000. Jednak dużo naczytałem się o jego świetnym wykonaniu. Jakość materiałów, większa masa, bardzo wygodny pasek, fajny dekiel z powłoką PVD.

Różnica między GW-M5610 a GW-5000 jest kolosalna. Według mnie to w zasadzie dwa różne zegarki.

Co do GW-M5610 to taki typowy G-shock EDC. Ma wszystko, co potrzebne. Tylko plastiki są dość twarde. Mimo to imo nie warto dawać za niego więcej niż te 400 zł.

BTW: GW-5000 ma kopertę pokrytą nie PVD, a DLC. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica między GW-M5610 a GW-5000 jest kolosalna. Według mnie to w zasadzie dwa różne zegarki.

Co do GW-M5610 to taki typowy G-shock EDC. Ma wszystko, co potrzebne. Tylko plastiki są dość twarde. Mimo to imo nie warto dawać za niego więcej niż te 400 zł.

BTW: GW-5000 ma kopertę pokrytą nie PVD, a DLC. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisząc o podobieństwie miałem na myśli głównie dizajn tych zegarków.

Oczywiście, że powłoka z DLC, dzięki za sprostowanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Panowie, chyba przyszedł czas na GW-M5610. Widziałem go kilka razu u nas na forum, wiec może kto ma może się wypowiedzieć na temat tego zegarka. Są z nim jakieś kłopoty, jakieś minusy? Jutro idę na sklepy, wiec pytanie aktualne do jutra :)

Może coś innego? 

Dzięki z góry

Dobry wybór i w tej stylistyce chyba nie będzie lepszego ale nie kupuj w sklepie  -_- , weź tu: http://allegro.pl/zegarek-casio-gw-m5610-1er-g-shock-gw-pl-wawa-i4549959147.html - oficjalna dystrybucja (full wypas) i zostanie 200 zł. w kieszeni  ;)  lub negocjuj na stronie TT - http://www.timetrend.pl/wyszukaj-9341-0-0-GW_M5610_1ER.html - wklejając ten link od bigbena, to powinni dać tą samą cenę i nawet z free shipem  :)

A panowie wyżej co piszą o GW-5000 niech zostawią go dla prawdziwych maniaków "G" dla których zakręcany dekiel jest jak relikwia  :P

Zgadzam się z AndrzejMick że GW-M5610 nie powinien kosztować więcej niż 400 + parę złociszy  <_<

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A panowie wyżej co piszą o GW-5000 niech zostawią go dla prawdziwych maniaków "G" dla których zakręcany dekiel jest jak relikwia  :P

Ja jestem maniakiem, choć to nie na dekiel poleciałem :D

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi