Gość miczel1 #10776 Napisano 25 Sierpnia 2014 A ja mam problem czyściłem dzisiaj swój GDF-100 nie po raz pierwszy i nie wiem czy to tego wina ale poszedł chyba czujnik. Wyskakuje błąd przy ALTI i BARD i temperatura jest bardzo krótko. Pewnie tylko serwis ?? Ale Ty go rozkreciłes i czysciłes czy tak z wierzchu od spodu bez rozkrecania? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fuzbal 2 #10777 Napisano 25 Sierpnia 2014 No i wtopa. Zawiodłęm sięna BigBenie... Dzwoniłem do nich w czwartek z samego rana z pytaniem czy paczka z ga-100 wyjdzie jeszcze tego samego dnia. Usłyszałem, że dopiero w piątek lub przy słabych wiatrach dopiero w poniedziałek, wiec stwierdziłęm, że się nie pali i powiedziałem, że zamówie na spokojnie w weekend.Zamówiłem w niedziele, dzisiaj dostaje maila, że niestety nie ma juz ich u nich i muszą zamówić i będę musiał czekać na wysyłke do końca tego tydz (optymistyczna wersja). Teraz jużodwrotu nie ma. Niby dostałem info, że postarają się wysłać wcześniej jeśli jeszcze jakiś gdzieś u nich leży ale wiadomo jakie są na to szanse... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #10778 Napisano 25 Sierpnia 2014 No i wtopa. Zawiodłęm sięna BigBenie... Dzwoniłem do nich w czwartek z samego rana z pytaniem czy paczka z ga-100 wyjdzie jeszcze tego samego dnia. Usłyszałem, że dopiero w piątek lub przy słabych wiatrach dopiero w poniedziałek, wiec stwierdziłęm, że się nie pali i powiedziałem, że zamówie na spokojnie w weekend.Zamówiłem w niedziele, dzisiaj dostaje maila, że niestety nie ma juz ich u nich i muszą zamówić i będę musiał czekać na wysyłke do końca tego tydz (optymistyczna wersja). Teraz jużodwrotu nie ma. Niby dostałem info, że postarają się wysłać wcześniej jeśli jeszcze jakiś gdzieś u nich leży ale wiadomo jakie są na to szanse...Niestety to nie jest pierwsza taka ich wtopa....Są polecani sam ich polecam ale czasami nie maja towaru którym handluja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomery 0 #10779 Napisano 25 Sierpnia 2014 (edytowane) Niestety to nie jest pierwsza taka ich wtopa....Są polecani sam ich polecam ale czasami nie maja towaru którym handluja Kolego , dlaczego zaraz wtopa ?Ile takich "wtop" przydażyło się tobie u nich ? Zrozum , to jest firma handlowa , jak się klient znajdzie to się mu sprzedaje towar.A nikt nie utrzymuje nie wiadomo jakich stanów magazynowych bo to kosztuje Fuzbal spóźnił się z zamówieniem i tyle (dzwonił w czwartek , zamówienie złożył w niedzielę) PSNie mam nic wspólniego z BigBenem żeby było jasne Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez tomery 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fuzbal 2 #10780 Napisano 25 Sierpnia 2014 Co za różnica kiedy złożyłem zamówienie? Jakaś pani telefonicznie poinformowała mnie, że w czw. paczka na bank nie wyjdzie a i w piatek moga być problemy i dopiero w poniedzialek zostanie nadana, wieć o co chodzi ze sie spoznilem? Po pierwsze dostalem zapewnienie, że zamawiająć w czwartek czy w niedziele paczka i tak wyleci w poniedziałek (byłą mała szansa, że w piątek sie uda, skoro miala isc w piatek to w poniedzialek chyba tym bardziej?). Po drugie mają zaznaczony czas realizacji do 3 dni. Moje zamówienie w 3 dniach się nie zamknie... prędzej w 10... To jest cięcie ludzi w balona. Jak się nie ma towaru to wstawia się aukcje z 30 przedmiotami nie 50... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84872 #10781 Napisano 25 Sierpnia 2014 Ale Ty go rozkreciłes i czysciłes czy tak z wierzchu od spodu bez rozkrecania? Zdjęcie ze starej rozbiórki: Jak zaznaczyłem strzałką tam jest sensor. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 2 #10782 Napisano 25 Sierpnia 2014 Po prostu ktoś zamówił zanim Ty to zrobiłeś i tyle.. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84872 #10783 Napisano 25 Sierpnia 2014 Po prostu ktoś zamówił zanim Ty to zrobiłeś i tyle..Jeżeli na aukcji jest, że towar dostępny to mało ważne, że ktoś wcześniej zamówił. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fuzbal 2 #10784 Napisano 25 Sierpnia 2014 Po prostu ktoś zamówił zanim Ty to zrobiłeś i tyle.. Jakie to ma znaczenie skoro oferują daną ilość i deklarują konkretny czas wysyłki (i w aukcji i telefonicznie? - specjalnie dzwoniłem, żeby upewnić się czy spokojnie będę mógł zamówić później ale przed końcem aukcji i dostałem zapewnienie o konkretnym czasie dostawy)? Nawet wszystkie oferowane sztuki im nie zeszły na tej aukcji... Denerwuje się bo to już chyba 3 taki mój zakup na allegro w ostatnim czasie kiedy kupuje coś czego sprzedający fizycznie nie ma i leci w bambuko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adek2795 0 #10785 Napisano 25 Sierpnia 2014 Według mnie to jest dziwne, ale może ktoś po prostu się walnął tworząc aukcje i dał sobie za dużo sztuk, jak siedzisz i wystawiasz aukcje przez kilka h to czasem się zdarzają błędy, nie żebym go bronił, ale jednak trochę wyrozumiałości. Chociaż dziwne, że przy potwierdzeniu telefonicznym ktoś z obsługi nie sprawdzić faktycznego stanu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84872 #10786 Napisano 25 Sierpnia 2014 adek nikt tego nie sprawdza.Big Bena się poleca ale czasami zdarzają się takie sytuacje jak pisze fuzbal. Wystawia on aukcje ma tylko kilka sztuk albo i nie i potem domawia w zibi. No nic niestety nie można zrobić z takim procederem chyba, że neutral w komentarzach. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adek2795 0 #10787 Napisano 25 Sierpnia 2014 No i to jest właśnie nie do końca uczciwe, ok niech sobie domawia, ale przy potwierdzeniu telefonicznym sprawdza czy ma i poda faktyczny termin :/ To jest nie dość, że nie poważne to jeszcze olewanie klienta. U mnie, mimo tego że produkt widnieje mi w programie, zawsze dzwonimy na inne salony i upewniamy się czy mają fizycznie (zawsze ktoś mógł zapomnieć zrobić przesunięcia czy wybić paragonu). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #10788 Napisano 25 Sierpnia 2014 Panowie, nie ma co sie mazac. To tylko zegarek i błąd w sztuce.Boeing składa rocznie 564 samoloty i jeśli 2 z nich sie rozbije z przyczyn technicznych, to uważają to za dobry wynik a przeciez to około 500 osób/potencjalnych ofiar.To samo z takim BB. Jak sie tyle sprzedaje zegarkow to wydaje mi sie normalne, ze cos moze sie nie udac. W koncu te zegarki tez sprzedaja ludzie tacy sami, jak Ci co składaja samoloty. W takim przypadku zapytałbym BB o jakis rabat z tego tytułu a jesli to taki wielki problem to zrezygnuj z transakcji i kup u kogos innego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adek2795 0 #10789 Napisano 25 Sierpnia 2014 Ja doskonale rozumiem, że to jest błąd w sztuce Ktoś mógł się nawet pomylić przy wprowadzaniu ilości (mnie też się to zdarza), co nie zmienia faktu, że jednak przy telefonicznym potwierdzaniu mogli by sprawdzać faktyczny stan. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #10790 Napisano 25 Sierpnia 2014 Kolego , dlaczego zaraz wtopa ?Ile takich "wtop" przydażyło się tobie u nich ? Zrozum , to jest firma handlowa , jak się klient znajdzie to się mu sprzedaje towar.A nikt nie utrzymuje nie wiadomo jakich stanów magazynowych bo to kosztuje Fuzbal spóźnił się z zamówieniem i tyle (dzwonił w czwartek , zamówienie złożył w niedzielę) PSNie mam nic wspólniego z BigBenem żeby było jasne Wtopa bo to widać w komentażach na allegro,pare razy było to opisywane na forum.Jeżeli ktos wystawia aukcje z towarem w ilośći 50szt to kupującego nie interesuje czy to firma handlowa czy usługowa ma miec 50szt.i tyle...Jeżeli informowali by że nie maja ide do innego sprzedajacego który nie patrzy na koszta i ma A tak to małe oszustwo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fuzbal 2 #10791 Napisano 26 Sierpnia 2014 Nie wiem czy ktoś z BigBena zagląda na to forum, ale odziwo zegarek jednak sięznalazł i dzisiaj już podobno do mnie wyleciał ;] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84872 #10792 Napisano 26 Sierpnia 2014 fuzbal znalazł się bo wczoraj zamówili z zibi i dzisiaj doszły 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fuzbal 2 #10793 Napisano 26 Sierpnia 2014 W sumie to już bez różnicy, ważne że nie będe musiał czekać do przyszłego tydz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11988 #10794 Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) No Panowie, chyba przyszedł czas na GW-M5610. Widziałem go kilka razu u nas na forum, wiec może kto ma może się wypowiedzieć na temat tego zegarka. Są z nim jakieś kłopoty, jakieś minusy? Jutro idę na sklepy, wiec pytanie aktualne do jutra Może coś innego? Dzięki z góry Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez pepepatryk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27863 #10795 Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Jeśli coś innego niż GW-5610 i w podobnym stylu, to chyba tylko GW-5000. Lada dzień stanę się szczęśliwym (mam nadzieję) posiadaczem takowego. Chwilowo utknął u celników Generalnie są to bardzo podobne zegarki, wiele osób twierdzi, że skoro nie ma różnicy, to po co przepłacać za GW-5000. Jednak dużo naczytałem się o jego świetnym wykonaniu. Jakość materiałów, większa masa, bardzo wygodny pasek, fajny dekiel z powłoką PVD.Wady: twardo działające przyciski (mnie to nie przeszkadza) i dość wysoka cena. Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez Mirosuaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10796 Napisano 27 Sierpnia 2014 Jeśli coś innego niż GW-5610 i w podobnym stylu, to chyba tylko GW-5000. Lada dzień stanę się szczęśliwym (mam nadzieję) posiadaczem takowego. Chwilowo utknął u celników Generalnie są to bardzo podobne zegarki, wiele osób twierdzi, że skoro nie ma różnicy, to po co przepłacać za GW-5000. Jednak dużo naczytałem się o jego świetnym wykonaniu. Jakość materiałów, większa masa, bardzo wygodny pasek, fajny dekiel z powłoką PVD.Wady: twardo działające przyciski (mnie to nie przeszkadza) i dość wysoka cena. Różnica między GW-M5610 a GW-5000 jest kolosalna. Według mnie to w zasadzie dwa różne zegarki. Co do GW-M5610 to taki typowy G-shock EDC. Ma wszystko, co potrzebne. Tylko plastiki są dość twarde. Mimo to imo nie warto dawać za niego więcej niż te 400 zł. BTW: GW-5000 ma kopertę pokrytą nie PVD, a DLC. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10797 Napisano 27 Sierpnia 2014 Jeśli coś innego niż GW-5610 i w podobnym stylu, to chyba tylko GW-5000. Lada dzień stanę się szczęśliwym (mam nadzieję) posiadaczem takowego. Chwilowo utknął u celników Generalnie są to bardzo podobne zegarki, wiele osób twierdzi, że skoro nie ma różnicy, to po co przepłacać za GW-5000. Jednak dużo naczytałem się o jego świetnym wykonaniu. Jakość materiałów, większa masa, bardzo wygodny pasek, fajny dekiel z powłoką PVD.Wady: twardo działające przyciski (mnie to nie przeszkadza) i dość wysoka cena. Różnica między GW-M5610 a GW-5000 jest kolosalna. Według mnie to w zasadzie dwa różne zegarki. Co do GW-M5610 to taki typowy G-shock EDC. Ma wszystko, co potrzebne. Tylko plastiki są dość twarde. Mimo to imo nie warto dawać za niego więcej niż te 400 zł. BTW: GW-5000 ma kopertę pokrytą nie PVD, a DLC. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27863 #10798 Napisano 27 Sierpnia 2014 Pisząc o podobieństwie miałem na myśli głównie dizajn tych zegarków.Oczywiście, że powłoka z DLC, dzięki za sprostowanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23166 #10799 Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) No Panowie, chyba przyszedł czas na GW-M5610. Widziałem go kilka razu u nas na forum, wiec może kto ma może się wypowiedzieć na temat tego zegarka. Są z nim jakieś kłopoty, jakieś minusy? Jutro idę na sklepy, wiec pytanie aktualne do jutra Może coś innego? Dzięki z góryDobry wybór i w tej stylistyce chyba nie będzie lepszego ale nie kupuj w sklepie , weź tu: http://allegro.pl/zegarek-casio-gw-m5610-1er-g-shock-gw-pl-wawa-i4549959147.html - oficjalna dystrybucja (full wypas) i zostanie 200 zł. w kieszeni lub negocjuj na stronie TT - http://www.timetrend.pl/wyszukaj-9341-0-0-GW_M5610_1ER.html - wklejając ten link od bigbena, to powinni dać tą samą cenę i nawet z free shipem A panowie wyżej co piszą o GW-5000 niech zostawią go dla prawdziwych maniaków "G" dla których zakręcany dekiel jest jak relikwia Zgadzam się z AndrzejMick że GW-M5610 nie powinien kosztować więcej niż 400 + parę złociszy Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27863 #10800 Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) A panowie wyżej co piszą o GW-5000 niech zostawią go dla prawdziwych maniaków "G" dla których zakręcany dekiel jest jak relikwia Ja jestem maniakiem, choć to nie na dekiel poleciałem Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez Mirosuaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach