Waldzior 3227 #10926 Napisano 5 Września 2014 Myślę o tym. Ta bransoleta ma jakiś symbol albo może jest dedykowana do jakiegoś konkretnego modelu?Pytałem w zibi o ta bransolete do tego modelu i można zamówić a czas oczekiwania to około 4 tygodnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27244 #10927 Napisano 5 Września 2014 (edytowane) A jaka cena bransolety w ZIBI? Edytowane 5 Września 2014 przez Mirosuaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10928 Napisano 5 Września 2014 A jaka cena bransolety w ZIBI? Opowiem Ci moją historię. Chciałem tą bransoletę zamówić w Zibi. Dzwonię. Miesiąc czekania i 220 zł. Pan zadzwoni za miesiąc. OK. Za miesiąc dzwonię. Jeszcze miesiąc czekania i 250 zł. Plus wysyłka. Podziękowałem. Zamówiłem w Tiktoxie:http://www.tiktox.com/gw-m5600bc-combi-strap.htmlZapłaciłem 280 zł z wysyłką i po tygodniu była u mnie. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27244 #10929 Napisano 5 Września 2014 Dzięki za namiary. A czy możesz napisać z czego wykonane są metalowe ogniwa tej bransolety i klamra? Jak oceniasz trwałość materiałów? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shnosnas 9 #10930 Napisano 5 Września 2014 (edytowane) Dzięki za namiary. A czy możesz napisać z czego wykonane są metalowe ogniwa tej bransolety i klamra? Jak oceniasz trwałość materiałów?Ja mam taką w moim GW A1000 FC - czarne wstawki są metalowe, a te wieksze ogniwa to twarde tworzywo sztuczne - to samo, z którego zrobiona jest reszta tego zegarka. Bransoleta wydaje się być bardzo solidna. Klamra jest metalowa, ale zapięcie wydaje się być delikatne. Zastanawiam się, jak znosi próbę czasu i codziennego zdejmowania i zakładania. Edytowane 5 Września 2014 przez shnosnas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Banalny 26 #10931 Napisano 5 Września 2014 Zależy co kto potrzebuje. W sumie ma już Protrek'a z tymi funkcjami, więc jemu nie zależało, żeby kolejny zegarek miał te bajery. A spoko, nie zamierzałem nic narzucać! Wydawało mi się tylko, że Waveceptor to nie tyle bajer ile funkcja "must have" w obecnych czasach. Nawet z przeciętnego zegarka potrafi uczynić czasomierz, o którego precyzji wskazań mogą tylko pomarzyć nawet najbardziej zaawanasowane produkty na rynku... Co do solara, to też warto mieć, np GA-1000 musi mieć aż dwie bateryjki na pokładzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10932 Napisano 5 Września 2014 Dzięki za namiary. A czy możesz napisać z czego wykonane są metalowe ogniwa tej bransolety i klamra? Jak oceniasz trwałość materiałów? Tak jak kolega wyżej napisał środkowe ogniwa są stalowe, a skrajne z twardego uretanu. Zapięcie jest stalowe. Pokrycie to PVD, a nie DLC. Zapięcie bardzo solidne i wygodne do odpinania. Nosiłem tą bransoletę z moim GW-5000 pół roku non stop: 18 godzin na dobę, 7 dni w tygodniu. Zapięcie ani razu samo się nie odpięło, na kilku ogniwach i zapięciu było widać mikroryski od desk-divingu, ale oprócz tego stan bransolety był świetny. Polecam. Pamiętać trzeba jednak o tym, że samo mocowanie bransolety do koperty sprawia, że pierwsze ogniwa to nieruchome przedłużenie koperty. Nie jest elastyczne jak pasek i przez to zegarek ma efektywnie większy rozmiar lug to lug. Dla kogoś, kto ma mały przegub, to może być istotne. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Woytec60 141 #10933 Napisano 5 Września 2014 http://allegro.pl/zegarek-casio-w-800h-gw36-okazja-sklep-i4578537517.htmlNo i nie wiem, brać, nie brać... 0 Pozdrawiam, WojtekDążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shnosnas 9 #10934 Napisano 5 Września 2014 http://allegro.pl/zegarek-casio-w-800h-gw36-okazja-sklep-i4578537517.htmlNo i nie wiem, brać, nie brać... 75 700 zł to trochę drogo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23143 #10935 Napisano 5 Września 2014 (edytowane) http://allegro.pl/zegarek-casio-w-800h-gw36-okazja-sklep-i4578537517.htmlNo i nie wiem, brać, nie brać... Tylko brać ale wiesz że to nie g-shock? Edytowane 5 Września 2014 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomery 0 #10936 Napisano 5 Września 2014 (edytowane) http://allegro.pl/zegarek-casio-w-800h-gw36-okazja-sklep-i4578537517.htmlNo i nie wiem, brać, nie brać... Fajny !Też mi kiedyś wpadł w oko.Duże czytelne cyfry , fajnie podany pełny format daty , "długa" bateria , dobra wodoszczelność , za te pieniądze fajna i tania "zabawka" na wypady outdorowe , rower , basen , itp. , itd. Mnie do niego zniechęciło wystające szkiełko (łatwo o rysę na hexalicie , a to wtedy razi w oczy)Mogłoby być głębiej schowane i wtedy bym się skusił. Tylko brać ale wiesz że to nie g-shock? Podejrzewam , że ta G-szokowatość G-shocków to taki trochę marketing (oj chyba paru osobom się naraziłem ) Myślę, że gdyby szkiełko było schowane głębiej , to wytrzymałością (noszenie na codzień na ręku a nie używanie go do wbijania gwoździ) nie ustępowałby G-shockom Edytowane 5 Września 2014 przez tomery 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10937 Napisano 5 Września 2014 Podejrzewam , że ta G-szokowatość G-shocków to taki trochę marketing (oj chyba paru osobom się naraziłem ) A wiesz w ogóle na czym polega idea G-shocka? 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomery 0 #10938 Napisano 5 Września 2014 (edytowane) A wiesz w ogóle na czym polega idea G-shocka? Na przybijaniu gwoździ zegarkiem ? Myślisz, że ten W-800H by się do tego nie nadawał a G-shock tak ? (oj chyba widzę , że jednak komuś się już naraziłem, a miał być tylko żart ) Edytowane 5 Września 2014 przez tomery 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10939 Napisano 5 Września 2014 No tak, niepotrzebnie pytałem. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #10940 Napisano 5 Września 2014 Opowiem Ci moją historię. Chciałem tą bransoletę zamówić w Zibi. Dzwonię. Miesiąc czekania i 220 zł. Pan zadzwoni za miesiąc. OK. Za miesiąc dzwonię. Jeszcze miesiąc czekania i 250 zł. Plus wysyłka. Podziękowałem. Zamówiłem w Tiktoxie:http://www.tiktox.com/gw-m5600bc-combi-strap.htmlZapłaciłem 280 zł z wysyłką i po tygodniu była u mnie. Dostęp do akcesoriów to akurat nie wina Zibi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10941 Napisano 5 Września 2014 Brak informacji o tym już tak. Gdyby za pierwszym razem powiedziano mi, że mogę czekać około miesiąca i że termin czekania może się wydłużyć nawet do dwóch miesięcy, to bym od razu podziękował, niesmaku bym nie miał, a miałbym bransoletę po tygodniu. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #10942 Napisano 5 Września 2014 Też nie do końca. Podali termin 2 tygodnie, bo taki dostali z Niemcowni, a potem okazało się co innego. Ja ostanio robiłem zamówienie 11 SEIKO, za tydzień miały być. Po dwóch przyszedł 1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomery 0 #10943 Napisano 5 Września 2014 (edytowane) No tak, niepotrzebnie pytałem. Andrzej , nie chcę się wdawać z tobą w niepotrzebną polemikę , bo moglibyśmy się niechcący pokłócić (a tego chcę uniknąć !!! ) Ale .... MOIM ZDANIEM idea "G-szokowatości" to trochę FILOZOFIA , trochę wykreowanie potrzeb przez MARKETING. Myślisz, że ktoś DZISIAJ produkuje G-shocki z lepszych materiałów ? Wątpię.Myślisz, że ten W-800H (za 80 pln) nie wytrzyma wytrząsania podczas jazdy na rowerze , a tylko G (za co najmniej 800 pln)wytrzyma ? Wątpię.Myślisz , że jak upuścisz na glebę W-800H to rozpadnie się na milion kawałków a tylko G wytrzyma ? Wątpię.Myślisz, że jak zarysujesz obudowę W-800H to zostanie na nim "rysa do krwi" a na G nie powstanie ? Wątpię. To są tylko MOJE PRZEMYŚLENIA , ale nie sądzę abym był daleki od prawdy. PSPrzez analogię.Moje dzieci "muszą" koniecznie nosić Conversy lub Vansy po 250 pln a to są zwykłe trampki jakie mogę kupić w budce na ryneczku za 40 pln.Ktoś wykreował "mit" Vansów i Conversów i dlatego tyle one kosztują a nie różnią się od tych samych trampków z "bazarku" za 40 pln (pewnie nawet powstały w tej samej chińskiej fabryce ).Byliśmy w tym roku na zagranicznych wczasach i córka kupiła sobie takie pdróby (wyszły za ok. 100 pln) ze wszystkimi detalami (napisy , kolory) 100% jak w oryginałach.I myslisz, ze spisują (noszą się i wyglądają) gorzej niż te kilka par oryginalnych (po 250 pln ) kupionych w Polsce ?. Żadna z koleżanek nie zauważyła ich "nieoryginalności". MOIM ZDANIEM OBECNIE podobnie jest z G.W czasach gdy powstawał był NIEWĄTPLIWIE lepszy (czytaj wytrzymalszy) od ówczesnej konkurencji (tego nie kwestionuję , z pewnością BYŁ , wtedy to była całkiem nowa filozofia)A dziaiaj ?Te same materiały , te same wtryskarki , te same moduły.Dochodzi na obudowie tylko "magiczna" litera G.Myślę nawet, że ten W-800H powstaje w tej samej fabryce w której powstają legendarne G. Ale to są tylko moje przemyślenia (jestem racjonalistą , staram się nie kierować sentymentem i emocjami). Tak jak pisałem , nie chcę się z tobą pokłocić o podejście do zegarków. "Fanatyka" G-shocków z pewnością nie przekonałem moimi wywodami, ale i tak uważam że warto podzielić/wymienić się poglądami. Edytowane 5 Września 2014 przez tomery 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adek2795 0 #10944 Napisano 5 Września 2014 a to są zwykłe trampki jakie mogę kupić w budce na ryneczku za 40 pln. co to to nie. Miałeś kiedyś Vansy ? Fakt podczas codziennego chodzenia może nie ma różnicy, ale wejdź na deske w zwykłych trampkach a wejdź w konwersach, zobaczysz różnice. Vansy są robione typowo dla skejterów, a to że zrobiły się modne to inna bajka. W każdym bądź razie, słusznie kosztują 200 zł więcej. Mają tak skonstruowane podeszwy, że nie bolą stopy od rozpędzania się czy uderzania w krawędzi deski, zrób to w normalnych trampkach to po chwili twoja stopa poczuje różnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10945 Napisano 5 Września 2014 Tomery, jednak poczytaj historię G-shocków. Przyda się. Nie musiałbyś pisać tylu głupot. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomery 0 #10946 Napisano 5 Września 2014 (edytowane) Tomery, jednak poczytaj historię G-shocków. Przyda się. Nie musiałbyś pisać tylu głupot. Po pierwsze "nic nie musiałem".Po drugie dlaczego zaraz głupot ?Napisałem coś głupiego ?Na świecie są miliony ludzi którzy podzielą moje zdanie (na forum kilkadziesiąt "fanatyków" ktorych z pewnością nie przekonam i naraziłem im się. Jeśli tak to przepraszam ) Poczekajmy na rozwój dyskusji (myslę że są też forumowicze myślący bardziej obiektywnie). PSNie jeżdzę na desce , Vansów/Conversów nie posiadałem (nie zamierzam kupić ) więc pewnie ich przewagi nie spróbuję w takim zastosowaniu.Zresztą pewnie z 98% ich posiadaczy tylko w nich "się lansuje" po chodnikach a nie jeździ na desce A wtedy ich "legendarna" przewaga rozumiem zanika ? (są najlepsze tylko na desce a w zwykłym chodzeniu już nie ??? ) Podobnie pewnie z zegarkiem nie-G i G - funkcje mają te same (pokazuje czas ma stoper , datownik , podświetlenie , timer , wodoszczelność) , plastik na obudowę ten sam , producent ten sam , fabryka ta sama , wytrzymałość (legandarna i zwykła) w codziennym użytkowaniu pewnie porównywalne. Edytowane 5 Września 2014 przez tomery 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10947 Napisano 5 Września 2014 Nie wiem co to Vansy/Conversy, bo modą się nie interesuję. Natomiast pokażę ci pewien obrazek. Poznaj G-shocka: 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adek2795 0 #10948 Napisano 5 Września 2014 Po pierwsze "nic nie musiałem".Po drugie dlaczego zaraz głupot ?Napisałem coś głupiego ?Na świecie są miliony ludzi którzy podzielą moje zdanie (na forum kilkadziesiąt "fanatyków" ktorych z pewnością nie przekonam i naraziłem im się. Jeśli tak to przepraszam ) Poczekajmy na rozwój dyskusji (myslę że są też forumowicze myślący bardziej obiektywnie). PSNie jeżdzę na desce , Vansów/Conversów nie posiadałem (nie zamierzam kupić ) więc pewnie ich przewagi nie spróbuję w takim zastosowaniu.Zresztą pewnie z 98% ich posiadaczy tylko w nich "się lansuje" po chodnikach a nie jeździ na desce A wtedy ich "legendarna" przewaga rozumiem zanika ? (są najlepsze tylko na desce a w zwykłym chodzeniu już nie ??? ) Podobnie pewnie z zegarkiem nie-G i G - funkcje mają te same (pokazuje czas ma stoper , datownik , podświetlenie , timer , wodoszczelność) , plastik na obudowę ten sam , producent ten sam , fabryka ta sama , wytrzymałość (legandarna i zwykła) w codziennym użytkowaniu pewnie porównywalne.Wygoda na pewno większa, wytrzymałość pewnie też, w wyglądzie mogą się nie różnić, więc jeśli oceniasz książkę po okładce to gratuluje Zacznij od razu kupować chińskie podróbki telefonów bo przecież wygląda prawie identycznie a kto by tam do środka patrzył. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomery 0 #10949 Napisano 5 Września 2014 (edytowane) Nie wiem co to Vansy/Conversy, bo modą się nie interesuję. Natomiast pokażę ci pewien obrazek. Poznaj G-shocka: Andrzej, z pewnością nie znam się na zegarkach tak jak ty.Powiedz mi więc proszę której z w/w wymienionych części nie posiada W-800H ??? PSJa też modą się nie interesuję.Vansy/Conversy to takie gumowe obuwie sportowe które zwykli ludzie nazywali kiedyś (w czasach mojej młodości ) trampkami .Wiem tyle, że jedne mają gumową nalewkę nad palcami a te drugie nie (nie rozróżniam).Oczywiście zgodnie z wymogami naszych nowoczesnych czasów , mają sporo napisów , odpowiednie paski , nadrukowane jakieś gwiazdki (zupełnie w stylu jak litera G na niektórych zegarkach ).Bez tych wszystkich "ozdobników" wyglądają jak "zwykłe" trampki z rynku za 40 pln.(córka kiedyś pokazywala mi czego nie mają te "rynkowe" - brakowało gwiazdki czy czegoś tam , nie pamiętam).Jak już wspominałem , córka kupiła podróby które co ciekawe w 99,99999999999 % wyglądają jak oryginały.Mają wszystkie niezbędne (i wymagane) symbole i tak samo śmierdzą gumą jak te oryginalne za 250 pln . Edytowane 5 Września 2014 przez tomery 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomery 0 #10950 Napisano 5 Września 2014 Wygoda na pewno większa, Miałeś jakiegoś nie-G żeby porównać wygodę noszenia ?Bo ja np. przeczytałem na tym forum sporo wpisów, że z tą wygodą w przypadku G to też bywa różnie . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach