Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny Gravitymaster, gratulacje Woytec! To jest wersja ze stalową bransoletą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile masz w nadgarstku? Gdzie kupowałeś?

20cm  a kupowałem w Time Trendzie.

Edytowane przez Woytec60

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny Gravitymaster, gratulacje Woytec! To jest wersja ze stalową bransoletą?

Dzięki, dokładnie tak.

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie kusił Cię trochę nowszy 1100 z szafirowym szkłem? Cena jest chyba zbliżona...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kusił ale wizualnie jakoś mi nie podszedł.

Funkcjonalnie lepszy ale obydwa funkcjonalnie deklasuje taki stary GW-3500 (chociaż bez termometru i barometru), zresztą jeszcze go sobie kiedyś odkupię.

A zegarek to nie tylko funkcje ale i musi się podobać, GW-A1000 po prostu mi pasuje, jest dokładnie taki, jak trzeba  :)

Edytowane przez Woytec60

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, dokładnie tak.

Gratuluje zakupu! Ja już od 2ch tygodni użytkuję GW-A1000FC-2A i spisuje się fenomenalnie. Bransoleta okazała się być bardzo solidna (miałem z początku wątpliwości). 

Synchronizuje ci się raz na dobę skutecznie? U mnie zawsze podaje, że tak, ale pewien kolega z Warszawy pisał, że jemu synchro nie działa poprawnie w tym modelu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś przyjechał więc dopiero trzeba sprawdzic co i jak... ;)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zegarek to nie tylko funkcje ale i musi się podobać, GW-A1000 po prostu mi pasuje, jest dokładnie taki, jak trzebaA zegarek to nie tylko funkcje ale i musi się podobać, GW-A1000 po prostu mi pasuje, jest dokładnie taki, jak trzeba

Pewnie, masz rację. To zresztą kwestia bardzo indywidalna, bo pomijając funkcje mnie np z tych dwóch 1100 bardziej podchodzi, z tego względu że wyglądem jest ciekawie stylizowany na lotnicze przyrządy pokładowe. Ale "tysiączce" też niczego nie brakuje, niech się dobrze nosi! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mudman wczoraj wieczor do mnie przyszedl:) noszony kilka godzin:) zdj wrzuce potem heh.

W zasadzie zegarek prawie idealny, wizualnie rewelacja, pod wzgledem wykonania i uzytych materialowa także szczegolowosc - na poziomiebardzo wysokim:) zdj nie oddaja jego uroku osobistego:)

Za minus, uwazam drapiacy nadgarstek spod zegarka.. Uciazliwe :P

Sent from my BlackBerry 9930 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe nabytki

GD 100 jako codzienno-wyjściowy

GX 56 jako "do roboty" a tam prawdziwa szkoła przetrwania, warunki ekstremalne, zobaczymy jak się spisze :)

2918ffb2a14d2990gen.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe nabytki

GD 100 jako codzienno-wyjściowy

GX 56 jako "do roboty" a tam prawdziwa szkoła przetrwania, warunki ekstremalne, zobaczymy jak się spisze :)

2918ffb2a14d2990gen.jpg

Ile masz w nadgarstku?  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 cm

gd100 już miałem i wiedziałem co i jak ale dzisiaj w rękę wpadł mi King i muszę przyznać że robi wrażenie, masywnością itd nawet pasek i bezel czuć w dłoniach jakby "masywniejszy" materiał niż gd100 pasek grubszy

btw, do szczęścia brakuje mi czerwonego G 8900A, ktoś coś? ;)

kolejne foto dla porównania. Edifice EF315, prezent na 18te urodziny a więc służy dzielnie uwaga 8 lat :)

fc20e3832eabca66gen.jpg

A tutaj tak trochę narcystycznie ;)

b5ae01955a28cad7gen.jpg

Edytowane przez wro3000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróbki modułu podróbkami, ale w G-shocku ważna jest sama budowa "kanapki" amortyzującej. Podróbki w ogóle tego nie mają. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróbki modułu podróbkami, ale w G-shocku ważna jest sama budowa "kanapki" amortyzującej. Podróbki w ogóle tego nie mają. ;)

Oczywiście dobrze piszesz ale widać na zdjęciu kiepskie lutowania i kiepskie osadzenie samej elektroniki :unsure: 

To samo ujrzałem jak otworzyłem pada od playstation 3 kupionego na alle :(, a z zewnątrz jest identyczny jak oryginał a wręcz można rzec że obudowa z tej samej fabryki  ;)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety od zawsze chińskie podróbki są robione w tej samej fabryce, często na tej samej maszynie, ale partacko, bez jakiejkolwiek kontroli jakości i bez rozwiązań, które są robione gdzieś indziej...

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ToommeeK

Szukam ga 110fc 2a od dluzszego czasu ale z mizernym skutkiem a jak juz znalazlem to za 817 zl dzis znalazlem ta aukcje https://www.vip-republic.pl/pl/casio-ga-110fc-2adr/ nie znam sie az tak dobrze na G mi wygladowo wydaje sie ok tylko cena,pudelko i ta folia ktora jest owiniety zegarek mnie zastanawia czy ktos pomoze ?;)

Edytowane przez ToommeeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ToommeeK

Czyli jednak tak jak podejrzewalem ;/ Wlasnie po dodaniu tego postu czytalem opinie na temat tego "sklepu"

Dzieki !!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi