Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Noszę się zamiarem zmiany mojego protreka na G GW-A1000 jednak bardziej mi się podoba niż 1100 ale trafiłem taki filmik :

Zobaczcie problem na 6:20'

Z tego powodu oddałem Citizena bo miał luz na wskazówce. Ale w G taki numer hm... może ktoś potwierdzić czy tak jest czy akurat koleś miał pecha...??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z G w wiekrzości jest wszystko okey ale zdarzają się wadliwe egzemplarze. Od nietrafiających wskazówek równo w indeksy poprzez zatrzymujące się wskazówki sekundnika po luzy na wskazówkach. Są też inne wady typu nie działające auto podświetlenie w niektóruch modelach a kilka dni temu był opisywany przypadek Rangemena w którym podświetlenie nie działało w ogóle. O pyłkach czy krzywo spasowanych modułach w kopertach już nie będę wspominał.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem tak jak na filmie i potwierdzam. Wskazówka godzinowa odchyliła się w prawo jakieś 1-2mm. Nie zaobserwowałem tego nigdy podczas korzystania z zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli nie przejmować sie tym to sporadyczny problem bo w Citizenie to była norma wszystkie te modele mialy luz na wskazowce a mnie to irytowalo i oddałem.

Czyli jednak norma.

Edytowane przez szuwar1978

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy że robią coraz więcej bubli  :( . Starsze egzemplarze były bezproblemowe i wolne od takich wad  <_< .

Zegarek za ponad 1,5 k. nie dość że koperta plastikowa a dekiel przykręcany na śrubki wkręcane w tworzywo nawet bez zatopionych tulejek stalowych, to jeszcze takie luzy  :P .

Bardzo podoba mi się ten zegarek ... ale sam nie wiem  :ph34r: a może ten luz jest celowy aby podczas wstrząsu wskazówka nieodpadła? 

A jak Ci ten luz przeszkadzał w Citku to tu też będzie  ;)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie w citku byl luz na wskazowce minutowej i to mocny bylo to widac nawet przy ruchu reka jak zmieniała położenie ale przy wskazowce godzinowej tego tak nie widac. Ale musze przemyslec....

Edytowane przez szuwar1978

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę, że wszystko z nim ok. Przecież one są testowane i jeśli coś takiego występuje w każdym zegarku to poprostu tak ma być. Może to jest związane z TM.

Nie ma co się doszukiwać na siłę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam luz na wskazówce minutowej w moim Edifice ale pogodziłem się z tym tylko dlatego że tego modelu już nigdzie nie dostane..

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj do mnie przyszedł:)f4a27a502678280aea609eda22431ed4.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech się nosi, doszedłem do wniosku, że 4 króle to trochę przegięcie. 8-)

Casio-Fam_wshexxw.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior prosba odnosnie luzu na wskazowce godzinowej w gw-a1000 zobacz prosze czy wskazowka się przestawia jak popukasz w koperte podczas normalnej pracy zegarka. Bo powiem Wam że w moim protreku jest tak samo jak na filmiku i w trybie time wystarczy popukac i wskazowka się tak samo przestawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio-Fam_wshexxw.jpg

Dziękuje Piowa:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior prosba odnosnie luzu na wskazowce godzinowej w gw-a1000 zobacz prosze czy wskazowka się przestawia jak popukasz w koperte podczas normalnej pracy zegarka. Bo powiem Wam że w moim protreku jest tak samo jak na filmiku i w trybie time wystarczy popukac i wskazowka się tak samo przestawia.

Zgadza się. Mam tak samo.

Ale mimo tego przesunięcia, położenie wskazówki godzinowej jest korygowane podczas ruchu wskazówki minutowej, bo jeśli jest pełna godzina to wskazówka godzinowa nie jest przesunięta tylko trafia w indeks pełnej godziny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedz. U mnie rownież wskazowka trafia idealnie w indeksy ale luz jest... widocznie tak ma byc. I tak decyzja zapadła - GW-A1000 podba mi sie i bedzie moj jak protrek się sprzeda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedz. U mnie rownież wskazowka trafia idealnie w indeksy ale luz jest... widocznie tak ma byc. I tak decyzja zapadła - GW-A1000 podba mi sie i bedzie moj jak protrek się sprzeda :)

Bierzesz GW-A1000D czy GW-A1000?

post-71916-0-57110700-1434127399_thumb.jpg

post-71916-0-71728100-1434127407_thumb.jpg

Bo różnica jest :D

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie każdy King ma MB?

Na jednych widać napis a na innych nie.

Edyta: już wiem ;)

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, gdzie mogę dokupić czarne przyciski do Mudmana G-9000? Z góry dziękuję.

Natapatalkowane palcem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, gdzie mogę dokupić czarne przyciski do Mudmana G-9000? Z góry dziękuję.

Natapatalkowane palcem.

Limbo :) w Zibi pytałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, jeszcze nie. Widziałem koledzy podawali w innych tematach kontakt do Pani z Zibi. Niemniej jednak jakby ktoś miał na zbyciu to dajcie znać, nie muszą być nowe.

Natapatalkowane palcem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi