Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

No lipa bo nie chciałbym nawet żadnego nawet 2 razy droższego. Dzis oddałem i nie pytałem o test szczelności. Ale w uwagach jest m.in ze zegarek parował wiec może w takich przypadkach robią ten test. Zreszta sami mówicie ze taka zmiana bateryjki to bulka z masłem i chyba większość z was sama zakręca dekiel spowrotem wiec nawet taki "specjalista" od wymiany baterii z zibi nie bedzie umiał skręcić to porządnie w serwisie ?:>

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Będzie git. Trzeba wierzyć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :) wie ktoś kiedy będzie można kupić mudmastera? I jaka będzie ewentualnie cena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie git. Trzeba wierzyć :)

Liczę na to ze rozkręcenie zegarka, przetarcie szybki od wewnątrz i skręcenie go spowrotem nie przerośnie serwisanta ;) a zanim sprawdzę szczelność zegarka na głebokiej wodzie to sprawie mu może jakis lekki prysznic na początek;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poddaj go testowi szklanki.

Najpierw pustej a potem z wodą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oto mój ostatni, niefortunny zakup.

DW-5300.

Na zdjęciach wyglądał super, w opisie "stan idealny" jednak jak go odebrałem to się okazało, że bezel jest popękany a w momencie ustawiania rozpadł się na kawałki.

Sprzedający musiał o tym wiedzieć, bo od 2 tygodni pisze do niego ale mimo logowania się na allegro nie odpisuje.

Trudno. Będzie egzemplarzem leżakowym, bo kupno bezela graniczy z cudem.

Taki G-Shock na emeryturze ;)

post-71916-0-20084300-1436893830_thumb.jpg

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oto mój ostatni, niefortunny zakup.

DW-5300.

Na zdjęciach wyglądał super, w opisie "stan idealny" jednak jak go odebrałem to się okazało, że bezel jest popękany a w momencie ustawiania rozpadł się na kawałki.

Sprzedający musiał o tym wiedzieć, bo od 2 tygodni pisze do niego ale mimo logowania się na allegro nie odpisuje.

Trudno. Będzie egzemplarzem leżakowym, bo kupno bezela graniczy z cudem.

Taki G-Shock na emeryturze ;)

attachicon.gif14368934020291.jpg

Też przyglądałem się tej aukcji i to właśnie ze względu na stan koperty nie zdecydowałem się. Głównie z lewej strony z przodu wydawała mi się, jakby ktoś ją potraktował palnikiem (taki spieczony plastik). Prosiłem o więcej lepszych zdjęć i się nie doczekałem.

Niestety miałem dobre przeczucie...

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic tam nie było ruszane ale pęknięcia były skrzętnie ukryte na zdjęciach.

Tak był pokazany, żeby nie było ich widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nienawidze oszustów i dla zasady bym kolesiowi nie odpuscił. Kiedys kupiłem telefon nowka sztuka przyszedl stary i mocno zużyty. Nie mogłem się też dogadac ze sprzedajacym jedna wizyta na policji i od razu przyszly przeprosiny i zwrot kasy. Takich trzeba tepić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się.

Dlatego zostawiłem mu odpowiedni komentarz.

Nadal milczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior a próbowałeś dodzwonić się do tego gościa? Na aukcji jest podany numer telefonu..

Swoja drogą gość sprzedaje teraz porsche carerra na blachach z mojego miasteczka.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przebieg w Porshe zapewne tak samo autentyczny jak stan bezela w zegarku Waldziora.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Koledzy, z góry przepraszam za mały OT, ale wiem, że w tym wątku są zaawansowani użytkownicy, którzy z pewnością będą mogli udzielić mi mądrej rady.

Mój pierwszy zegarek to poniższy Casio:

e51dc4c97d3ec0f3e4fcfc37aa20cd62.jpg

eed0bc6ef6bbe90d42753e4384ab98e1.jpg

ccd2b2fa3b0fc47bbb192fdc6877caea.jpg

Darzę go sentymentem i myślałem o autoryzowanym serwisie, ale ostatnie niezbyt pochlebne opinie o serwisie casio w tym wątku skłoniły mnie do działania we własnym zakresie. Bateria padła po 9-u latach, więc zegarek wymaga oczywistej interwencji. Dlatego zapytam Was, Koledzy;

1. Skąd najlepiej wziąć uszczelkę (w serwisie casio mają od ręki, czy zamawiać przez sieć?).

2. Czy warto przesmarować ją smarem silikonowym? Jeśli tak, to gdzie taki smar kupujecie?

3. Jaką baterię polecacie? (Wiem, jest gdzieś wątek o bateriach, ale mam beznadziejny zasięg i nie mogę odnaleźć. Liczę jedynie na prostą radę.)

4. Górny prawy przycisk (podświetlenie) nie odbija. Się zaklichciło przez lata sporadycznego używania. ;) Boję się demontażu "na siłę" i nie wiem, jak ten przycisk wyczyścić. Może macie jakieś doświadczenie w tej materii?

Dzięki i sorry raz jeszcze za OT, bo pytania nie dotyczą bezpośrednio naszych ulubionych G, ale ewentualne odpowiedzi na pewno posłużą wszystkim mniej zaawansowanym użytkownikom, również G. :)

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

dubel z winy bazy F16 ;):D

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja żonie zamowiłem w time-trendzie takiego baby g na lato

poprzedniego baby przejal nas starszy syn... ten calkiem fajnie wygladal, wiec warto sprobowac ;)

zerknąłem sobie jeszcze na mudmana i gulfmana bo tez byly obok rangemana, całkiem fajnie się prezentują, ale chwilowo pozostanę z rangem i może jak mnie najdzie to znowu kupię gulfmastera tyle że całego czarnego

ba-110sn-7ajf.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Z tego co widzę uszczelka jest o standardowym kształcie, więc można dobrać po średnicy. Poszukaj na kraina czasu. Do smarowania uszczelek używam oleju silikonowego do kupienia na allegro bez problemu. Olej ten zapobiega starzeniu się gumy

Przycisk przypuszczalnie tak jak w G-shockach ma zabezpieczenie w postaci małego pierścienia sprężystego na samym końcu przycisku. Po demontażu tak samo olej silikonowy, tam tez jest oring. Możesz wcześniej prysnąć tam tego oleju w celu rozruszania

Baterie montuję maxeel lub panasonic

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie koledzy .

Czy ktoś mógł by mi powiedzieć coś na temat GW 7900 czy są 2 wersje?

Jedna z radiem druga bez?

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki,a czy ktoś wie może ile chodzą używane te z radiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sa.

Taksówkę wzywasz? ;)

Dzięki,a czy ktoś wie może ile chodzą używane te z radiem?

Nowe od 500 do 700 zależy.

Używane w zależności od zużycia.

Uważaj na podróbki, bo na olx jest ich zatrzęsienie.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GW-7900 jest wersją z radiem natomiast G-7900 to wersia bez radia.

Za używke w b.dobrym stanie z papierami i gwarancją można dać max 450PLN. Mam na myśli tu wersje w pozytywie lub negatywie bo one trzymają cene. Wersja GW-7900CD-9 u daymona na allegro kosztuje 459PLN nówka z gwarancją.

Któryś z kolegów nie pamietam już który sprowadził wersję RD ostatnio w przyzwoitej cenie. 

Generalnie 400-450pln w zależności od stanu i wersji kolorystycznej.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie koledzy,a więc jutro sprzedam go za 350 .Z 5 zegarków sprzedałem 3 i zrobiłem interes życia bo za froga i kwadrat wyszło mi że zapłaciłem 300zł :)b5bb4abe1478c261c4cd53e93cc2f38e.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja żonie zamowiłem w time-trendzie takiego baby g na lato

poprzedniego baby przejal nas starszy syn... ten calkiem fajnie wygladal, wiec

warto sprobowac ;)

zerknąłem sobie jeszcze na mudmana i gulfmana bo tez byly obok rangemana, całkiem fajnie się prezentują, ale

chwilowo pozostanę z rangem i może jak

mnie najdzie to znowu kupię gulfmastera tyle że całego czarnego

http://image.rakuten.co.jp/somania/ca

binet/baby-g/ba-110sn-7ajf.jpg

Siema Pitt z tego co piszesz wywnioskowalem że miałeś już gulfmastera możesz coś o nim napisać? Ja kiedyś miałem gulfmana g9100 bardzo wygodny i dobrze leży na ręce :) też mam rangemana wersje bj i jestem bardzo zadowolony z niego :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi