Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

No jest taki konkretny ten gw a1000 różnica w cenie to 430zl więc pytanie czy warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też bym brał gw a1000 w sumie miałem go już kupić ale promocja w TT na gw a1100 przeważyła szalę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wersję "D" już od prawie roku i złego słowa nie powiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panowie mam dylemat mam do wyboru gw a1000 lub gw 4000 1A3? Oba mi się podobają

W tym zestawieniu to GW-A1000 ale jeśli zamiast GW-4000 byś się zastanawiał nad GW-3000 to już inna historia  ;) .

Wtedy należy rozpatrzyć różnicę cenową.

GW-4000 to gorsza nowsza wersja GW-3000  ;)

Co prawda ma timer ale jakościowo i wykończeniowo jest przepaść. Guziki prostokątne (zacinające się) i do tego plastikowe.

Bezel w GW-4000 całkowicie z tworzywa a w GW-3000 przynajmniej stalowa wkładka.

Sam odlew koperty w GW-4000 to jakaś porażka, widoczna ślady od formy wtryskowej, łączenia i.t.d.

Czym nowsze modele to gorsze, tańsze materiały i proces technologiczny  :(

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze gada Tomaliusz ws rodziny GW-3000, 3500, 4000.

Ale jeśli cena nie gra roli to z tych trzech A1000 jest zdecydowanie najlepszy.

Do tego ma termometr, jakby ktoś potrzebował.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mając GW-3000BD przyznam szczerze że wolałbym GW-A1000D (oczywiście też na bransie  ;) ) ale cena była znacząca  ;) .

Jeśli środki nie grają roli to ... bierz MR-G  :P

Waldzior drinks.gif

Edit: A oprócz ceny, bo może dudki by się znalazły, to na mnie za wielki  <_<

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z tych wszystkich to bym wybrał GA 1000, chyba że bez wyświetlaczy ma być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładny jest mtg s1000d ale cena jest powalająca :( nawet po rabacie kosztuje 2700...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie Tomaliusz ;)

MT-G piękny i polecam :D

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można gdzieś w Polsce dostać gst w100?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kacprzak ja rozbieralem swojego gdf po serwisie. Tylko nie był on w zibi tylko u daymona kupowany. Bałem się ale wrócił z serwisuz paprochami pod modułem i trzeba delikatnie wyjąć sprężynkę i taśmę od sensora. Potem powoli złożyłem. Chociaż lepiej samemu nie pchać rąk.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym zestawieniu to GW-A1000 ale jeśli zamiast GW-4000 byś się zastanawiał nad GW-3000 to już inna historia  ;) .

Wtedy należy rozpatrzyć różnicę cenową.

GW-4000 to gorsza nowsza wersja GW-3000  ;)

Co prawda ma timer ale jakościowo i wykończeniowo jest przepaść. Guziki prostokątne (zacinające się) i do tego plastikowe.

Bezel w GW-4000 całkowicie z tworzywa a w GW-3000 przynajmniej stalowa wkładka.

Sam odlew koperty w GW-4000 to jakaś porażka, widoczna ślady od formy wtryskowej, łączenia i.t.d.

Czym nowsze modele to gorsze, tańsze materiały i proces technologiczny  :(

Hmm... mam GW 4000 Miałem GW3000 (oba na bransolecie) Potwierdzam, że GW3000 po wzięciu do ręki jest solidniej wykonany...ale z tymi przyciskami to się nie zgadzam bo są bardzo wygodne i nigdy nic mi się nie zacięło przy wciskaniu:) do jakości wykonania nic nie mam również... a jestem wymagający w tej kwestii :P a druga sprawa to fakt, że przyciski w porównaniu do przycisków w GW3000 są plastikowe :P 

Podsumowując :

Mając jeszcze raz do wyboru 3000BD(zielony turkusowy czy jaki on tam jest) a 4000D(wersja pomarańczowa)

Wybrałbym i tak GW3000BD :D Myślę, że duża rolę odgrywa bransoleta ,  wersja na pasku średnio się prezentuje....to tylko moje zdanie :) nie każdy przepada za kajdanem :)

A jakbym miał do wyboru A1000 to bez zastanowienia kupiłbym właśnie ten model...oczywiście wersja D :P  Jakość wykonania i funkcjonalność zarazem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior niewiesz czy u nas można kupić ten model gst w110d? No prawie prawie ;)

Nie...modele dostępne tylko na model JP :) Zawsze zostaje ebay 

Waldzior>>> Prawie robi różnicę :P Ale myślę, że kupiłbym z ciekawości :P

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior niewiesz czy u nas można kupić ten model gst w110d? No prawie prawie ;)

Jeszcze w PL nie ma.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze we Wrocławiu jest jakis serwis gdzie koleś mi powiedział ze za 35 zł mi wyczyści te szkiełko ale skoro mam gwar jeszcze to po co mam płacić i teraz nie wiem czy mam żałować. Jak będę miał zegar spowrotem ale z paprochami to chyba sie do niego wybiorę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łatwo się pisze, śrubka ma jakieś 1,3 mm więc niby wiertło 1 mm powinno załatwić sprawę przez nawiercenie w poxylinowej plombie. Niby,  po problem jest w biciu wiertarki oraz trafieniu w punkt. Robota raczej dla zegarmistrza, dla amatora dość wysoki poziom trudności. Poza tym poxy będzie jednak miękkie w porównaniu do oryginalnego plastiku a dekiel ma być dobrze dociśnięty jeśli ma trzymać fabryczne WR200. Ja wierciłem dekiel na większy wymiar i dałem większy wkręt, estetycznie porażka, praktycznie basen wytrzymywało ale syn wziął na rejs, skoczył parę razy z bukszprytu do słonej i do domu wróciła G-trumienka z rudym do imentu zezwłokiem japońskiego krasnoludka w środku.

Nie jest łatwo w garażu poprawiać po małych japońskich rączkach więc jeśli znajdziesz dobry korpus albo w serwisie nie będą chcieli za niego worka pieniędzy to warto wymienić. Poza tym przekręciłeś jeden,a  pozostałe? Tez mogą być naciągnięte powyżej fabrycznego momentu dokręcenia.

KJ

pozostałe ok, i masz rację potrzebna mini wiertarka stołowa i dużo precyzji, po kilku próbach dałem większego wkręta i na razie jest,  szukam obudowy, tak będzie prościej i bez niepotrzebnej straty czasu.

konrad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki panowie za wszystkie cenne opinie na temat gwa 1000 i gw 4000 1A3 :) wygrywa gwa 1000 ale poczekam na gst w110d jest idealny dla mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co jakiś czas temu czytałem to GST w PL ma być niedostępny? chyba, że się mylę :) sam bym go sobie sprawił 

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co jakiś czas temu czytałem to GST w PL ma być niedostępny? chyba, że się mylę :) sam bym go sobie sprawił

Całkiem możliwe ale może tylko chodziło o oficjalną, polską dystrybucję co nie wyklucza obecności tego modelu w dystrybucji w innych źródłach w naszym kraju.

Na razie za wcześnie, żeby coś więcej powiedzieć i się dowiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten GST jest niczego sobie, też wpadł mi w oko.
Są dwie wersje tego modelu z radiem i bez.

GST-S100/10 bez WC i GST-W100/10 z WC. Może być i tak że u nas w oficjalnej dystrybucji zibi będzie dostępna tylko wersja bez radia ale mogę się mylić..

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, nie podoba mi się ten Mudmaster... ale może jeszcze muszę do niego dojrzeć ;)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie sie podoba ale jest dylemat... sprzedać gwa1100 dołożyć i kupić muda czy zostawić a1100 i dokupić Romka cena wyjdzie ta sama a zegareczki będą dwa hm....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi