Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, my się znamy i widzimy ale my to garstka w porównaniu z tymi, co napędzają ten handel na olx i cieszą się, że trafili "okazję" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema panowie :) mam pytanie czy prw-2500 posiada alarm zmiany ciśnienia tak jak gw 9400?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie demonizujmy olx-a. Oczywiście jest pełno podrób, ale zdarzają się prawdziwe okazje. 

Kupiłem tam 11 zegarów, większość w niezłych cenach. Nigdy nie miałem problemów ze sprzedającymi. 

Trafiłem tam GL-121, DW-5600C, DW-9800, GF-2, GW-M5630-4, G-5500TS i DW-9950. Większość w bdb (lub NOS) stanie.

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączam do pytania kolegi ziko739. Jest jakiś inny g-shock, który ma alarm ,,burzowy''?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie demonizujmy olx-a. Oczywiście jest pełno podrób, ale zdarzają się prawdziwe okazje. 

Kupiłem tam 11 zegarów, większość w niezłych cenach. Nigdy nie miałem problemów ze sprzedającymi. 

Trafiłem tam GL-121, DW-5600C, DW-9800, GF-2, GW-M5630-4, G-5500TS i DW-9950. Większość w bdb (lub NOS) stanie.

pozdrawiam, Piowa

Dokładnie....czasami można dorwać niezłe perełki i to w przystępnych cenach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoja drogą dzisiaj zrobilem deal ze sprzedajacym z olx i bylo wszystko w porzadku, nawet pogawedzilismy. Niemniej trzeba byc czujnym i podchodzic do "okazji" z dystansem i chłodną głową.

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączam do pytania kolegi ziko739. Jest jakiś inny g-shock, który ma alarm ,,burzowy''?

Jeszcze na pewno gwn-1000 ma alarm burzowy.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja czekam cierpliwie na kuriera z nowym nabytkiem :P

Dobrze, że są jakieś zdjęcia na necie... to umila czekanie :)

post-64161-0-90654600-1441733954_thumb.jpg

post-64161-0-68593800-1441733958_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdrawiam, Piowa

Nie demonizuję bo samemu zdarza mi się kupować  ;) .

Napisałem tylko że to nie jest miejsce poszukiwań zegarka dla laika w tym temacie  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze na pewno gwn-1000 ma alarm burzowy.

A prw-2500 ma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ten najbardziej mi przypadł do gustu ...niebieski kiepsko wygląda a cały srebrny ....hmmm coś mi w nim nie pasuje :) tych na pasku oczywiście nawet nie brałem pod uwagę :P

post-64161-0-82925100-1441735288_thumb.jpg

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A prw-2500 ma?

Prw-2500 raczej nie ma alarmu burzowego, kiedyś chciałem go kupić i nie przypominam sobie, żebym natknął się na opis tej funkcji. Nie mam pewności ale chyba gw-9400 był pierwszym z tą funkcją, dla pewności zapytaj w temacie protreków właścicieli prw-2500.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten czarny bezel może fajnie będzie się zgrywał z gumowym paskiem więc może sobie kiedyś dokupisz. No jestem ciekawy ;)

Dwa minusy dla mnie to brak tej wskazówki sekundowej i wydaje mi się, że bransa jest za delikatna i za wąska.

Oczywiście moim zdaniem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałem się nad tą bransoletą podczas oglądania tego modelu bo przypomniałem sobie co pisałeś o niej i powiem Ci, że na żywo nie wygląda na taką wąską jak na zdjęciach...no musisz sam zobaczyć na ręce....a odnośnie bezela to zawsze będzie można dokupić ten srebrny(metalowy) zobaczymy ...

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prw-2500 raczej nie ma alarmu burzowego, kiedyś chciałem go kupić i nie przypominam sobie, żebym natknął się na opis tej samej funkcji. Nie mam pewności ale chyba gw-

9400 był pierwszym z tą funkcją, dla pewności zapytaj w temacie protreków właścicieli prw-2500.

Dziex za odpowiedź :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro mówisz, że na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach a na zdjęciach wygląda całkiem dobrze to pewnie będzie pan zadowolony ;)

Też bym wybrał z czerwonymi akcentami :D

Gratuluję i czekam na zdjęcia nadgarstkowe i na pierwsze wrażenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dubel

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przyjdzie to coś pocykam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 miesięcy żadnych nowości to chociaż taki mały wpadł do tyrania. Na urodziny sobie kupiłem :)

Nie wiem co o nim sądzić jakiś mały.

a8sPIkJ.jpg

No i tak przycisk chodzi ciężko jak cholera. Mały, że zapinam na 9 dziurkę. No i pytanie po naciśnięciu przycisku C pojawia się jakby ikonka auto light. Taką miałem w Gls. W instrukcji pisze, że podswietlenie załącza sie cyklicznie ? Ja tego nie zaobserwowałem . Uszkodzony jest zegarek czy ta funkcja nie działa? Nówka z TT sygnału przycisków nie da się wyłączyć jak i włączyć sygnału pełnej godziny ?

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko co położysz obok Romana jest jakieś małe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta ikonka podświetlenia chyba oznacza to samo co w moim 5600E że o pełnej godzinie wyświetlacz daje sygnał czyli się podświetla:)

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta ikonka oznacza, że przy pikaniu co godzinę lub podczas alarmu będzie mrugać też podświetlenie :)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie myślałem o tym ostatnio, że w Romku mogliby dać funcję flash.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi